reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

martaczi 3 tys to w Częstochowie refundowali 3 tys i to było ze środków miasta. Natomiast program rządowy zakłada refundację w wysokości około 7,5 tys zł. Nie obejmuje on leków do stymulacji. Dopiero od 2014 roku refundacja pokryje także leki stymulacyjne.

Umowy z klinikami zostały dopiero podpisane i do końca nie było wiadomo jakie wymagania będzie miał. Także dopiero teraz można zacząć kwalifikację.A 300 miejsc to bardzo mało patrząc względem przyznanych milionowych funduszy. To oznaczałoby, że z tych pieniędzy zostało tylko 2 miliony złotych, a tak na pewno nie jest. Bo w novum nie prowadzili kwalifikacji do tej pory, a mają przyznane coś koło 3 milionów dofinansowania.:-):-)

reklama
lolitka nie wiem ale słowo novum działa na mnie jak płachta na byka. A piękniejsza już nie będę nigdy, więc brzydkość i tak mnie czeka :-)

martaczi tak, lista klinik jest już dostępna, które dostały dofinansowanie. Trzeba poszukać na stronie ministerstwa zdrowia.
A moja siostra dzisiaj miała konsultacje u anastazjologa i w piątek idzie na histeroskopie z usunięciem zrostów na szyjce po łyżeczkowaniu obumarłej ciąży. Przy poprzedniej próbie lekarka miała problem z włożeniem cewnika, więc wpierw udrażnianie i w następnym cyklu znów podchodzi do crio.

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kr...nujacych-rzadowy-program-in-vitro,331024.html

Na tej stronie masz link do listy klinik i ilość refundacji

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a jak myślicie ja mogę się zgłosić do Invicty do Gdańska na ten program refundacji będąc jeszcze w programie w Invimedzie w Gdyni?
został mi jeszcze rok (w umowie mam do sierpnia 2014 leczenie) ale z mężem zdecydowaliśmy się że teraz wykorzystamy jeszcze te 4 komórki w invimedzie i już Pani dr powiedziałam że to już ostatnia próba tak jak mi polecacie zmieniam klinikę i laboratorium przez brak jakichkolwiek badań i poszukiwań przyczyna zresztą większość z Was to samo przechodzi!nie mam zamiaru tarcic czasu i marnować kolejna komórki!

Martaczi w Invicta to w sumie nic ich nie interesowało,że byłam w Invimedzie, jedynie z tego względu,że miałam nieudane 3 transfery, ale dr w ogóle nie była zainteresowana Invimedem. Natomiast podczas moich wizyt w Unvimedzie nie raz dr wspominał ( nie najlepszym tonem) o konkurencji. Uważam,że śmaiło możesz iść, ich to nie będzie interesować co Ty masz z Invimedem

reklama
aż mnie zatkało nawet bydgoszcz dostała kasę nawet lekarz u którego się leczyłam :szok::szok::szok: o matko tego etapu w życiu dobrze nie wspominam !!!
obawiam się że mogą mieć właśnie problem że tam jeszcze mam umowę na rok a już się pcham do innej kliniki i jeszcze po to żeby uzyskać refundację na kolejną próbę!
Dziś jestem aktywna czytam sobie stare wiadomości płaczę i śmieję się na przemian stwierdzam że dużo już zaszło w ciążę tylko tak tego nie widać bo już się tak nie udzielają zostały tylko nieliczne ciężarówki i mamuśki!

Do góry