reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, ja tak szybko pomiedzy akupunktura a transferem: bede miala podane dzis dwie piekne blastocysty. A co najwazniejsze, ten trzeci zarodek - leniuszek ruszyl jednak z miejsca i jest morulą dzisiaj. Ale beda go obserwowac do jutra. Jak bedzie ok, to zamroza. Sory ze bez polskich znakow, ale spiesze sie strasznie

reklama
Fusun - No i chyba muszę się powtórzyć " nie wstyd Ci" . Wiedziałam , że te 2 będą super i jeszcze niespodzianka z 3. Trzymaj się

anuc- bardzo mi przykro :-(

martaczi - Osobiście myślę , że blastki mają najlepsze szanse . Nie wiem jak to wypadnie przy moich mrożonych zarodeczkach ale mam nadzieję że dotrwają do tej 5 doby. Nie mogę sobie darować , że zgodziłam się zamrozić zarodki w 3 dobie skoro wszystkie 8 komórek się zapłodniło i 8 było super w 3 dobie. Przekonała mnie Pani embriolog , nie wiem czy miała rację czy nie ale jak do tej pory ciąży nie ma także żałuję , że jej posłuchałam.

Dorota, Fusun - zajebiste wieści:)
Anuc-ha - i co dalej? progesteron masz ok?

Jo.M. - po ostatnim crio jak brałam encorton to strasznie to odchorowałam. Miałam 3 dniową biegunkę - i to taką jak nigdy w życiu - o mało nie wylądowałam w szpitalu... więc teraz się nie odważę go wziać. Co do zarodków to ja już w klinice wojowałam bo mi zamrozili po 2 zarodki (czyli standardowo) a ja chciałam mieć pojedynczo i wogóle wojna się zrobiła i teraz to już chyba nie chcieli ze mną wojować bo powiedzieli, że się da tak zrobić ale muszę zdawać sobie sprawę z ryzyka, że zarodeczki nie przeżyją i nie będzie co transferować. Podobno ryzyko jest dużo. Ale ja to przecież wiem...

Zula - Oczywiście , że jest ryzyko. Może gdyby to była moja 1 -2 próba to bym się nie zdecydowała ale już wiele razy słyszałam , że najlepszym inkubatorem jest ciało kobiety i co i dupa. Wolę nie mieć transferu niż żyć w niepewności przez 12 dni i potem znowu się rozczarować. A ile masz jeszcze zarodków?

Fusun, ogromnie się cieszę, twardziele są z tych Twoich zarodków, na pewno dadzą radę zostać z Tobą na długie piękne 9 miesięcy.
Martaczi, pracują w każde święta jeśli jest taka potrzeba, ale też się zdziwiłam.

Zula - No to masz jeszcze dużo na szczęście , także nie zastanawiałabym się na Twoim miejscu o tej przedłużonej hodowli. Zawsze warto spróbować. I też dziwne że Ci do blastek nie hodowli skoro miałaś tyle zarodków. A nie wiesz czy np jak rozmrożą moje 2 i dotrawją do blastek to czy 1 można znowu zamrozić?

reklama
Dzieki Kochane.
Progesteronu wyniku nie znam,moj szpital nie zleca tego badania...
Zbiore sily i bede probowac dalej.Tyle,ze ja juz leciwa dama i z kazdym miesiacem szanse leca na lep w dol :(

Do góry