reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jest niesprawiedliwe i to bardzo:-(. Zrobiłam sobie termin do mojej gieni na piątek, bo do następnej wyzyty w środę nie wytrzymam w tej niepewności:zawstydzona/y:. Chciałabym, żeby wszystko poszło gładko, ale im więcej czytam tym bardziej się boję, że coś się wydarzy. To straszne, że musimy przez to wszystko przechodzić, już wolałabym wpaść z ciążą jako nastolatka...

Nie wiecie czy można jeść seler naciowy? Lekarka mi dała całkowity zakaz stosowania glutaminianu i innych wzmacniaczy smaku i aromatów. Ciężko mi gotować zupy bez kostki czy choćby maggi :shocked2:. A podobno lubczyku nie wolno, info z bociana. Zielonej pietruszki też nie, to już nie wiem co do garnka wkładać, żeby zupy miały smak.

reklama
Mazenka, ja pietruche to tak bez niczego z krzaka jadlam... No i nic z tego powodu mi nie bylo. Jedyne czego nie mozesz jesc to surowego miesa, sushi, na owoce morza bym uwazala...Kostki to niezdrowy badziew i wiadomo, ze nikt ich nie powinien jesc...ale nie jest to zakazane ze wzgledu na ciaze. Jasne, jesli mozesz to nie jedz. Ale ja np robie zupe po prostu na miesku, nic nie wrzucam z chemii no i jest pyszna. Lubczyk? Ja wiem, ze oregano trzeba unikac ale o lubczyku nie slyszalam.

eee tam....

kwiatuszeq - o tym samym pomyślałam. Ile kasy poszło na środki antykoncepcyjne i po co :baffled: Z mężem jestem 9 lat, prawie 4 lata po ślubie, jakbyśmy się starali jakieś 7 lat temu to może sytuacja byłaby inna, ale on nie, on chciał mieć dziecko dopiero na swoim lokum, a teraz mamy problem, a nie nie dziecko :wściekła/y:

dzidziuś strasznie mi przykro trzymaj się i nie trać nadziei!
lawendowy gias jak się czujecie?
mazenka już zaczęło się rzyganko ??? :-)
lilia miałam tak samo jak Wy wszystko zaplanowane najpierw ślub mieszkanie potem trochę swobody jakieś wakacje narty dopiero potem dziecko nigdy bym nie pomyślałam że spotka nas coś takiego ciężko i się z tym pogodzić tym bardziej że wszyscy dookoła mają już dzieci i non stop pytając a kiedy wy?!
madzialenka jesteś jeszcze czasami na forum Ty już powinnaś mieć Sebusia po drugiej stronie brzuszka prawda?:-) trzymam kciuki &&&:tak:

Mazenka, nie popadajmy w panikę. Wszystko jest dla ludzi, ale w granicach rozsądku.
Nic nie słyszałam ani o pietruszce, ani o lubczyku. Pietruszkę to tym bardziej powinno się jeść, bo ma dużo Wit C, magnezu, potasu, no i żelaza. A lubczyk też ma wit C, więc samo zdrowie :-D
Przecież nie ugotujesz zupy na gwoździu :-D:-D:-D

Dziewczyny, nie wiecie po jakim czasie od poronienia można spróbować wrócić po mrożaczki. Wg informacji w internecie trzeba odczekać ok. 3 miesiące. A jak dzwoniłam do kliniki, żeby odwołać najbliższą wizytę, pani z rejestracji powiedziała mi że od razu, między 1 a 3 diem cyklu.

martaczi jeszcze nie, miałam tylko jeden incydent po krupniku;-). Momentami jest mi niedobrze, ale zapijam wtedy sokiem pomidorowym i idę spać, tzn samo mi się zasypia:cool2:

dzidzius w mojej klinice mówili, że zależy od organizmu kobiety. Jeśli wszystko w środku jest okej i jest dobry poziom hormonów, to nie widzą przeciwwskazań:-). I można wracać po maleństwo :*

reklama
Ccześć lasencje
,, Wieści z frontu :-)" : dziś na podglądanie okazało się, że mam 4 pęcherzyki i 2 małe :-)
Estradiol ponad 600, punkcja w środę po 11 :-)

Do góry