reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

witajcie

martaczi, ile Ty potrzebujesz tego estrofemu? bo ja chyba mam kilka tabletek, więc mogę sprawdzić po powrocie z pracy i ewent. Ci wysłać.

Sylwia jak ja Ci zazdroszczę... ech:)

Lawendowy, oby Twoje słowa były prorocze..

ann84 jak u Ciebie?? kiedy jedziesz po maleństwo?

ona232 trzymasz się jakoś? uda się, bądz dobrej myśli :)

miłego dnia!!!!!!!!!!!!

reklama
martaczi ale ja podałam Ci w innych jednostkach :-), bo w nmol/l. Jak podzielisz moje wyniki przez 3,18 to otrzymasz w ng/ml czyli takich jak u Ciebie. I wtedy pamiętam byłam na 16 tabletkach luteiny. Teraz robiłam progesteron i wyszedł mi 94,6 ng/ml, czyli wypada 301 nmol/l. I już mam odstawione 3 tabletki i planuję do końca października zejść do 10 tabletek. Zobaczymy co na to badania.

dagnes78 a nikt Ci nie mówił że najszczęśliwszy jest ostatni zarodek? Zobacz, taki beznadziejny przypadek jak ja, a się udało. Ostatni zarodek, najgorsze endometrium (bo tylko 6 mm w najgrubszym miejscu) i brak nadziei. A jednak moja niespodzianka ma już 15 tyg i 4 dni :-D. Te ostatnie zarodki są zawsze najlepsze :tak:

Madzia strasznie mi przykro:-( przypomnij mi które to było Twoje podejście masz mrozaczki??

Sylwia a ostatni blastuś jakiej klasy był?
Dagnes właśnie wyliczyłam że do III werki mi wystarczy chyba ( 1 tab mi zabraknie może jeszcze mi zmieni dawkowanie) chyba że okazałoby się że się udało to i tak będę potrzebowała po 2 opakowania estrofemu lutinusa i podjęzykowej ale może ugadam się w aptece i receptę dostarczę później więc dam radę :-)

dziewczyny prosze was ktoras wklejala co sie dzieje z zarodkami po transferze 2-3 dniowych mozecie mmi to jeszcze raz przeslac?

madzia tak mi przykro::

punkcję miałam we wrześniu tamtego roku pobrano 8 komórek 6 sie zapłodniło wszystkie blastocysty AA, AA, BB, BC, nisklasyfikowana transfer jednej AA miałam w 5 dobie, po 5 dniach dostałam krwotoku i wylądowałam w szpitalu lekarze nie wiedzieli dlaczego, generalnie nic z tego nie wyszło. Nastepnie w grudnio miałac crio 2 zarodeczki beta wyszła 8 ale zaraz spadła i teraz kolejny crio 2 zarodki i beta 0,1. Niestety nie mam już zarodeczków i co dalej .......? Nie wiem :-(

kurcze brak mi słów zresztą wiem że w tej chwili nic Cie nie pocieszy takie piękne zarodki:-(
byłaś kiedykolwiek w ciąży???
a macie stwierdzone dlaczego nie możesz zajść??
u mnie powiedzieli że to niepłodność idiopatyczna czyli najlepiej tak stwierdzić:-(
no co teraz napić się zjeść pizzę odpocząć pomyśleć co dalej i brać się do działania nie ma co się poddawać!
zapisz się na rządówkę zawsze to taniej

reklama
martaczi nie mam zielonego pojęcia. Zarodek był 2-dniowy i po rozmrożeniu hodowano go do 5 doby. Jakiej klasy był to nie mam zielonego pojęcia. Rozmrożone były 4 ostatnie zarodki, przeżył tylko jeden maluszek.

ona232
Jeżeli miałaś transferowany 3 dniowy embrion:

1dpt ( 1 dzień po transferze) .. Embrion się dzieli
2dpt .. Embrion staje się blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
5dpt.. Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuowny gdy i zarodek wnika głębiej w endometrium
7dpt.. Zarodek jest już zaimplantowany
8dpt...Zaczyna być produkowane HCG

11dpt...HCG jest na tyle dużo, ze można spokojnie

Do góry