reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam dziewczyny po długiej nieobecności!!!

Potrzebuję pomocy!!!

Jestem po kriotransferze (26.10.2010) dzisiaj 15 dzień po.
Dostawałam po 2500 jednostek pregnylu ( gonadotropina ) co trzy dni - w sumie 5 zastrzyków.
dodam że ostatni pregnyl miałam 07.11.2010

I teraz jest niewiadoma ponieważ robiłam beta hcg:

04.11.2010 - 31,77 ( 9 dni po transferze )
07.11.2010 - 37.25 ( 12 dzień po transferze )
10.11.2010 - 39,60 (15 dzień po transferze )

Co Wy o tym myślicie?????

Ostatnia edycja:
reklama
trudno to nazwac 'podnosi sie'.... wzrost z 37 na 39 w ciagu 2 dni to nie wzrost....
na moje oko to szans nie ma niestety i zarodek obumrze bo sie za wolno rozwija

agulak. A dlaczego dostawałaś pregnyl już po transferze ? Pregnyl to sztuczne bhcg, które podaje się aby pękły pęcherzyki i stąd te wyniki i na podstawie tego co piszesz to wcale nie można powiedzieć czy zarodek się przyjął gdyż pregnyl powoduje fałszywie dodatnie wyniki nawet do 10 dni od podania a skoro ostatni miałaś 7 listopada to przynajmniej przez 7 kolejnych dni może się jeszcze utrzymywać bhcg wskazujące na ciążę . Po tym co napisałaś to gdyby zarodek się przyjął to bhcg powinno być dużo wyższe gdzieś na poziomie 200-300 jednostek .Przykro mi .

Ostatnia edycja:
kochane dziewczynki jestem po punkcji tak jak pisalyscie bylo i jest pk.pobrali mi jajeczek i jutro mam dzwonic co dalej.Trzymam kciuki za wszystkie i zasiebie tez musi nam sie udac wszystkim buziaki!!! A co do jajeczek to jak myslicie 10 jest ok?

Kama to bardzo dobry wynik. Pamiętaj że liczy się jakość a nie ilość. Ja miałam 12 i zapłodniło się 7 więc trzymam kciuki żeby u Ciebie jak najwięcej się zapłodniło!

reklama
Witam

Czytam watek od poczatku. Nie mialam wczesniej odwagi napisac. Tym razem musialam sie jednak odezwac, bo sama sobie nie moge poradzic z malym problemem.
Dziewczyny wlasnie jestem w trakcie badan przed ivf. Otrzymalam dzis wyniki profilu hormonalnego. Mam jednak zagadke. Nie moge znalezc danych przlicznikow jednostek. Wszystko wyszlo normalnie poza:

prl- 689 mu/L (34-580)
prg- 21 nmol/L ( brak normy)

Jezeli macie jakies pomysly, to bede bardzo wdzieczna za pomoc!
Pozdrawiam Was wszystkie!

Do góry