reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mi Mi jeszcze nie pytalam...caly czas nurtuje mnie to. Przy transferze ze swiezych zarodkow prof nie chcial sie zgodzic na podanie dwoch, ja sie nie upieralam wiec moze dlatego tez podali jedna blastocyste 3AA.
Byc moze moj problem lezy w zbyt waskiej szyjce, to ze transfer nie byl wykonywany pod kontrola usg itd...u mnie niby wszystko ok a jednak ciazy nie ma...

Boje sie ciazy blizniaczej ale to nie jest powiedziane,ze przy podaniu dwoch zarodkow takowa bedzie....

reklama
dziewczyny chyba sie udało, robiłam badania rano i jest wynik 67,720 mIU/ml a norma wg laboru. na 3-4 tydz 5,800-71,200 wiec chyba ok. bede jeszcze robiła bete w czwartek. boje sie cieszyc... ale sie popłakałam, jutro wizyta u dr. M po leki i L4

@Hope84 jak to bez USG?!
Ja mialam do tej pory dwa cykle - pierwszy świeży - jeden zarodek transeferowany i dwa zamrożone. Ten pierwszy się nie przyjął.
Teraz poprosiłam o transfer obu zamrożonych, obydwa przeżyły i zostały wszczepione.
Jestem w ciąży! Jutro idę na pierwszy skan do kliniki zobaczyć ile mam dzieci ;-)

PS. Zabiegi były robione w Anglii.

mi mi ja miałam TSH poniżej 3 bo tyle wymagał ode mnie dr. a teraz jak robilam badania bety to kontrolnie zrobilam TSH i wzrósł do 3,7 wiec musze pokazac jutro dr bo nie wiem czy nie za wysoki.
Do crio miałam podane 2 mrozaczki. i sie udało:)

hope no wlasnie niby wszystko ok i piękne zarodki a tu się nie udaje sama nie wiem od czego to zależy ja tez po porzejsciach jestem i już wszystkiego probowalam nacięcia osłonek siedzenia w domu itp. a jednak się nie udało :((( jak już pisałam mi zawsze daja dwa i co ma być to będzie chyba już za długo czekam na tego dzidziusia żeby wybierac czy ma być jeden czy dwa :)))) tylko u mnie to ani jeden nie chce zostać :(((( i co tu zrobić... mysle ze jak porozmawiasz z embrologiem lub lekarzem to będziesz wiedziała ile masz wlozyc :)))) a kiedy będziesz miała transfer???

Cześć dziewczyny

Pewnie niektóre z Was mnie jeszcze pamiętają, jak byłam na tym forum, jak się udzielałam i jak walczyłam o "mały, wielki cud" aż się w końcu udało :tak:

Chciałam Wam przedstawić mojego synka urodzonego 4.09.2013 o godz. 10:47 poprzez cc, waga: 4310 g, wzrost: 56 cm, mały otrzymał 10 pkt
9248_572704242788007_845221146_n.jpg

Dziewczyny warto walczyć, cuda się zdarzają a dla mnie in vitro to cud medycyny, bez niego nigdy ta mała istotka nie spałaby teraz przy moim boku.
Droga jest długa i kręta ale nie poddawajcie się!!! Każda z Was zostanie mamą:tak:
Pozdrawiam i trzymam za Was wszystkie kciuki&&&&&&&&&& Powodzenia

Załączniki

• 9248_572704242788007_845221146_n.jpg
    9248_572704242788007_845221146_n.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 71
Ostatnia edycja:
kikifish no to wielkie gratulacje :)))) to mam nadzieje ze to moje tsh to faktycznie nie zawysokie i już się nie czepiam :))) a ty lutki ile bralas ???

madzialenek gratulacje cudownego synusia :)))

Ostatnia edycja:
Mum no wlasnie bez usg...nie wiem moze ten prof uwaza sie az za takiego miastrza czy jak....teraz nie odpuszcze....bede nalegac na usg...

Mi mi czekam na @ dzisiaj lub jutro powinna byc....teraz tzn 21dc mialam scratching a w 12dc mam przyjechac na monitorowanie i ok 17-18dc crio...
Faktycznie pogadam, podpytam o te dwa zarodki tylko wiem,ze prof bedzie mnie namawial na jeden bo on rzadko podaje dwa. Moj emek tez nie chce za bardzo od razu dwoch....

Kiki to zaczynam tance gratulance :)

Madzialenek
gratulacje synusia....

reklama
Do góry