reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

szyszka87 bluzgać nie będę :rofl2:, ale urwanie głowy masz u mnie jak w banku :laugh2:. Beta to beta, zrobisz i wynik jest w 100% wiarygodny, a sikacze oszukują. Poświęć ten weekend swojemu hobby, idź na spacer, poczytaj dobrą książkę, może jakieś zakupy, a w najgorszym wypadku wyżyj się na mężu ;-), mi to zawsze poprawia humor;-).
Trzymam kciuki za poniedziałek.

reklama
Szyszka, słuchaj doświadczonych koleżanek.

I nie rób żadnych sikaczy. Niech Cię ręka boska broni!!!!!!!

Mnie teścik nie kusił, chociaż leżał i czekał na swoją kolej. A że to był prezent od Genny i ona mnie namawiała, żebym w końcu zrobiła po pozytywnej becie, to uległam namowie. I przy becie 154 mega czuły bobo test, wykazujący ciążę po 3 dniach od zapłodnienia, pokazał jedną kreskę. I co?! Testy są do niczego!!!!! Tylko beta prawdę Ci powie.

Octavi - zaciskam kciuki bo ten Twój cykl naprawdę optymistycznie wygląda.

Sylwia - ratuj!!!! normalnie zgłupiałam... Byłam wczoraj u Jerzak i ta mi mówi, że mam złą insulinę bo powinna suma tej po 1 godzinie i tej po 2 godzinie dawać max 80 a ja mam 115 i przepisała mi glucophage 500 przez tydzień jedną na noc a potem 2 na noc. I zgłupiałam o ostatnio byłam z tatą u diabetologa (mój tata też ma po 1 tabletce brać), że musi mierzyć cukier na czczo i nosić glukozę w żelu przy sobie bo bardzo niebezpieczny jest cukier poniżej 70 a po tej tabletce to może mu tak spać (ojciec ma ok 100 na czczo zwykle. A ja mam bez tabletek na czczo 70-75!!!!! Czy to nie jest niebezpieczne, żebym brała te tabletki? Jak zapytałam o to Jerzak to ona mi mówi, że one cukru nie obnizają tylko insulinę. Już nic z tego nie wiem.... Doradź coś proszę.
A zmieniając temat imię super:) I strasznie fajnie mi się czyta dobre wieści od Ciebie. Cały czas masz u mnie &&&&&&&&&& zaciśnięte.

Sham - ze złych wieści mam potwierdzone PCO, torbiel endometrialną i złe przepływy z jednej strony w tkankach macicznych a z drugiej na granicy... &&&&&&&&& za pozytywną betę

olllka - ja w Gyncentrum podchodziłam do dofinansowanego in vitro z fundacji - teraz mam jeszcze 11 mrozaków więc muszę tam zostać:( miałam o nich dobrą opinię dopóki nie weszło państwowe dofinansowanie - teraz wygląda tak jakby nie ogarniali takiej liczby pacjentek...

Zula, Ja miałam glukofasz pomimo cukru idealnego, on nie obniża poniżej normy, tylko ostrzegam, że jak nie zjesz czegoś co 3-4 godziny, zacznie Cię mdlic.
Powodzenia

szyszka to my razem będziemy testować w poniedziałek, ale powiem Ci że nadal nie moge uwierzyć że tak długo wytrzymałaś :)
troche mam obawy czy to nie będzie za wcześnie bo to tydzien od transferu równo będzie !!
ale skoro lekarz powiedział że jeśli coś ma wyjśc to cokolwiek wyjdzie...

a ja byłam cały dzien wstolicy łaziłam po sklepach i teraz to nie wiem czy to mądre było, dzień minął psychika odpoczeła ale fizycznie padam !!
tylko spacerowałam... po sklepach :)ale kilka dobrych godzin !! a może dzieki temmu macica lepiej sie ukrwila dla maluszka ktory juz tam jest... no albo go nie ma...

Sham podaję kilka interesujących pozycji : JEDZENIE, KTÓRE LECZY B. Jakimowicz-Klein, DIETA Z INDEKSEM GLIKEMICZNYM O. Lauritzson i U. Davidsson, LECZNICZE DIETY W. Jackowska, ZAMIEŃ CHEMIĘ NA JEDZENIE (nie naukowa lecz pisana przez matkę) J. Bator, cała seria Jean Carper (ale nie brać pod uwagę, tego, co pisze o suplementach): ZDROWE SERCE, KSIĄŻKA KUCHARSKA, STOP STARZENIU, NASZ WSPANIAŁY MÓZG, CUDOWNE KURACJE, APTEKA ŻYWNOŚCI,
D. GROTTO 101 PRODUKTÓW DLA ZDROWIA I ŻYCIA. Polecam też Tabele kalorii i wartości odżywczych produktów spożywczych i CZY WIESZ, CO JESZ K. Bosacka i M. Kozłowska- Wojciechowska i oczywiście co miesiąc SHAPE.

reklama
Do góry