reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kiki spokojnie kochana. Nie koniecznie musi być to okres. Ja 14 dpt miałam małe skrzepy, 18 dpt dostałam krwotoku żywą krwią, a potem brudna krew okresowa ze skrzepami. Koleżanka u mnie w pracy podczas każdej ciąży miała plamienia jak przy zwykłej miesiączce. Dużo dziewczyn w dniu spodziewanej miesiączki plami, a czasami plamienia są takie same jak okres. Najważniejsza beta i życzę Ci z całego serca aby była wysoka :tak:

reklama
Kurde... się okazało, że mam zapalenie pęcherza. Mam nadzieję, że się wyleczę do środy, bo wtedy mam przewidywane dni płodne, może na insemkę się załapię. Dowiem się w poniedziałek.
Sylwia, czy antybiotyk na drogi moczowe ma bardzo zły wpływ na jakość jajeczek (przecież powstają przez 3 miesiące)?
Kiki to tylko krwawienie a nie okres zobaczysz.
Lila jest kreska i będzie aż do porodu.
n.v.m. udało się, to nie torbiel?

Jo.M. masz rację najgorsze jest czekanie za betą jednak podczas całej procedury a to zastrzyki a to usg a to ciągłe wizyt i się tak nie myśli a teraz to jakaś masakra!jeden dzień myślę że się wreszcie udało zaś na drugi ogromny dół i myślę o najgorszym.
Leia ważne że jest kreseczka wiesz jak jest z sikańcami powinnaś zrobić i tak przy 3 dniowym dopiero za 2 dni!
Sylwia Ty jak zwykle niezawodna :*** czyli skoro transfer miałam w poniedziałek ok godziny 16 to dziś 4dpt?
a jak Ty się w ogóle czujesz?
Oktavi nie zazdroszczę zapalenia trzymam kciuki żeby sobie szybko poszło w ...

Sylwia Ty jak zwykle niezawodna :*** czyli skoro transfer miałam w poniedziałek ok godziny 16 to dziś 4dpt?
a jak Ty się w ogóle czujesz?

Tak, dzisiaj Twój 4 dpt :-), pewnie Ci się czas dłuży niemiłosiernie. Ale przy blastusiach to jednak szybciej mija. Mi 6dpt wyszedł pierwszy sikacz, to był piątek. Potem jak wariatka cały weekend robiłam testy, po 3-4 dziennie :szok:.

Dziękuję, czuję się dobrze :-). Brzuszek zaczął rosnąć, spodnie ciążowe okazały się dla mnie obowiązkowym trendem jesieni 2013 :-D. No i jestem mega płaczliwa :-p, płaczę z byle powodu i wszystko mnie wzrusza :tak:. Poczekaj jeszcze trochę, a sama się przekonasz jaki to fajny okres życia :-).

Oktavi jeżeli planujesz inseminację w tym cyklu to antybiotyk nie powinien mieć żadnego wpływu, a zapalenie pęcherza na pewno trzeba wyleczyć przed inseminacją. Przede wszystkim dużo pij, po 3 litry wody dziennie. Do tego 100% sok z żurawinki.

Sylwia co ty mówisz już 6 dnia! jadę po test i zrobię w niedzielę :-D (kupie ich trochę) chociaż nie jestem zwolenniczką sikaczy ale ujrzeć 2 krechy niewyobrażalne dla mnie... chyba bym oszalała! a powiedz pamiętasz wyniki estradiolu i progesteronu jakie miałaś???

Pamiętam pamietam, nawet w sygnaturce mam :-D. Estradiolu nie robiłam, tylko betę i progesteron.

9 dpt - hcg 121, progesteron 100 nmol/l
11 dpt - hcg 236, progesteron 160 nmol/l
14 dpt - hcg 1162
24 dpt - hcg 26 113, progesteron 110 nmol/l

Test sikany robiłam 5 lipca :-) w piątek i dopiero w poniedziałek 8 lipca pierwsze hcg.
Sikacze zaczęłam robić już 4 dpt. 5 dpt z rana po kilku minutach wyszedł cień cienia kreski a ja mało nie padłam z wrażenia. Test zostawiłam mężowi jak wróci z pracy. Zadzwoniłam do niego jak wrócił a ja już pojechałam na dyżur, powiedziałam mu gdzie leży test i żeby mi powiedział ile widzi kresek. Usłyszałam "O kur..., to się napiłem kawy". Okazało się, że mój mąż z wrażenia utopił test w kawie :rofl2:. 8 dpt test sikany wychodził już tak wyraźny ( i to ten z czułością od 25), że w poniedziałek szłam z rogalem na twarzy na badania :-).

A z tymi chrzestnymi pewnie tak będzie :-). Nawet myślałyśmy nad wspólnymi chrzcinami, ale do tego jeszcze tyllleeee czasu i wszystko może się zmienić. Wstępnie nawet myśleliśmy nad chrzcinami 7.09, dzień przed naszą rocznicą ślubu :-D. Ale to nadal bardzo dalekie plany :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-)
Taki tutaj ruch na tym forum, że musiałam cofnąć sie conajmneij o 56 stron zeby wszystko przeczytać.
Kiki leć na betę mimo wszytsko to nie musi być @, będziesz miała peność.

Co do Pytań ludzi z cyklu "kiedy Wy sie postaracie" lub "to juz najwyższa pora" to uwierzcie mi po 14 latach małżeństwa nikt juz o to nie pyta. Na początku na takie pytania reagowałam dość burzliwie i chyba wszyscy zorientowali się że nie należy takich pytań zadawać, więc teraz mam spokój. Może czasem było to nie ładne ale dosyć miałam wścibskiej ciekawości. A jeśli chodzi o in vitro to nigdy przed nikim tego nie ukrywałam, a wręcz przeciwnie jesli ktoś zapyta mówię że ja korzystam z tej metody i jestem dumna z tego że mogę. Myślę że dzieci poczęte właśnie w ten sposób są najbardziej wyczekiwanymi dziećmi na świecie i żadne argumenty "kościelne" mnie nie przekonają ze jest inaczej.

Poznaję Was dopiro wszytskie wiec życzę wystkim starajacym sie wyskiej bety, udanych transferów i coraz wiekszych brzuszków.

Ja za 2 h odbieram swoja betę, ale jakoś tak przeczucia mam kiepskie. A może nie dochodzi do mnie jeszcze że moze sie udać. Zobaczymy.

reklama
kurde wkurza mnie to że co chwile jestem wylogowana odęjde na chwilę od kompa i już.... wrrr

Madzia a więc z Tobą czekamy na wysoki wynik:tak:
Sylwia wow super miałaś progesteron ja mam tylko 17,93 ng/ml :-(
oszaleję do poniedziałkowej weryfikacji wiem że już wtedy wszystko będzie jasne boję się

Do góry