reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
kwiatuszku bardzo mi przykro. trzymaj się jakoś...

Oktavi: kiedy rady na sniadanko zapodasz?;)

Lolitko mam kilka pomysłów (w sumie bardzo dużo, ale może nie będę się rozpisywać :-D )
- omlet z serkiem wiejskim i owocami
-omlet z pieczarkami i cebulką
- racuchy z: 1 jajko 25 gr maki sojowej, 25 gr maki pełnoziarnistej, starta cukinia (albo jabłko + cynamon, jeśli wolisz na
słodko), Można słodzić organiczną stewią.
- ryż brązowy zapiekany z jabłkami i cynamonem
- brązowy makaron z jogurtem lub twarogiem lub serkiem wiejskim i owocami.
- Fasolka w sosie pomidorowym
-koktajl z owoców i jogurtu lub kefiru lub maślanki
- Pieczywo pełnoziarniste maczane w rozbełtanym jajku i smażone na oliwie z oliwek
- Jajka faszerowane
-Pieczywo z humusem i warzywami.
- Zupy mleczne z brązowym ryżem lub brązowym makaronem
- Twaróg ze śliwkami (20 dag twarogu, 3 łyżki jogurtu, 20 dag śliwek. gałązka rozmarynu-nie wiem, czy można w ciąży, 1/2
cytryny, stewia organiczna, 2 łyżki sezamu)
- Sałatka caprese
- Pieczywo z wędzonym łososiem i warzywami
- Sałatka grecka
- Zupa jarzynowa
- Do pieczywa mam przepisy na pastę z cieciorki, z tofu, z pieczarek, na pastę warzywną.

Wędliny radzę jeść , ale własnej roboty, czyli pieczone lub gotowane piersi drobiowe bez skóry lub schab czy też polędwiczki wieprzowe albo pieczeń rzymską (oczywiście chude i ,,organiczne'').

Stewia organiczna nie podnosi indeksu. Np. cynamon utrzymuje cukier na niskim poziomie.
Starczy, czy jeszcze pomyśleć?

:-)

Genna: zluszczenie nic nie ma do rzeczy... Scratching pozostawia ranke w endo. Ranka ta ma sie goic. Proces gojenia czyni endo bardziej 'receptive'. Ranka musi byc prawie zagojona stad musi byc to robione wczesniej. Najlepsze efekty byly w badaniu gdzie robiono 4 razy scratching w poprzedzajacym

dziękuję za odpowiedz kochana, co post to jestem mądrzejsza:p , co do 4 razy scratching tzn w jednym cyklu? co kilka dni i ze 4 razy czy 4 cykle z rzędu przed tym właściwym z transferem?

nvm kochana ja tez licze na szczesliwy dla nas rok 2014 . Mam nadzieje ze dobrze bedzie i macica mi sie złuszczy a potem nie bede miala komplikacji z nastepnymi @ i beda regularnie przychodzic i w styczniu bede mogła podchodzic do ostatniego Crio. Dobrze ze mamy siebie bo czlowiek nie zostaje z tym sam i wspolnie mozemy sie wspierac:-)
szyszka ja tez mialam roznej barwy śluz, a nie masz moze stanu zapalnego od lutki dowcipnej? mnie sie co jakis czas tak robilo od lutki??
kwiatuszekq :wściekła/y::no::sad::sad::sad: tule mocno.

Genna ja miałam w cyklu przed i to jest prawidłowy termin. Już Lolitka Ci wytłumaczyła, ale napiszę jeszcze jak ja rozumiem, na chłopski rozum, jak działa skretching. Myślę, że ta ranka mobilizuje organizm, by skupił się na endo i lepiej je ukrwił, po to, że by wyleczyć rankę. Dzięki lepszemu ukrwieniu, maluchy mają łatwiej ;-)

Kwiatuszeq przykro mi, przytulam.

Lolitka a ja pół dnia czekam, że skomentujesz :-D.

n.v.m startujesz od stycznia w Novum? Lolitka poprosiła o rady na śniadania z niskim indeksem glikemicznym. Mój drugi zawód to dietetyk, więc napisałam.

Mam pomysł, żeby każda z Nas, która ma zawód i wiedzę na temat jakiejś dziedziny pomocnej przy staraniach lub dotyczącą opieki nad maluszkami, dzieliła się swoją wiedzą. Na ciężaróweczkach np. Sylwia zamieściła świetny post o dbaniu o ząbki i dziąsełka noworodków i niemowlaczków.
Ja mogę zamieszczać posty o wpływie niektórych produktów, jeśli chcecie.

reklama
Oktavi chcemy:)

kiki dzięki za odpowiedź. Sama nie wiem, dziś dopiero mam takie plamienia, nic mnie nie boli,nie piecze, tylko momentami brzuch jak na @. Skończe się tym czekaniem. Zaczynam świrować i myśleć o sikańcu,ale wtedy przypominam sobie o naszym forumowym zakazie. a w ogóle wczoraj miałam jakiś dziwny ból,jakby ktoś wbił mi igle w brzuch. Każda pierdólka a ja się doszukuję,eh....:angry:

Do góry