reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie kochane !
Przepraszam ze tak zniknelam , ale dla mnie czas pomiędzy transferem a testem to czas wyjęty z życia. Robię wszystko by nie myślec. Mieszkam w UK i tu nie robią bety. Trzeba robić test i już. W 6dpt zrobiłam test i wyszedł cień cienia drugiej kreski. Wzięłam Maxia i pojechałam dni siostry do innego miasta bo już w domu nie mogłam usiedzieć. Jestem tu do poniedziałku , dlatego tez dostęp do beta mam ograniczony. Wczoraj wieczorem zrobiłam kolejny test. Wyszła druga krecha. Słabsza ale bardzo dobrze widoczna. No czyli ok. Tylko wiecie co ja się w ogóle nie cieszę. To moja czwarta próba i za każdym razem test wychodzi mi pozytywnie. A do tej pory udało mi się tylko raz. Najgorsze dla mnie to 6-7 tydzień ciąży. Chciała bym zasnąć i obudzić się tak w 37 tygodniu. Jeszcze nie powiedziałam nikomu. Nawet mężowi. On wie ze z kliniki mam test zrobić w sobotę. Jeśli wciąż będzie ok to powiem mu w sobotę. Dlaczego nie jest mi dane normalnie cieszyć się ciąża ?

kiki- trzymam kciuki z całej siły za wysoka betke.
N. V. M- powodzenia kochana. Boże, żeby się udało. Myśle o tobie.
Madzia- witaj
ona- dokładnie wiem jak się czujesz. To czekanie zabija. Swoją droga dlaczego piszesz ze książka smutna? Mi się taka nie wydawała.
Malailoncia- wiesz ona nie chciała cię urazić. Takie ma życie i była ciekawa twojego. Za jakiś czas będziesz chodzić z super wózkiem i żadna koleżanka cię nie zagnie.
Lawendowy- masz classic objawy ciąży tylko dość wcześnie. Nie zazdroszczę. Ja biegałam siku od 7 miesiąca a łydki bolały pod koniec. Mam nadzieje ze ci to przejdzie w II trymestrze.

Ja ja ostatnio znów słyszałam. : " kiedy drugie?" Ja mowię ze jak będzie to będzie super. Na co TA odpowiedz: " np tak, nie problem urodzić, problem wychować" WRRRRRRR..

dziewczyny to lece na pobranie.podejrzewam wyniki kolo 14-15 jak ostatnio:szok:
milego dnia wam zycze

no to nie musze nawet czekac na wynik. dostalam okres...

Ostatnia edycja:
na początek spóźnione, ale szczere życzenie rocznicowe dla moich forumowiczek :-)
Madzia witaj wśród Nas:-D
Leia gratuluję z całego serca jupi jupi cieszymy się, że jako pierwsze dowiadujemy się:tak: napisz ilu dniowe miałaś transferowane zarodki i w którym dpt jesteś??? ja też jestem po 4 próbie i chyba nie wytrzymam do poniedziałku!
kiki za Ciebie specjalne kciuki tańce śpiewy modlitwy itp :-D oby beta była megaaaa wielkaaa:tak:
n.v.m. za Ciebie Kochana również żeby okazało się że są jakieś ukryte komóreczki i żebyś wszystkich zaskoczyła:tak:&&&

teraz pytanie czy ktoś ma na zbyciu kilka tab lutinusu i estrofemu bo mi zabraknie do 3 weryfikacji wczoraj dostałam wynik i okazało się że mam progesteron 17,93 i estradiol 903,2 wiec leki mam zwiększone nawet sporo bo 3xd2 lutinusu i 3x2 estrofemu i do tego lutkę podjęzykową 3x4 i mi nie wystarczy i musiałabym jechać do gdańska specjalnie po receptę:wściekła/y:

jeszcze mam prośbę pamiętam że któraś wklejała co się dzieje z zarodkiem po transferze przypominam sobie że tyczyło się to zarodków 2-3 dniowych a ma ktoś takie coś z 5-6 dniowymi ciekawa jestem :-)

kiki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie wiem co napisać żadne słowa w tej chwili nie są w stanie zmienić tego co czujesz :-( idziesz w ogóle sprawdzić betę myślę że powinnaś żeby być pewna wiesz że krwotoki się zdarzają!

Magda - Witamy na forum , Trzymam kciuki za dzisiejszą bete . Daj znać jak będziesz miała wyniki. Pytasz co dalej ... zobaczymy Leia - Oby Twój cień cienia był coraz mocniejszy. Trzymam kciuki ollka - na 1 wizytę zabierz te wyniki które już macie , a dalej będzie trzeba to lekarz Cię poinformuje. Na pewno dostaniesz wytyczne jakie badania hormonalne zrobić. Powodzenia Lilia , mi mi - To ja się do Was dołączam jak coś kupuje też psa , a co ! Najlepiej beżowego labradora. Lilia , mi mi , Zula - Niestety my baby mamy przekichane i nic zrobić nie można. Dla mnie najgorsze jest to czekanie od transferu , już tak sobie myślałam że mogli by nas usypiać na te 10-12 dni i obudzić przed betą. kiki - powodzenia A te Wasze historie ze znajomymi i rodziną o braku dziecka to temat rzeka. Sama mam ich tyle że jak sobie przypomnę niektóre to krew mnie zalewa. Najgorzej się wściekłam jak moja szwagierka zaprosiła mnie do jej syna do przedszkola nie uwierzycie na co , na przedstawienie z okazji Dnia Matki. Po prostu myślałam że się przesłyszałam i cały dzień już o niczym innym nie myślałam tylko o tym. Ona mnie tam chyba chciała dobić w tym przedszkolu. Sama oczywiście wpadkę zaliczyła , a najlepsze jest to że dopiero pod koniec 3 miesiąca dowiedziała się że jest w ciąży. Mówię Wam nie ma sprawiedliwości na tym świecie.

Kiki- wiem ze to zabrzmi idiotycznie ale spróbuj się uspokoić. Podobno masa kobiet krwawi w ciazy, często podczas daty @. Idź na Beatę i czekaj na wynik. Bardzo trzymam kciuki.

Martaczi- dzięki. Miałam podanego jednego 3 dniowego mrozaczka. Dziś mam 10 dpt. Zrobiłam test przed chwila i jakaś ta druga krecha blada. :-(
Niestety nie pomogę z lekami bo zanim byś dostała to będziesz już u lekarza. Powodzenia w poniedziałek.

jeszcze mam prośbę pamiętam że któraś wklejała co się dzieje z zarodkiem po transferze przypominam sobie że tyczyło się to zarodków 2-3 dniowych a ma ktoś takie coś z 5-6 dniowymi ciekawa jestem :-)

Jeżeli miałam transferowany 5 dniowa blastocystę :

1dpt ( 1 dzień po transferze) .. Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
3dpt.. Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywać" się w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuowany gdy i zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest już zaimplantowany
6dpt...Zaczyna być produkowane HCG

9dpt...HCG jest na tyle dużo, ze można spokojnie zrobić sikacza

reklama
Do góry