reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny ja brałam menopur przy stymulacji i kazali mi go trzymac w lodówce , z kliniki dotałam nawet specjana torbę izolacyjna do przewożenia lekarstwa , myślę , że puregon tez powinien byc w lodówce bo to w sumie ma takie same działanie ale jak widać co apteka bądź lekarz to inne zdanie na ten sam temat ;)

reklama
funinka
jak ptencer powiedziala - wyjmujesz na 5-10 minut przed zastrzykiem pena z lodowki zeby sie chwile ogrzal

na opakowaniu jest info o tym ze mozna..problem jest innego rodzaju - skad wiesz ile on lezal w temp pokojowej w aptece? gdybys go z fabryki wziela to moze i dalo rade, ale niestety nie wiesz... wiec lekarze zalecaja trzymac w lodowce.....

generalnie prawe wsio trzeba trzymac w lodowce... chyba za wyjatkiem wyciszaczy i menopuru

funinka-> to prawda, ampulka nie powinna byc zimna, dlatego trzeba poczkac pare minut po wyjeciu.
Tsk przynajmniej ja sie dowiedzialam, moze ktos moglby to potwierdzic.
lopop-> dzieki za kciukim Kochana. Bardzo mi przykro, ze do tej pory sie Tobie nie udalo, ale skoro wszystkie wyniki w normie to musi sie udac.
ptencer wiesz myślę że się uda raczej nam wszystkim starającym tylko będzie to pewnie trochę trwało o trwało
oby jak najkrócej
ptencer życzę sukcesu za pierwszym podejsciem:)&&&

witam !!
ja też trzymam puregon w lodówce, tak mam napisane na ulotce i wyjmuję 10 wcześniej żeby zrobić zastrzyk

dziewczyny dzisiaj mam 4 dzień stymulacji a 13 dc, punkcja wypadnie gdzieś za tydzień czyli po 20 dc, czy to normalne przy długim protokole że tak późno punkcja i transfer ?? bo przy krótkim miałam punkcję w 14 dc a a transfer 18 dc

wera86 to normalne, po diphereline czy innym wyciszaczu, twoj organizm musi sie teraz niezle nameczyc zeby wyprodukowac jajeczka, a to nie takie 5 nimut. Ja przy dlugim protokole bralam strasznie dlugo gonal 150 i punkcje mialam w 23 dc, jak dobrze pamietam. Takze nic sie nie martw.

A w ogole ja menopur tez trzymalam w lodowce. Chyba z przyzwyczajenia wszystkie leki tam ładowałam. Był okres, że tylko to się tam znajdowało (a no i światło). :-D

Ostatnia edycja:
wera

nie ma znaczenia czy dlugi czy krotki... wazne jak odpowiadzasz na gonadropiny. i jesli bedziesz miala punkcja za ydzien to byloby to BARDZO szybko. stymulka trwa srednio 12 dni (u mnie zwykle 14) plus 2 dni (ovitrelle i 36 godziny). wiec srednio wsio trwa 14 dni

Dziewczyny, bardzo dziękuje za wszystkie posty a propos przechowywania puregonu. Przy pierwszym podejściu też trzymałam go w lodówce, jedynie pen i używaną właśnie ampułkę w temperaturze pokojowej - taką procedurę potwierdziła mi wczoraj pani z apteki przy novum, do której zadzwoniłam. Powiedziała, że ponieważ cały lek zużyję bardzo szybko, to w zasadzie lodówka nie byłaby potrzeba, ale na wszelki wypadek i tak będę go chłodzić :-)

wera86 Za pierwszym razem miałam punkcję w 25 dc. Dzis jestem w 13dc i jest to 2 dzień stymulacji więc wszystko wskazuje na to, że punkcja będzie też po 20dc. To zupełnie normalne.

Dzięki, u mnie wszystko ok, czasem mnie cos w brzuchu zakluje ale to chyba normalne, to znaczy ze jakas osobka sie tam rozwija. W czwartek jade na pierwsze USG. Juz nie moge sie doczekac, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

reklama
Do góry