reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie Kochane,

Zula ja mialam podana blastke i jak w 9 dpt odebralam wynik bety i zobaczylam, ze przyrost jest maly od razu zadzwonilam do mojej dr . Ona powiedziala, zebym zrobila progesteron. Na szczescie byl wysoki bo ponad 300, a beta juz pozniej ladnie przyrastala
Mocno trzymam kciuki za dzisiejszy transfer

Ostatnia edycja:
reklama
dzidzius - ciezko rzecz. hiperka nie pojawia sie po punkcji zaraz ale zwykle kilka dni po. Obserwuj czy obwod brzuch ci sie nie powieksza, czy waga nie wzrasta. a jak pojawia sie problemy z oddychaniem to musowo dzwon do lekarza. obolaly, napiety brzuch po punkcji to nic nowego. tak wiekszosc ma. ale monitoruj sytuacje czy sie nie pogarsza

Zula trzymam kciuki za transfer:-)
Dzwoniłam do kliniki z wyjaśnieniami dlaczego płaciłam za badania wirusologiczne i chlamydie 500 zł. Kobietka się broniła że to tez jest wymagane do kwalifikacji i dlatego za to zapłaciłam, ale czytałam regulamin i wypowiedź jednego lekarza że to już jest podpięte pod częśc dofinasowania rządowego. Ma porozmawiać z doktorkiem i zadzwonić dziś z wyjaśnieniem.
Ale na wynik chlamydia czeka sie podobno trzy tygodnie, mu jutro dopiero mija tydzień. W niedzielę biorę ostatnią tabletkę anty, nie wiem po ilu dniach przyjdzie @ ale obstawiam że max 5 no i 2 dc pierwszy zastrzyk, a wolałabym zacząć po wyniku badania. 3 lata temu miałam robioną chlamydie i bylo ok, ale z moimi problemami i wszystkim pod górke chciałabym mieć pewność że wszystko będzie ok.

Witam, brzuch obserwuję i wagę ciała również sprawdzam, na razie chyba ok. Dzisiaj czekam na telefon od embriologa, który poinformuje mnie ile komórek się zapłodniło i kiedy transfer. Nie mogę się już doczekać. Jeśli chodzi o badanie na chlamidię T. to ja czekałam do 10 dni na IGg i do 4 dni na IGm. Pozdrowionka, teraz czekam na telefon z kliniki;-)

Dzidziuś to krótko czekasz na wyniki, ja pod koniec tygodnia spróbuję sie dowiedzieć o wyniki.
Trzymam kciuki za piękne zarodki:tak:

Giza, dzwoń wcześniej. Ja też mam wkółko pod górkę więc nie myślę o tym tylko mówię sobie, że teraz to tylko z górki:) na razie średnio działa ale nie poddaję się z zaklinaniem rzeczywistości. A przecież zaklinanie działa (miałam optymistyczne nastawienie co do zarodków i wszystko bardzo pozytywnie się rozwijało) bałam się hiperki to miałam hiperkę, hehe. Zatem nie zamęczaj się chlamydią bo i tak jej nie masz:)
dzidziuś zrobi Ci lekarz usg i wszystko będzie jasne. A hiperka najczęściej uaktywnia się po tranferze (jak już zarodek zacznie produkować hcg także w zależności od tego ilodniowy jest podawany zarodek. Jak tak czytałam to często dziewczyny pisały,że ok 8dpt)

ok znikam do kliniki

Witam,

Dzięki dziewczyny za link do bloga lolitki. :tak: Zaczynam lekturę. Na pewno coś się przyda i pewnie wprowadzę wiele rzeczy do diety. :tak: Maya25 - na pewno nie chce dać się zwariować, bo to nie o to chodzi. Ale wprowadzić produkty do diety, jeśli takowe istnieją:-D a których ja nie jem, albo jem za mało.

Zawsze trzeba robić badania na te wszystkie choroby? Przepraszam że pytam, ale nie wiem:zawstydzona/y:

reklama
Dostałam w końcu telefon od embriologa. Z kilkunastu pobranych komórek 7 było prawidłowych, z czego 4 zapłodniły się. Embriolog stwierdził, że poczeka z hodowlą do stadium balstocysty, czyli w czwartek transfer. Martwie się bardzo że tak mało zostało, ciekawe ile wytrwa do czwartku. Czy wiecie może dlaczego nieraz podają zarodki już w II dobie, a nieraz w V czyli jak powstanie blastocysta. niepokoje się może słabo się dzielą te moje maleństwa?

Do góry