reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Martaczi, mi doktor Z. początkowo rozpisał Menopur w dawce 150. Jak to zobaczyłam to spytałam czy to aby nie za mała dawka, bo mam AMH 0,7 i przy dwóch poprzednich stymulacjach miałam dawkę 225 i przy tej dawce dobrze się stymulowałam. Dopiero wtedy zerknął w moją kartę i sprawdził AMH. I dał mi 225. Kurde, gdybym mu nie powiedziała, to brałabym 150 i za tydzień byłabym w czarnej d…ie jak sądzę. Liczę tylko na to, że faktycznie mają lepsze laboratorium i że będę miała jakieś blastki.
Organizacyjnie są do niczego. Wizyta u lekarza + wykupienie i odebranie leków do stymulacji zajęło mi we wtorek 2,5 godziny. Byłam wściekła na maksa, bo wyszłam z pracy i musiałam do niej wrócić i jeszcze odpracować to wyjście. We wtorek mam kolejną wizytę i wtedy już nie idę do pracy. Niech mi wypisze zwolnienie bo we wtorek mam dodatkowo wizytę u anestezjologa, a więc mogę spokojnie liczyć, że zajmie mi to ze 4 godziny! To już lepiej nie iść do pracy i wziąć L4.

reklama
Hoacynaka więc zaciskam kciuki żeby wszystko był ok! życzę spokojnej ciąży:tak:
Jo.M i co w listopadzie podchodzisz do crio? jak się czujesz?
Kasik no to masz szczęście, fajnie trafić na odpowiedniego lekarza! ja przeszłam przez kilku lekarzy no i najbardziej spodobała mi się dr Beata O. z tego względu że ze mną rozmawiała. trochę to męczące że co chwile byłam u innego może miałam pecha.
Dagnes nie wiem co Ci poradzić może to i dobrze że tak zobojętniałaś podobno w najbardziej nieoczekiwanej chwili przydarzają się cuda tego Ci życzę!
Sylwia też kiedy się poddała i kiedy robiła ostatni transfer absolutnie nie liczyła się z tym że się uda a widzisz teraz cieszy się ciążą :tak:

Fusun to prawda organizacja do bani my traciliśmy mnóstwo czasu i to całkiem niepotrzebnie bo to najpierw do pokoju 13 potwierdzić wizytę potem do innego po leki potem zapłacić znowu gdzie indziej wszędzie kolejki:szok: ale wszystko jest do zniesienia tylko żeby było wreszcie wynagrodzone:tak: ale jak będziesz na L4 to będziesz sobie wszystko bez pospiechu załatwiała, ja zawsze miałam cały dzień wolny także nie było stresu ;-) trzymam kciuki żeby pęchole ładnie rosły :-)

Fusun mi ten sam doktorek od razu mówił, że ze względu na moje niskie AMH będę brała Menopur 225 lub 300 j (AMH 0,79) więc nie wiem od czego to zależy, komu jakie dawki przepisuje :confused: Z organizacją to się z Tobą zgodzę, czasami jest masakra, opóźnienia w wizytach itp. chociaż ostatnia wizyta poszła super sprawnie (weszłam 3 minuty przed czasem). Ale po obejrzeniu programu o in vitro w TLC dopiero wiem jak dużo zależy od embriologów a tych mają w Invikcie dobrych więc chyba jednak dobrze trafiłyśmy :-)

martaczi - no chciałbym w listopadzie ale wszystko zależy od tego mojego wymazu. Lekarz nie miał się czego przyczepić bo wszystkie wyniki mam dobre więc zrobił mi wymaz bakteriologiczny wczoraj. Zobaczymy póki co wyniki mam super a 7 transferów nieudanych , masakra jakaś. A Ty jak tam ?

Hejka - ehh ale u mnie dzisiaj pogoda dolujaca troszke slonca by sie przydalo...

Za wszystkie testujace trzymam mocno kciuki :tak:

Widze ze czeka nas w przyszlym miesiacu kolejny wysyp - troche transferow sie szykuje - mam nadzieje ze bedzie pelno prezentow gwiazdkowych:-)

Dziewczynki ponawiam moje pytanko - jak wyglada criotransfer w Polsce na cyklu naturalnym - czy po transferze bralyscie jakies leki - jakiekolwiek?? w jakich ilosciach i jak dlugo sie je bierze. Jak juz pisalam bede w Polsce i chce isc do gina i moze by mi cos przepisal.

Dziewczynki ponawiam moje pytanko - jak wyglada criotransfer w Polsce na cyklu naturalnym - czy po transferze bralyscie jakies leki - jakiekolwiek?? w jakich ilosciach i jak dlugo sie je bierze. Jak juz pisalam bede w Polsce i chce isc do gina i moze by mi cos przepisal.

Moja siostra miała na cyklu naturalnym crio. Brała luteinę (8 tabl), encorton (1,5 tabl) i estrofem (2 tabl).

cześć dziewczyny.

sham, trzymam kciuki!!! kurde, my łeb w łeb idziemy, mój transfer w listopadzie, i też 4 i ostatni...:(

ja piszę bo dopadła mnie jakaś taka niechęć... wiecie co, może jestem niezrównoważona, lub jakaś inna, ale po tym wszystkicm ja zastanawiam się czy chce dalej DZIECKO...??? czy to normalne dziewczyny???

mój syn w przyszłym roku kończy 18 lat, może mój czas już się skończył? kurde, nawet przestałam myśleć o tym transferze... nawet specjalnie sie nie przygotowuje, bo wiem, że to bedzie powtórka z rozrywki :( i szkoda tylko moich nerw...a w dodatku jak patrzę na tą złą passe na forum, to już totalnie mi się odechciewa... :no:

U mnie ostatni transfer był 4 i okazał się ostatni :-D. I mimo, że miałam najsłabsze endometrium (6 mm) niż przy poprzednich transferach, i mimo że z 4 odmrożonych zarodków przeżył tylko 1, a ja nie wierzyłam i mój mąż także to STAŁ SIĘ CUD. I mój cud daje znać o sobie wieczorami dając kopniaki na dobranoc i będzie miał na imię Wiktor :-D. Cuda się zdarzają, może faktycznie najczęściej wtedy kiedy przestajemy w nie wierzyć ;-). Kochana to też będzie Twój ostatni transfer, ostatni bo szczęśliwy !!!:-)

Jo.M u mnie na razie bez zmian czekam na wtorkową konsultację spisuje sobie pytania które mogę zadać prof i potem podchodzę do crio mam nadzieję że jeszcze w tym roku zdążę teraz jestem na ovulastanie 2 cykle
Sylwia jak się masz? o rety chłopak będzie gratuluję :-D
Zuzia ja crio nie miałam ale po transferze zawsze miałam lutinus dopochwowo estrofem luteinę podjęzykową folik i wsio

reklama
Sylwia dziekuje za odpowiedz - a wszystkie te tabletki brala dopiero po trasferze??? A jak sie jej udalo to do kiedy je brala???

A tak swoja droga dobrze pamietam twoja historie - duzo przeszlyscie razem z siostra, pamietam tez ze ostatni transferek byl troszke w tajemnicy przed nami;-) Bardzo sie ciesze ze w koncu Wam obu sie udalo - Wiktorek piekne imie:)

Do góry