- omlet z serkiem wiejskim i owocami:
da rade o ile mozna go szybko zrobic . mozesz podac przepis?
-omlet z pieczarkami i cebulką:
to samo co wyzej
- racuchy z: 1 jajko 25 gr maki sojowej, 25 gr maki pełnoziarnistej, starta cukinia (albo jabłko + cynamon, jeśli wolisz na słodko), Można słodzić organiczną stewią
. nie jem nic smazonego oprocz szybkiej jajecznicy
- ryż brązowy zapiekany z jabłkami i cynamonem.
nie dam rady z rana zrobic tego ryzu bo sie dlugo gotuje. ponadto, owoce jem tylko surowe
- brązowy makaron z jogurtem lub twarogiem lub serkiem wiejskim i owocami.
nie probowalam. moze to jest opcja - Fasolka w sosie pomidorowym
- za duzo przygotowywania
-koktajl z owoców i jogurtu lub kefiru lub maślanki. ze wzgledu na indeks jem tylko cale owoce
- nic miksowanego - Pieczywo pełnoziarniste maczane w rozbełtanym jajku i smażone na oliwie z oliwek.
nic smazonego
- Jajka faszerowane.
moglabym sprobowac. a czym radzisz faszerowac?
-Pieczywo z humusem i warzywami.
jakie warzywa? a humus masz na mysli z puszki? bo puszek nie jem. a humusa u nas kupic nie mozna, nie widzialam
- Zupy mleczne z brązowym ryżem lub brązowym makaronem.
troche malo wartosciowe mysle. dobra alternatywa ale ryzu brazowego nie lubie, a makaron oprocz zdrowych weglowodanow to ma malo wartosci. popraw mnie jesli zle mowie
- Twaróg ze śliwkami (20 dag twarogu, 3 łyżki jogurtu, 20 dag śliwek. gałązka rozmarynu-nie wiem, czy można w ciąży, 1/2 cytryny, stewia organiczna, 2 łyżki sezamu).
nie ma u nas twarogu
- Sałatka caprese .
dobra na lunch. za malo sycace. ja bardzo duzo jem
- Pieczywo z wędzonym łososiem i warzywami.
nie jem wedzonego
- Sałatka grecka -
dobre na lunch
- Zupa jarzynowa -
dobre na lunch. Do pieczywa mam przepisy na pastę z cieciorki, z tofu, z pieczarek, na pastę warzywną. tu chetnie bym skorzystala. mozeszprosze podac przepis na paste warzywna? cieciorki u nas nie ma.... pieczarki mysle ze za malo wartosciowe zeby traktowac je jako dodatek do kanapek ....
Wędliny radzę jeść , ale własnej roboty, czyli pieczone lub gotowane piersi drobiowe bez skóry lub schab czy też polędwiczki wieprzowe albo pieczeń rzymską (oczywiście chude i ,,organiczne'').
zgadzam sie. ja tylko pieke i jem. po prostu dla mnie to juz nie jest wedlina tylko pieczone miesko ktore kroje na kanapke ale to na lunch . a wieprzowiny nie jadam pod zadna postacia ale robie kuraka, albo wolowine, albo indora
Stewia organiczna nie podnosi indeksu. Np. cynamon utrzymuje cukier na niskim poziomie.
o stewii nigdy nie slyszalam. co to? jak to? nie widzialam czegos gakiego u nas chyba
podsumowujac, bardzo dziekuje za powyzsze. skorzystam z niektorych rad. mam max 15 minut z rana na sniadanie - wstaje bardzo rano i gnam do pracy. bardziej rano juz wstac nie moge
dzieki za poswiecony czas do gustu przypadly mi omlety -sprobuje choc raz w tygodniu zrobic. i ta pasta warzywna do kanapek tez mi bardzo pasuje. moge sprobowac te jajka faszerowane ale nie wiem bo pewnie troche to czasu zajmuje a jesli farsz ma byc warzywny to warzywa powinny byc zjadane od razu po przygotowaniu. daj znac jak to widzisz