reklama
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
dziewczyny - te ktore biora Q10. zwroccie uwage na dawki w tabletce. niektore tabletki maja 100mg albo i wiecej, a czesto maja tylko po 30mg. ja bylam przekonana ze moje maja po 60mg a tu dupa - oni podali 60mg jako dawka dzienna gdy bierze sie 2 tabletki. wiec od razu podwajam swoja dawke do 4 tabletek dziennie.
jaka dawka jest optymalna nie wiadomo - nie ma badan na ten temat zadnych (a jak sa to malowiarygodne). jedyne porzadne badania byly na myszach gdzie byly bardzo dobre rezultaty stad mozna sie domyslac ze podobne dzialania u czlowieka. wiadomo tylko ze dawka do 600mg dziennie nie szkodzi ale nie powinno sie jej przekraczac. jaka dawke trzeba brac - tego nie doradze bo jak czytam to sa rozne podejscia. moge napisac, ze ja zdecydowalam sie brac 130 mg dziennie od dzis przez nastepne 4-5 miesiace
jaka dawka jest optymalna nie wiadomo - nie ma badan na ten temat zadnych (a jak sa to malowiarygodne). jedyne porzadne badania byly na myszach gdzie byly bardzo dobre rezultaty stad mozna sie domyslac ze podobne dzialania u czlowieka. wiadomo tylko ze dawka do 600mg dziennie nie szkodzi ale nie powinno sie jej przekraczac. jaka dawke trzeba brac - tego nie doradze bo jak czytam to sa rozne podejscia. moge napisac, ze ja zdecydowalam sie brac 130 mg dziennie od dzis przez nastepne 4-5 miesiace
W Polsce są tylko dostępne dawki (w tabletce) 10,30 i 60 mg. Wiem, bo się nie dawno dowiadywałam. Ja mam brać 300 mg dziennie (zalecenie p dr), więc, żeby nie łykać po 5 tabletek na raz, kupiłam przez Allegro Q10 z zagranicy (200 mg, i 100 mg).
lolitka200
ciekawe czemu w polsce sa takie niskie dawki. ja kupilam sobie wlasnie tez 100mg. w stanach jak czytam biora znacznie wiecej q10 niz w europie. tam wlasnie norma jest ok 300mg, do 400mg (choc i widzialam wiecej). naprawde ciezko wyczuc ile trzeba. rozni lekarze maja rozne opinie. POTRZEBA BADAN a nie osobistych widzi mi sie. ech....
a z ciekawosci - ile placilas za 100mg? ja tutaj place 50pln za 60 tabletek po 100mg.
a z ciekawosci - ile placilas za 100mg? ja tutaj place 50pln za 60 tabletek po 100mg.
lolitka200
ojej - to znacznie wiecej niz ja. drogie to cholerstwo jest. a tabtetki szybko znikaja, zwlaszcza jak masz duza dawke
a ciekawa jestem tez co twoja doktor powiedziala na temat q10? rozumiem ze wierzy w jego dzialanie (bo zwykle lekarze jeszcze w polsce sa sceptyczni). i skad 300mg? mowila cos?
dziewczyny - a ja chce cos nowego sprobowac dla mojego M. u nas wlasnie w nim problem siedzi, on tez wiekowy jest (znacznie starszy niz ja). wiec jakosc pozostawia do zyczenia. przy tym podejsciu mial najlepsze wyniki kiedykolwiek, ale mysle coby tu jeszcze zapodac. podawalyscie jakies nazwy. Piaska pamietam cos podawala i ktos jeszcze. Byl jakis Androvit czy jakos tak i jeszcze cos. Pamieta ktos? chyba sprobuje to dodac dla mojego (bo juz ma zestaw Q10, l karnityne, l arginine, folik, selen, cynk, wit D i to dobrze zadzialalo - mial pojedyncze, calkowicie bez ruchu plemniki, a teraz mial znacznie ich wiecej i sie nawet ruszaly niektore normalnie, o przyzwoitej morfologii. oczywiscie nadal kiepskie, ale w stosunku do tego co bylo to jest poprawa duza). napewno oprocz lekow styl zycia pomogl. razem wyeliminowalismy slodyczne, chipsy i inne glupoty i zaczal regularnie biegac 3 razy w tygodniu po 6km. wiec kombinacja wszystkiego dala efekty ale chcemy jeszcze wiecej poprawic
a ciekawa jestem tez co twoja doktor powiedziala na temat q10? rozumiem ze wierzy w jego dzialanie (bo zwykle lekarze jeszcze w polsce sa sceptyczni). i skad 300mg? mowila cos?
dziewczyny - a ja chce cos nowego sprobowac dla mojego M. u nas wlasnie w nim problem siedzi, on tez wiekowy jest (znacznie starszy niz ja). wiec jakosc pozostawia do zyczenia. przy tym podejsciu mial najlepsze wyniki kiedykolwiek, ale mysle coby tu jeszcze zapodac. podawalyscie jakies nazwy. Piaska pamietam cos podawala i ktos jeszcze. Byl jakis Androvit czy jakos tak i jeszcze cos. Pamieta ktos? chyba sprobuje to dodac dla mojego (bo juz ma zestaw Q10, l karnityne, l arginine, folik, selen, cynk, wit D i to dobrze zadzialalo - mial pojedyncze, calkowicie bez ruchu plemniki, a teraz mial znacznie ich wiecej i sie nawet ruszaly niektore normalnie, o przyzwoitej morfologii. oczywiscie nadal kiepskie, ale w stosunku do tego co bylo to jest poprawa duza). napewno oprocz lekow styl zycia pomogl. razem wyeliminowalismy slodyczne, chipsy i inne glupoty i zaczal regularnie biegac 3 razy w tygodniu po 6km. wiec kombinacja wszystkiego dala efekty ale chcemy jeszcze wiecej poprawic
Ostatnia edycja:
lolitka200
no q10 rezerwy z pewnoscia nie poprawi. dziala jedynie na mitochondrium komorek poprawiajac jej funkcje. z rezerwa nie da sie nic zrobic. ale wazne zeby jakosc tego co masz byla dobra -a q10 wlasnie na to potencjalnie wplywa
lolitka - drugi lek to Salfazin. Różnią się trochę z Androvitem składem. Wspomniana przez Octavi Maca ma bardzo dobre opinie. Mój ex łykał przez 3 miesiące te trzy leki plus cyn, selen, kwas foliowy l-karnitynę i jego morfologia skoczyła z 8% do 74%. Zmienił oczywiście diametralnie styl życia - przestał palić, zmienił dietę itp Wyniki były nie do uwierzenia. Ja myślę, że wcześniej mógł mieć może jeszcze jakąś infekcję ale witaminki napewno też pomogły
reklama
lolitka200
aha. salfazin probowalismy wczesniej i nic nie pomogl. tzn wyniki byly jak zawsze - mierne. moze tego androvitu sprobuje. poczytam troche o nim.
zula - to co napisalas potwierdza to co kazdy powinien robic. ze witaminy witaminami, ale zmiana stylu zycia tez potrzebna. kombinacja tych 2 powinna dac pozytywne rezultaty. u mnie bylo podobnie
zula - to co napisalas potwierdza to co kazdy powinien robic. ze witaminy witaminami, ale zmiana stylu zycia tez potrzebna. kombinacja tych 2 powinna dac pozytywne rezultaty. u mnie bylo podobnie
Podziel się: