reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry jestem studentką drugiego roku SUM. Piszę pracę magisterską na tamat: Wpływ metody in vitro na zdrowie i funkcjonowanie kobiety, dlatego zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie ankiety. Z góry dziękuję :)

reklama
riva, gratuluję serdecznie!!! nawet nie wiesz, jak ja o tym marzę!!!! Zawsze podobały mi się bliźniaki, niestety w refundowanym programie mogę dostać tylko jedną kruszynkę:(
kwiatuszku, ja brałam gonal 150j przez 7 dni, w 7-ym już z owitrelle na pęknięcie pęcherzyków, wszystko zależy od AmH, ja miałam ponad 4.
U mnie dobre wieści:)
W piątek 13 2013 roku o 13.20 transfer:)))))))))))))

malailoncia - no to trzymam kciuki za te 13-stki:-D

U mnie dziś 9dpt , bete zrobiłam no i standardowo kolejna klapa:no:. Mówię Wam ręce opadają. Myślę że za jakieś 2 tygodnie kolejny transfer w zależności kiedy @ się pojawi.

lawendowysen - jak tam wizyta?

Riva gratulacje :-D
malailoncia, mam nadzieje ze to bedzie szczęśliwa 13:) a co do ilości podanych zarodkow, to wszystko zależy od lekarza prowadzącego , jestem tego przykładem:)
u mnie same 9... 9.09 i mam nadzieje ze na 9 miesięcy:)
dzisiaj miałam transfer, a od punkcji bardzo źle sie czułam ,, w nocy myślałam ze odjade z bólu, często chodzę do toalety bo dużo musiałam pić w zwiazku z lekką hiperstymulacją, ale do tego przyplątało sie zapalenie dróg moczowych, boli jak cholera jak mam zrobic siusia, myślałam ze do transferu nie dojdzie bo taka masakra, a jak tu wytrzymać z pełnym pecherzem tyle czasu, jeszcze położna stwierdziła ze mam niepełny pecherz a ja myślałam ze wybuchne, ale na szczescie lekarz stwierdził ze ja poprostu mam mały pecherz :p i było oki:) więc dostałam antybiotyk na niespodziankę i przez dwa dni mam pić piwo reds z zurawiną, bo zwykłego nie lubię:/

a co do transferu.......... Okazało sie ze ten jeden zarodek , ktory nibynsie nie zaplodnil, zaczął sie dzisiaj dzielić, pewnie leniwy po mamusi:) więc 6 sie zaplodnilo a nie 5 :) a 2 oocyty zniszczylismy, dostałam promocje od doktorka bo dwa zarodki , nawet nie pytał sie czy sie zgadzamy, ile chcemy tylko podał 2x 8 komórkowe malenstwa , a reszte chodują do blastocysty:)
W aptece wydałam na leki na 2 tygodnie 450zl a jedno opakowanie lutinusu za 200zl dostałam gratis uffff, jak sie uda to te leki musze brać do 11 tyg ciazy:szok: , lutinus, estrofem, medypred, fraxiparina i witaminki matruella pharmaton, no ale czego sie nie robi dla malenstw, plasterki sztuk 2 przyklejone(kolorowe z kubusiem puchatkiem)moze taki zabobon ale fajniusi, niech teraz malenstwa sie wczepiają:) bete mam zrobic 21 wrzesnia

Ucichlo cos forum, piękny weekend to wszystkie korzystały :)

Malailoncia, to na pewno będzie szczęśliwy dzień :tak:

Genna, jesteś w ciąży i nic tego nie zmieni. Odpoczywaj teraz i nie forsuj się.
Chociaż ja po transferze prowadziłam bardzo intensywny i nerwowy tryb życia :tak:

Spieszę donieść, że widziałam pęcherzyk. Jest jeden. Ale ja i tak jestem przeszczęśliwa
Dr nie mógł Go namierzyć, bo jajniki mam powiększone po hiperce.
Ale udało się dojrzeć na monitorze moje małe wielkie dziecko, które ma już 4,9 mm.

Spieszę donieść, że widziałam pęcherzyk. Jest jeden. Ale ja i tak jestem przeszczęśliwa
Dr nie mógł Go namierzyć, bo jajniki mam powiększone po hiperce.
Ale udało się dojrzeć na monitorze moje małe wielkie dziecko, które ma już 4,9 mm.
lawendowy nie ważna ilośc a jakość:) a ten jeden to bedzie największe wasze szczescie:) pamiętaj ze jeszcze przedszkole czeka:)

reklama
Do góry