reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie!
Sham ja brałam lutinus tak jak Ty, czyli 3x1 tabl. Jak powtórzyłam betę i przyrost nie był zbyt dobry dr prosiła, żebym zbadała progesteron. (Gdyby był niski zwiększyłaby mi dawkę. Na szczęście progesteron miałam bardzo wysoki). Póżniej przeszłam na luteinę 50 3 x 2 tabl, co odpowiadało dawce lutinusa.

reklama
rozmawiałam z lekarzem!! mam dołożyc luteine doustną- jak ja jej nie cierpię !!
jak z dawkowaniem leków? muszą być o tej samej godzinie? np równo co 8 godz?
jutro wracam do pracy i najchętniej leki aplikowałabym sobie w domu .... czyli po 15 tej :)

sham miałam podanego blastusia w 5 dobie po punkcji. Szybko się rozwijał i to była ostatnia chwila na transfer:)
ja biorę luteinę 200 trzy razy dziennie dopochwowo.

darii gratuluję! widzę, że Twój bobas też był transferowany w 5 dobie. Lekarz kazał Ci zrobić betkę w 7 dpt czy zrobiłaś sama z ciekawości?

jak myślicie jest sens zrobić jutro? to mój 8dpt

Ostatnia edycja:
Witajcie!
A w jakiej cenie jest do nabycia w aptece Gonal F 450 ?
Chciałam podpytać w mojej osiedlowej aptece, ale nie maja tego i nie ma też możliwości zamówienia.

Dziewczyny. Z tego co czytam to wiele bierze ten lutinus teraz. Moze i ja sie na niego przerzuce? Choc najbardziej chcialabym crinone gel ale go nie moge dostac nigdzie

szyszka według mnie jest sens :) sama mam zamiar robic w ok tego dnia- u mnie to bedzie tydzien od transferu
Lolitka mój lekarz mówil ze lutinus jest mocniejszy ze bierze sie go mniej i to bylo dla mnie najwazniejsze :) teraz mam brac 2 razy po 3 tego lutinusa ale on wystarczy mi tylko na 4 dni, a potem mam brac luteine - 3 tabl. po 8 szt :/ juz mam dreszcze na mysl o tym

Ostatnia edycja:
reklama
szyszka to mój 4 transfer. Brzuch dzisiaj przestał boleć, wczoraj "umierałam z bólu", skurcze macicy były dośc silne a dzisiaj tylko leciutko ćmi... żebyśmy wiedziały czy to dobry znak !!!
mam testować pon/wt ( choć wstępną weryfikację mogę zrobić w sb -ale lekarz kazał powtórzyć niezależnie jaki wynik byłby)
przyznam się że zaczynam wariować- na weekend zostaje sama- i nawet nie mam pomysłu co ze sobą zrobic ( mieszkam w dość małym mieście) a jak wiadomo 2 ostatnie dni przed testowaniem są najgorsze.

a jak Ty sobie radzisz z emocjami?? i jesli będziesz jutro szła na bete już zaciskam kciuki !!

wiem jedno przy nastę pnym podejściu - wspólny wyjazd z mężem 2 dni przed testowaniem musi być wpisany w koszty in vitro :)

Do góry