Dziękuję dziewczyny za wsparcie jesteście wspaniałe Witam Was bardzo gorąco Dziś już jestem w nieco lepszym nastroju leżę, odpoczywam a czas mi ucieka niesamowicie Jak się czuję po transferze, bolą mnie czasami plecy i kuje mnie po prawej stronie przy jajniku. Nie biorę tego pod uwagę jako jakiś symptom, bo to chyba jeszcze za wcześnie, ale jestem spokojna i wierzę, że mój czas właśnie nadszedł...
reklama
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Buzialek: ze o co sie pytasz bo nie rozumiem
Molla
Fanka BB :)
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza[/QUOTE]
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza[/QUOTE]
kwiatuszekq20
[h=5]Hej laski wczoraj mielismy ta wizyte z refundacja, dostaniemy sie nawet juz doktor wczoraj chcial nam wypisac kwalifikacje ale nie mialam FSH i o to sie rozeszło myslalam ze Amh wystarczy i tym sposobem wizyte kwalifikacyjna mamy przeniesiona na koniec sierpnia ale juz mamy na nia zrobic wszystkie badania hiv itp
Ale cieszyc sie bede w sierpniu bo jeszcze nie dowierzam, wrócilismy w nocy z tego wszystkiego zapomnialam tusz z oczu zmyc, cos wspominal ze jeszcze nie wiedza co beda robic kobieta czy badanie Hsg czy wystarczy usg 3d zobaczymy na kolejnej wizycie, i cos wspominal o scratchigu ale to juz prywatnie ale nie wiem czy jest taka potrzeba jak w ciazy nie bylam, kariotypow nie wymagaja ale my zrobimy[/h]
Ale cieszyc sie bede w sierpniu bo jeszcze nie dowierzam, wrócilismy w nocy z tego wszystkiego zapomnialam tusz z oczu zmyc, cos wspominal ze jeszcze nie wiedza co beda robic kobieta czy badanie Hsg czy wystarczy usg 3d zobaczymy na kolejnej wizycie, i cos wspominal o scratchigu ale to juz prywatnie ale nie wiem czy jest taka potrzeba jak w ciazy nie bylam, kariotypow nie wymagaja ale my zrobimy[/h]
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
zula - dzieki za info o przeciwcialach. sie czegos czlowiek nauczyl
martaczi
Kwiatuszekq - super wiadomości!:-) mówisz że jeszcze fsh trzeba ja byłąm zrobić amh teraz i mąż nasienie i 17 jedziemy na wizytę może też zrobie fsh (w 3dc się robi?)co mnie nie cofną a jakie jeszcze robisz badania?ja mam wszystkie od zeszłego roku może też powinnam jechać juz z gotowymi wynikami jak myślisz?
kwiatuszekq20
fsh musi byc z tego co doktorek mi mowil
wez to co masz lepiej wziasc niz maja cie cofnac iza 2 miesprzelozyc
wez to co masz lepiej wziasc niz maja cie cofnac iza 2 miesprzelozyc
reklama
kwiatuszekq20
mi dal do zrobienia hiv hcv itd ale to juz ci da jak cie zakwalifikuje bo tego nie trzeba miec na ta wizyte
Podziel się: