reklama
liju
Fanka BB :)
Przepraszam, ale czy mogę prosić o pomoc mądrzejszych koleżanek? musze wziąść ostatni raz menuporu - dewke 150. ponieważ wcześniejszy się skończył kupiłam 2 x 75. i teraz pytanie czy mam wstrzyknąć cały roztwór którt wyszedł z 2 fiolek proszku i roztworu. czy na strzykawkę naciągnąć do 150? może to durne pytanie ale już zgłupiałam a o tej porze tylko wy możecie pomóc....
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Liju: bierzesz rozpuszczalnik do ampulki. Wyciagasz calosc strzykawka i wlewasz do drugiej ampulki. Wyciagasz i brzuch
liju
Fanka BB :)
Już mam rozmuszczone ampułki. czyli całość wstrzykuje? przepraszam, chcę być pewna. i bardzo dziękuje za odpowiedź!!!!
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
Witam wszystkie Panie,
jestem po nieudanym in vitro w Invimedzie i zstanawiam się nad kontynuacją...Czy któraś z was może mi podać koszt in vitro w Novum w Wwie?
Z góry dziękuję.
To wszystko zależy jaki rodzaj będziesz miała, IVF, ICSI, IMSI. W dodatku leki to też różnie bywa z potrzebami. Jeden potrzebuje leków za 5 tys, drugi w 2 tys się zmieści. Ale tak na spokojnie 11-12 tys to koszt podstawowej wersji ivf z lekami gdzieś za 3 tys - 4 tys.
Przepraszam, ale czy mogę prosić o pomoc mądrzejszych koleżanek? musze wziąść ostatni raz menuporu - dewke 150. ponieważ wcześniejszy się skończył kupiłam 2 x 75. i teraz pytanie czy mam wstrzyknąć cały roztwór którt wyszedł z 2 fiolek proszku i roztworu. czy na strzykawkę naciągnąć do 150? może to durne pytanie ale już zgłupiałam a o tej porze tylko wy możecie pomóc....
Jeden rozpuszczalnik możesz wykorzystać aż do 3 ampułek. I robisz tak jak napisała to lolitka.
Octavi - zaciskam kciuki bo ten Twój cykl naprawdę optymistycznie wygląda.
Sylwia - ratuj!!!! normalnie zgłupiałam... Byłam wczoraj u Jerzak i ta mi mówi, że mam złą insulinę bo powinna suma tej po 1 godzinie i tej po 2 godzinie dawać max 80 a ja mam 115 i przepisała mi glucophage 500 przez tydzień jedną na noc a potem 2 na noc. I zgłupiałam o ostatnio byłam z tatą u diabetologa (mój tata też ma po 1 tabletce brać), że musi mierzyć cukier na czczo i nosić glukozę w żelu przy sobie bo bardzo niebezpieczny jest cukier poniżej 70 a po tej tabletce to może mu tak spać (ojciec ma ok 100 na czczo zwykle. A ja mam bez tabletek na czczo 70-75!!!!! Czy to nie jest niebezpieczne, żebym brała te tabletki? Jak zapytałam o to Jerzak to ona mi mówi, że one cukru nie obnizają tylko insulinę. Już nic z tego nie wiem.... Doradź coś proszę.
A zmieniając temat imię super I strasznie fajnie mi się czyta dobre wieści od Ciebie. Cały czas masz u mnie &&&&&&&&&& zaciśnięte.
Nie ma czegoś takiego jak norma po 1 h i 2h. Jest tylko norma na czczo do 24,9. Większość lekarzy jednak utrzymuje że po 1 h powinno być do 200, a po 2 h do 120 chyba (tego drugiego nie jestem pewna. Troszkę na wyrost ten lek, ale powiem Ci że ze względu na PCO na pewno Ci nie zaszkodzi taka malutka dawka. Także możesz spokojnie przyjmować.
I nie bój się spadków cukru bo mechanizm działania leku jest zupełnie inny. Metformina (czyli glucophage w twoim przypadku) wpływa na komórki organizmu, dzięki czemu są one bardziej przepuszczalne dla insuliny. Dzięki temu trzustka nie musi jak wariatka produkować dużych ilości insuliny, bo mniejsze dawki stają się "skuteczniejsze". W krwi krąży mniej insuliny wolnej bo trzustka zmniejsza produkcję a sama insulina trafia do komórek bez oporów. W taki sposób nadmiar wolnej insuliny nie wpływa niekorzystnie na np jajniki i gospodarkę hormonalną.
Także cukier na pewno CI nie spadnie, wzrośnie tylko efektywność działania mniejszej ilości insuliny.
To teraz kiedy planujesz ten szczęśliwy transfer?
Przesyłam fluidki i trzymam kciuki za powodzenie w staraniach :-)
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Minni: a wiesz ile biopsja jader kosztuje w novum bo wydaje mi sie ze ok 8 tys. Ale nie jestem pewna
staraczka111: ja lecze się w Novum i za pare dni zaczynam stymulację.
Koszt IVF to ok. 7500 zł, IMSI + 800 zł.
Bardzo Ci dziękuję za inf. Nie mam pojęcia na którą klinikę w Wwie się zdecydować, z pewnością z daleka omijać będę Invimed i Dr Rokickiego....Pod uwagę biorę Novum i Invictę, nic więcej nie znam....
reklama
Podziel się: