reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny to jest informacja z MZ
invitro.gov.pl | Ministerstwo Zdrowia
Na ten rok zaplanowanych jest 2000 par. Ja za dwa tygodnie robię AMH i FSH, wynik za kolejne dwa i dopiero wizyta. Jak się okaże że mam AMH większe niż 0,5 do się zakwalifikujemy a jak nie to stać mnie na jedną procedurę, pod warunkiem że moja torbiel się wchłonie. Cała ta dyskryminacja osób które maja obniżoną rezerwę, bądź poronienia jest śmieszne, bo widac że MZ jest nastawione na statystki, żeby było jak najwięcej ciąż. A osoby jak ja właśnie moga im tę statystykę obniżyć.:crazy:
Czyli może ja już wogóle powinnam sobie odpuścić ivf skoro nikt nie daje szans:eek:
Moje AMH sprzed roku 0,4. Teraz zrobię 3 dc i poproszę o wynik z dokładnością do dwóch miesjc po przecinku, bo marze o wyniku 0,51. W sumie to liczę na błąd z poprzedniego badania:zawstydzona/y:bo wiadomo że AMH nie urośnie, ale jak było robione w łódzkiej G gdzie jest szerg partactw to i może to spartolili:crazy:

Lilia trzymam kciuki za dobry wynik:tak:
Maja gratuluję pięknej bety

Witajcie kochane :-)

Asia trzymam wielgaśne &&&& żeby beta się rozkręciła

Ona powiem Ci szczerze, że oczywiście wybór należy do Ciebie, ale jak masz dojeżdżać do Novum, to chyba lepiej dojeżdżać do kliniki w Białymstoku. Ja mam do Nowum naprawdę rzut beretem, i na dodatek dr Lewandowski mieszka po sąsiedzku a nie wybrałam tej kliniki.
Już na pierwszej wizycie w tej klinice się zdyskwalifikowani. Dr u którego byłam z polecenia Pani z labolatorium Novum (więc teoretycznie powinien się mną zająć dokładnie) nie zauważył torbieli endometrizlnej na jajniku, która miała 4 cm .

hej dziewczyny

Maja - gratuluje
Asia 77 - powtorz bete, bo "cos" ruszyło!!

Co do refundacji - to ja wczoraj bylam w provicie co tam sie dzialo o jezu kolejki jak nie wiem co - ale odstalam swoje i dzis juz mam wizyte ta kwalifikacyjna, zobaczymy co lekarka powie!

Sylwia - ja tez bede miec niedlugo histeroskopie, czy nie orientujesz sie czy do tego zabiegu intubuja czy daja tak jak do punkcji chwilow znieczulenie??

asiu tule mocno:( bardzo mi przykro wiem co czujesz...co dalej? zmieniasz klinike zostajesz w provicie?? starasz sie od dofinansowanie?? no bo chyba sprobujesz jeszcze raz??

Nie wiem co robić....zastanawiam się , czy ma sens z tym programem rządowym, bo ile kosztują leki do stymulacji długim protokołem?
joasiu ​jeśli podejdę do rządówki to w gymcentrum w katowicach
A istnieje jakaś klinika a śląsku , która ma program typu " in vitro do skutku"?

właśnie doczytałam ...do rządówki raczej nas nie dopuszczą....nie mamy udokumentowanego roku leczenia niepłodności , a samo zaświadczenie o niedrożności jajowodów nie wystarczy....

DRK jak tam się czujesz dziś mija tydzień prawda?jeszcze trochę i testujesz:szok:

Tak jeszcze tydzień i wszystko będzie jasne, choć od wczoraj zupełnie straciłam entuzjazm. Z dnia na dzień piersi przestały boleć i wydaje mi się, że to mówi samo za siebie. Sama nie wiem dlaczego, ale raczej nie czuję się w ciąży :(

reklama
Asia współczuję Tobie :-( przytulam mocno
Co do niedrożnych jajowodów to jak najbardziej na Twoim miejscu bym spróbowała podejść do tego programu z dofinansowaniem, skoro niedrożność jest stwierdzona poprzez badanie HSG lub laparoskopowo to jak najbardziej masz to wszystko na papierku. Niedrożności nie można leczyć więc jak masz mieć dokumentację roczną?

Do góry