reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam o poranku dziewczyny,

Od dzisiaj zaczynam stymulacje, jak dla mnie to moj wielki dzien:-). Panicznie boje sie zastrzykow, a jeszcze fakt, ze mam sama je sobie zrobic, przeraza mnie jeszcze bardziej. Dam rade jakos, pewnie pierwszy raz najgorszy,a pozniej juz pojdzie.
lena31-> dziekuje za odpowiedz

Ptencer,
powodzenia ze stymulką. Jak przeczytałam ten post przypomniałam sobie jak wylewałam łzy na tym forum nad zastrzykami, podczas kiedy inne dziewczyny dzielnie sobie radziły. Trzymam kciuki, dasz radę, wiem co czujesz. ja serwowałam sobie ukłucia w uda zamiast w brzuch, bariera psychiczna mniejsza była.

reklama
BETABETA-dasz rade nie taki zly diabel jak go maluja.Wiem jak bardzo jestes przerazona ja tez bylam i juz po wszystkim najgorzej to ten czas,ktory teraz czekam na swoje upragnione 2 kreseczki w przyszla niedziele tescik i juz cala drze trzymam kciuki bedzie dobrze buziaki

BETABETA-przepraszam pomylilam sie to bylo do PTENCER sorki jeszcze raz buzka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny mam takie pytanie -> wlasnie zaaplikowalam sobie pierwszy zastrzyk i tak sie zastanawiam czy pena przechowuje sie razem z ampulka w lodowce, czy tez ampulke trzeba zdjac z pena i za kazdym razem znowu ja wlozyc. Dzieki za odpowiedz

Ptencer, wygląda na to, że jesteśmy na tym samym etapie. Ja też zaczęłam dziś stymulacje puregonem :)
Puregonu nie trzeba przechowywać w lodówce więc spokojnie możesz zostawić ampułkę w penie i przechowywać w temperaturze pokojowej.

Lopop, czemu myślisz, ze tylko ivf moze Wam teraz pomoc. Co u Was jest problemem jezeli moge spytac?

Nimfus, luz. Mysle ze pewnie juz wszystko wiesz na temat tego, co mozesz sie spodziewac od ivf. Moze tylko zapytaj lekarza o suplementy ktore bierzesz, o ile cos przyjmujesz. Zapytaj tez o aspiryne i encorton.
kochana wyniki są ok a pomimo tego ciąży brak jak sama wiesz IUI warto robić do 3 razy a potem ivf a staramy sie już 4,5 roku o drugie i nic:(

ptencer &&&&&&&&&&& mocno trzymam
za resztę &&&&&&&&&&&&&&&&&

ptencer
ampulke trzymasz w penie i caly pen w lodowce bo puregon wymaga zimna i temperatura pokojowa jest za wysoka ( przeciwienstwie do menopuru ktory mozna w pokoju trzymac)

anja miałam koenzym Q10 z logo NaturKaps za 28zł za 30 kapsułek. Jest ogólnie raczej drogi.
DZiewczyny zostało mi trochę PUREGONU do pena może któraś potrzebuje, szkoda żeby się zmarnował?

lolitka200 Na opakowaniu puregonu jest informacja, że do 3 miesięcy można go przechowywać w temp. pokojowej do 25 stopni. W aptece powiedziano mi, żeby nie wkładać go z penem do lodówki bo nie powinno się robić zastrzyku zimnym preparatem.

funinka-> to prawda, ampulka nie powinna byc zimna, dlatego trzeba poczkac pare minut po wyjeciu.
Tsk przynajmniej ja sie dowiedzialam, moze ktos moglby to potwierdzic.
lopop-> dzieki za kciukim Kochana. Bardzo mi przykro, ze do tej pory sie Tobie nie udalo, ale skoro wszystkie wyniki w normie to musi sie udac.

reklama
dziewczyny ja pene trzymalam caly czas w lodowce i nawet jak mi przywiezli do domu wszystkie lekarstwa to pen i ovitrelle mialam osobno w loodzie i tak mi kazali trzymac.

Do góry