reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zula kciuki nadal zaciśnięte, tak jak pisze sham niedługo wszystkie spotkamy się na ciężarówkach:-D

Ja wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę i czekam teraz na okres:-)już tak dawno nie brałam tabletek, że teraz nie pamiętam do ilu dni się pojawia...wie ktoś może ile czasu po antykach zazwyczaj przychodzi miesiączka?

Pisałyście o progesteronie i dlatego mam takie głupie pytanie...Jak wyniki wyjdą słabe a ginek nie będzie widział potrzeby zwiększenia dawki progesteronu, to skąd chcecie wziąć recepty na tą dodatkową luteinę?

reklama
Maya - z tego co pamiętam to chyba w ciągu 3-5 powinnaś dostać miesiączkę.

Jak mój ginekolog stwierdzi, że mam nie badać progesteronu to mu nawet nie powiem, że zrobiłam. U mnie w klinice bez problemu wypisują tyle lekarstw ile potrzebujesz :-)

No witam się i ja. U mnie w pracy winda się zepsuła i musiałam na ostatnie piętro wejść na piechotkę - także na dzień dobry zadowolona nie jestem:)

Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciukasy. Ja jestem cały czas spokojna - teraz to już za wiele zrobić nie mogę... Szkoda, że nie można podejrzeć brzuszka czy ta śnieżynka jeszcze wogóle żyje czy moje przeciwciała już sobie z nią poradziły...

Lilia wzięłam lutkę - dopiero 4 dzień biorę a już mam jej dość, hehe. Niecierpię sobie wpychać tabletek, brrrrr. A kiedy radziłabyś w takim razie zrobić ten progesteron?

Sham - ja tam myślę, że we wrześniu razem będziemy do crio podchodzić. Twoja noga mnie martwi. Poszłąbym gdzieś indziej do lekarza...

Maya - u mnie też tak do 3 dni przychodzi choć ostatnio po tabletkach miałam tak skąpe krwawienie, że nawet nie wiedziałam kiedy zacząć liczyć 1dc

dziewczyny - coraz powazniej sie zastanawiam na biopsja endometrium przy tym podejsciu. ktoras z was robila? boli to duzo? musialabym to zrobic tutaj u siebie, a zabieg zrobie oczywista w bialym

sama juz nie wiem. nie wydaje mi sie ze moj problem lezy w endo, ale zarodkach. ale na bocianie lekarz radzi mi zrobic. jestem w kropce.

lolitka - ja też dopytywałam o scratching i lekarka z mojej kliniki mi powiedziała, że mam nie robić. Teraz wiem, że jak się nie uda to będę naciskała, żeby zrobić. Dziewczyny pisały, że jest to krótki zabieg ale bolesny...

zdecydowalam. ROBIE biopsje.... nie ma az tak wielu badan - w sumie tylko 7, w calosci przetestowanych ok 2500 kobiet. ale statystycznie jest to spora grupa. i w kazdym z 7 badan wyszlo ze pomaga znaczaco

tylko 1 badanie znalazlam ktore wykazalo ze biopsja jest neutralna - ani nie pogarsza, anie nie polepsza. i tutaj bylo badanych mniej niz 100 kobiet wiec statystycznie za malo zeby wnioski wyciagnac

skoro wszystko wskazuje ze moze duzo pomoc, a nie ma zadnego badania wskazujacego ze szkodzi - wiec robie.:)

skutki uboczne mozliwe: bol, infekcja i krwawienie. jedyne powazne ryzyko to uszkodzenie sciany macicy ale podobno to bardzo rzadkie

Lolitka ja miałam ostatnio przed ivf scratching, ale zrobiła się torbiel i zabieg poszedl na marne. W mojej klinice kosztuje 500 zł, trwa 5 min no i jest dość bolesne ale spokojnie da się wytrzymać. Ale ważne jest też żebyś miała wynik z biopsji przed transferem czy endo jest w porządku, bo to nie tylko zadrapanie ale tez pobranie materiału i jego zbadanie. A ja jak byłam 6 dc, to jeszcze nie było wyniku i byłam zła bo minęło 3 tyg od scratchingu a do ewentualnego trnasefru zostało pare dni.

Zula trzymam kciuki za wysoką betę:-)
Ja w niedzielę biore ostatnią tabletkę anty, tez zastanawiam sie kiedy przyjdze @ i czy będzie tak skąpa że będzie trudno rozpoznać 1 dc:baffled: chyba od momentu pojawienia się żywej krwi się liczy 1 dc?

reklama
Giza, teoretycznie tak powinno się liczyć i to na dodatek jak się ta "żywa krew" pojawi po 18 to 1dc jest kolejny dzień ale ja to miałam tak skąpe te krwawienie, że wogóle trudno było zauważyć "żywą krew" ale nie wpłynęło to jak wiesz na wynik stymulacji bo komóek wiele urosło i to dojrzałych więc chyba tym nie ma się co aż tak przejmować.

Do góry