reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

giza - dzieki. ale to od scratchingu chyba ci sie nie zrobila torbiel bo co torbiel ma do biopsji?

a badanie materialu to po co? jakie mialas wskazania ze ci zrobili biopsje? bo przeciez tutaj to nie chodzi o to zeby zbadac endo ale zeby ranke zrobic do lepsze implantacji wiec o jakim badanie mowisz? ja wiem ze teoretycznie biopsja taka sie robi zeby zobaczyc jakie jest endo, gdy ma sie podejrzenie nowotwora itd ale nie przy ivf....

reklama
Lolitka, biosję miałam 21 dc, a od 16 dnia brałam duphaston z zalecenia lekarza, bo szykowałam się do IMSI, mówiłam ze mam długie cykle 35 dniowe, więc owu miałam właśnie po 5 dniach brania dupka i w dniu biospji, lekarzowi powinno zalpalić się światełko i dac mnie jeszcze do kontroli przed @ albo w 2 dc. A branie progeseronu 5 dni przed owu zachomawało owulację i pekniecię pęcherzyka i powstała torbiel czynnościowa, na dodatek podpasłam ją 5 dawkami gonalu F 225 za 2000 zł, i w 6 dc zamiast ogadac pęcherzyki zobaczyłam 5 cm torbiel.
Scratching to zadrapywanie pod implantację, to fakt ale skoro pobierają materiał do przebadania to warto poczekać na wynik. Wiem że jedna z dziewczyn pisała na forum że wyszło jej że endometrium nie ma cech drugiej fazy cyklu i miała przerwę w staraniach.

Hej dziewczyny, żadnych postów nie nadrobiłam, nie miałam do tego głowy... To mój 8 dzień stymulacji i brzuch daje mi popalić.

zula słońce, już jesteś po :-D to teraz trzymam &&&&&& za wysoką betę i czekaj na mnie, już za kilka dni do Ciebie dołączę :-)

Gizas mi lekarka mówiła, że mam czekać właśnie na żywą krew, jak okres się naprawdę rozkręci i będę wiedziała, że to już. Resztę robią wszystko sztuczne hormony i tak jak zula pisze, chyba nie ma to wielkiego znaczenia.

cdn...

lolitka - ja też dopytywałam o scratching i lekarka z mojej kliniki mi powiedziała, że mam nie robić. Teraz wiem, że jak się nie uda to będę naciskała, żeby zrobić. Dziewczyny pisały, że jest to krótki zabieg ale bolesny...

zula - np. madzialenak pisała, że zrobiła w 9 dpt, progesteron miała nie za wysoki, zadzwoniła do lekarki, lekarka powiedziała, żeby nie zwiększać luteiny. Madzialenak na własną rękę zwiększyła luteinę z 3x4 na 3x7 (jeżeli dobrze pamiętam). Kto wie czy to nie pomogło, za miesiąc rodzi synusia :tak: Ja się zastanawiam czy w 7 dpt nie zrobić...

A w sprawie scratchingu to mój lekarz mówi, żeby też nie robić, a ja sama nie wiem czy się nie uprzeć, żeby zrobić. Podobno to pomaga, ale boli. Proponuje tylko embryo glue.

lilia - ja bym wziela te embryo glue napewno. szkoda ze artemida nie ma. a scratching - coz, indywidualny wybor. ja postanowilam ze robie. napisze do swego doktorka ze tak zdecydowalam i tyle. a boli - wezme chyba morfine zeby mniej bolalo chociaz nie taki bol przechodzilam. tutaj u nas punkcje sie na zywca robi. to sie nazywa BOLI. mialam takie 3. scratching to podobno 3 minuty i po klopocie. punkcja dluzsza

Lilia dobrze pamiętasz :tak: tak właśnie było z moim progesteronem. Co do scratchingu to naprawdę nie jest nic strasznego, takie nieprzyjemne uczucie w dole brzucha i to wszystko, czego nie robi się dla dzidziusia.

reklama
madzialenak, lolitka - ja bym chciała ten zabieg, ale mój lekarz mówi, że nie trzeba. Dziwi mnie to trochę, ponieważ to dodatkowa kasa dla nich. Ale zawsze mogę się uprzeć, że chce i koniec.

Do góry