reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Lolitka - ja zaufałam opiniom z internetu i dałam mojemu ex do łykania... Nie wiem może to faktycznie zbyt mądre nie było... nie wiem... Tak myślałam, że jak to ziołowe to nie zaszkodzi... Teraz sama kupiłam sobie Castagnus ale boję się brać... Też tylko czytałam polecenia na forum. Poczekam do piątku i do wizyty u dr Jerzak - pewnie ona mi przepisze coś na podwyższoną prolatynę...
Co do przesyłki to tak jak pisałam daj znać jak dotrze - wysłałam poleconym priorytetem wczoraj więc już na dzisiaj powinna być.

Lilia - ja tak wczoraj pisałam na innym forum że czekam i czekam na @ i wczoraj przyszła:) Ja mam długie cykle także jeszcze zdążysz do mnie dołączyć:)

reklama
kasik36 też tak myślałam, ale na stronie tlc nie ma żadnego odcinku innego serialu, są niestety tylko zapowiedzi. Obawiam się, że można tylko liczyć że jakaś dobra dusza nagrała i wrzuci niedługo do netu odcinek :-)

zula_5 sama kiedyś brałam castagnus na podwyższoną prolaktynę. To środek ziołowy i o wiele bezpieczniejszy niż bromergon. Z tego co pamiętam to bierze się go ciurkiem przez 3 miesiące a potem przerwa. No chyba że już źle pamiętam :-)

Martaczi do skretchingu nie trzeba mieć wskazań, to nie jest nic inwazyjnego, trochę tak jak badanie cytologiczne, ale bardziej drapie. Ma wpływ na zwiększenie szans, poprzez zmuszenie organizmu do lepszego ukrwienia endo.

Dziewczyny mnie chyba też czeka USG w czasie okresu... :crazy: pierwszy raz. Szczerze, chyba się będę wstydzić.

oktavia usg w czasie okresu jes do przezycia, fakt malo fajna opcja ale jak trzeba to trzeba. Ja mialam je z zaskoczenia wiec musialam przezyc.

co do serialu na TLC... dla mnie taki dosc suchy,bardzo brakowalo mi emocji, wiem tylko teraz jak to wyglada medycznie czyli jak wyglada punkcja i transfer. co dla mnie np bylo wazne

Byłam dziś na kontroli, wszystko ok, zostały mi jeszcze trzy dni antyków, @ i drugiego dnia cyklu zaczynam kucie, znowu Gonal F 225jm, 6 ds dołączam cetrotide i kontrola. Wydałam dziś 2280 zł. Dodatkowo legalnie ( bo ostatnio brałam na własna rękę) mam encorton 5 mg, ale sama napomknęłam o tym. Dr zasugerował łączenie 150 gonalu i 75 menopuru, ale zgodnie stwierdziliśmy że nie lubimy menopuru, do pierwszego ivf byłam stymulowana własnie menopurem i to aż 400 jm a miałam tylko jeden słaby zarodek:zawstydzona/y:
Rozmawiałam z dr o programie z TLC, powiedział że uważa że klinika Novu jest bardzo dobra, ale ostatnio ma znacznie niższy procent cykli ivf ze względu na stosunkowo niską kwotę z dotacji z MZ, ma porównywalną do mojego Gyncetrum-katowice.
Mówiłam że dziewczyna z 13 komórek, miała aż 11 zarodków 5 dniowych, powiedział że jest to tak małoprawdopodobne że prawie jak cud:baffled: pytał o AMH ale nie słyszałam żeby w programie mowili tylko wychwyciłam FSH koło 7.

Czyli ja za +- tydzień rozpoczynam stymulkę, moje 3 podejście:sorry2:

GizaS już mocno zaciskam kciuki za piękną stymulację!!!
bardzo się cieszę że rozmawiałaś z lekarzem na temat tych zarodków, bo to aż niewiarygodne że one dotrwały do 5 doby !! bo chyba ta dziewczyna miała transfer w 5 dobie.
Czy w Waszych klinikach też oglądacie wspólnie zarodki z lekarzem??

reklama
szyszka do piątku już bliko :) i beta duż tuż. Ty miałaś ilu dniowe podane zarodki??
Jo.M. gdzie się leczysz?? ja myśle o następnym podejściu w Novum

Ostatnia edycja:
Do góry