reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mazenka jeśli czujesz kwas to w zasadzie pomoże Ci coś w stylu Manti, albo mocniejsze leki zawierające omeprazolum albo pantoprazolum. Ja wcześniej brałam je bardzo często, bo mam problemy z żołądkiem od wielu lat. Są to substancje , które blokują wydzielanie kwasu w żołądku, który w nadmiarze niszczy śluzówkę żołądka i powoduje ból oraz stany zapalne. U mnie nasilało się to w stanach nerwowych lub nieodpowiedniej diecie tj. napoje gazowane, jedzenie ostre, słodycze, papierosy. W zasadzie odkąd zaczęłam stymulacje,( rzuciłam palenie - a paliłam dużo, nie piję alkoholu - a lubiłam piwko i alkohole z colą ) nie mam już z tym problemu. W przypadku bardzo nasilających się bóli, piłam dodatkowo siemię lnu.W przypadku wydzielania się tych kwasów, warto jeść mniej ale częściej, po to aby wydzielający się w nadmiarze kwas miał co trawić, czyli trawić jedzenie a nie twój żołądek. No i oczywiście chlebek odpada, a bułki nieświeże.

reklama
Lawendowy - chciałam dołączyć się do kondolencji. Bardzo mi przykro. Śmierć jest taka okrutna. Bardzo Ci współczuję.

Mazenka - dzidziuś dobrze radzi tylko że Ty takich leków nie możesz brać w ciąży:) także tylko siemie Ci zostaje. Ono pomoże... A swoją drogą koleżanka mi mówiła że często kobiety pierwszych tygodniach ciąży odczuwają problemy z żołądkiem. I tego się trzymamy nie?:)

Tej nocy było trochę lepiej, wieczorem wypiłam sok z buraka, a jak zaczynał się ból zagryzałam suchą bułką z mlekiem. Tylko boję się trochę tego soku, dobrze wpływa na ukrwienie, to na pewno nie zaszkodzi embrionkowi, jeśli tam jest?

Dziewczyny, ja mam znowu doła. Wydaje mi się że już nie jestem w ciąży. Żadnych dolegliwości, wczoraj rano zrobiłam z ciekawości test sikany, niestety kreska była bledsza od tej z poprzedniego testu. Ogólnie kreski są blade jak cholera. Aż boję się powtórzyć betę. Miałam to zrobić we wtorek przed wizytą u lekarza. Ale chyba zrobię w poniedziałek, bo dłużej już nie wytrzymam. Masakra

dzidzius nie denerwuj się, to norma, że nic nie czujesz. Mnie za to coraz mocniej okresowo boli brzuch i biegam co chwilę do kibelka i sprawdzam, czy dostałam:zawstydzona/y:. I moja kreska też dzisiaj wyszła bledsza od wczorajszej:-(.

Witam :sorry:
Dziewczyny dziś kończe stymulację, rano wzięłam ostatnią dawkę gonalu F i cetrotide a o 20 mam ovitrelle. W poniedziałek o 8 punkcja. Mam 3 pęcherzyki i 1-2 mniejsze ale one nie są brane pod uwagę. Estradiol z dziś to 1059,00pg/ml i to jest super ale progesteron mam 0,45ng/ml. Martwię się że to za nisko:zawstydzona/y:Czy pamiętacie wasz wynik progesteronu tuż przed punkcja?

Gizas mi nie podali poziomu, a ja nie pomyślałam i nawet nie pytałam. Super, że masz piękne pęchole, będzie z nich maleństwo :-D.Jak się czujesz?

reklama
Dzięki mazenka:tak: czuje się ok, brzuch mam wzdęty od nakłuwania i trochę obolały ale to lekki dyskomfort, natomiast żyły na rękach mam skuta, aż się boje pon i welfronu:sorry: dziś też mnie skuła 2 razy bo mam już zrosty i cięzko pobrac krew.
liczę że moje pęcherzyki choć ich amło to będa dobrej jakości i sie ładnie zapłodnią i podzielą a w środę będzie co mi transferować:sorry:
Czy embryo gel można podpiąć pod program rządowy czy musze za niego zapłacić?
Bo dziś się dowiedziałam że scratching też robią w programi

Do góry