reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

sham - tak, maslo sezamowe jako inna wersja masla, bardziej zdrowa

oktavi - dobrze ze zwolnilas. jesli nie umiesz ocenic sama ile to jest odpowiednio, to moge ci podpowiedziec ze jesli teraz pocwiczysz 3 razy w tygodniu po 30 minut to bedzie akurat. malo, ale wystarczajaco zeby krazenie pobudzac i utrzymywac je w stanie, ktore dostarcza tlen do komorek ale nie zaburza rownowagi hormonalnej. dodatkowo, codziennie po prostu idz na spacer - 3-4km. nie szybko, normalnie. wtedy masz aktywnosc codziennie, a nic szkodzisz sobie.

puls masz niski bo jestes w dobrej kondycji. ja tez jak biegne nawet do mi puls skacze do 130 i nie chce wiecej (a mojego do 160-170). im wiecej cwiczysz, tym puls sie obniza przy tej samej aktywnosci

przepisu na humus nie mam , bede szukac - wiec jak masz jakis pod reka to zarzuc:)

reklama
dziewczyny sory ze tak cały czas truje ale tak sobie rozmyślam, skoro np sham juz robisz w 7dpt decydujaca bete to mi w 10 dpt moze nie wyjsc sikacz? jaką sikacze mają czułość?

jak radzicie robić jutro sikacza czy wstrzymac sie z betą do poniedziałku? jestem rozdarta, a moj mozg nie potrafi o niczym innym myslec...

Sham, myślę, że kobieta w ciąży i karmiąca nie powinna jeździć na orbitreku ;-)
Masło sezamowe to Tahini, jest w Polsce dostępne na stoiskach ze zdrową zywnością.
Gillian...komercja, znam inne lepsze

Szyszka, ja w 10dpt z 5dniowym mialam bete 275. Mysle, ze sikacz by wyszedl ale pewnie z blada kreska. Ale glowy nie dam bo nie robilam.
Albo ci wyjdzie albo nie. Tak jak z beta tylko przy sikaczu nadzieja zostaje, ze nie pokazal a przy becie juz nie. Zrob jak uwazasz. Mnie nie kusilo wiec ci nie doradze.

Oktavi jesteś tym co jesz, nie można jej kupić w necie- nie znalazłam. podaj więcej tych książek :)pliss

a sham oczywiście straciła już nadzieje na dodatnią bete, przychodzi u mnie taki moment że i popłaczę z bezsilności i niestety znowu przeczucie !! bo w poprzednich transferach też tak było brzuch bolał 2 dni przestał- i klapa !! w takim stanie najchętniej wziełabym długa kąpiel- a tu tego nawet nie można/!!

Ostatnia edycja:
dziewczyny sory ze tak cały czas truje ale tak sobie rozmyślam, skoro np sham juz robisz w 7dpt decydujaca bete to mi w 10 dpt moze nie wyjsc sikacz? jaką sikacze mają czułość?

jak radzicie robić jutro sikacza czy wstrzymac sie z betą do poniedziałku? jestem rozdarta, a moj mozg nie potrafi o niczym innym myslec...
Urwę głowę za tego sikacza. Ja przy poprzedniej ciąży miałam podane 4 dniowe zarodki, 10 dpt sikacz nie wyszedł, a 13 dpt miałam hcg 77.

Sikacza to się kochana robi na pamiątkę przy potwierdzonej ciąży, wcześniej nie ma sensu. Poczekaj do poniedziałku.

Szyszka - ja robiłam sikacza 10 dpt 5 dniowego zarodka i mi wyszła wyraźna druga krecha. Następnego dnia beta była 420 więc w sumie wysoka jak na ten moment dlatego sikacz wykazał. Zrób jak uważasz, ja miałam akurat fatalny dzień więc wieczorem postanowiłam zrobic test bo było mi tak zle ze stwierdziłam, ze od razu to przeżyje za jednym zamachem. I fatalny dzień skończył sie wielkim szczęściem:) dziewczyny chyba raczej odradzaja sikacze bo mogą oszukać a Ty niepotrzebnie sie zdenerwowac. Powodzenia:)

(...) i niestety znowu przeczucie !! bo w poprzednich transferach też tak było brzuch bolał 2 dni przestał- i klapa !! w takim stanie najchętniej wziełabym długa kąpiel- a tu tego nawet nie można/!!

Eeeee tam przeczucie, na to nie patrz. Ja przy ostatnim transferze byłam pewna że nic nie będzie i już kombinowałam nad nową procedurą. Mój mąż nie wierzył nawet. Miałam najgorsze endometrium, z 4 zarodków przeżył jeden i tylko czekałam aż znów zobaczę negatywny wynik.

Przeczucie kobiety jest dość zawodne - ja byłam przekonana, że będzie córka, a okazało się, że będzie synek :-)

Sylwia dzięki;) przydałby mi się taki kontrolny plaskacz na otrzeźwienie umysłu:p masz rację, jesli sikacz nie wyjdzie bede ryczec caly weekend a nic nie przesądzi. Czekam do poniedziałku i basta a gdybym jeszcze głupio gadała wyrażam zgodę na zbluzganie mnie:p

sham nie łam się! będzie dobrze zobaczysz. Tez chetnie powylegiwalabym sie w wannie z duza ilością piany i w towarzystwie świec... hmmm... i jak szaleć to szaleć - napiłabym się winczaka. także kochana o kąpieli możesz pomarzyc - dopiero za 9 miesięcy z hakiem;)

Megi, milagros dzięki:*

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny- tylko wy w Polsce macie ten lupus z beta na każdym kroku.Nam zagranicznym pozostaja tylko sikacze i trzeba im wierzyć. Nie ma wyjścia.
Szyszka ja robiłam w 7 i 8 dniu normalnej czułości. Clearblue 25miu/ ml. I wychodziły cienie cienia. ( miałam jednego 3 dniowego mrozaczka)Potem kupiłam bardziej czuły i wyszło mocniej. W Polsce można kupić od czułości 10 miu/ ml. I one są mega czule. Pokażą ciąże do 4 dni przed @. Poszukaj jutro takiego, albo sprawdź w necie jak się nazywają.

Do góry