reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ewelajna 86 witaj :-) Jeżeli chodzi o test "sikany" to mi bladziutka 2 kreska wychodziła od 10 dpt a dopiero 17 dpt wyszła ciemna krecha. Test ciążowy nie jest wyznacznikiem, już nie raz dziewczynom nie wychodził a beta pięknie przyrastała. Życzę aby ten pierwszy raz był dla Ciebie szczęśliwy:tak:

reklama
Ewelajna,Maja, benle, Fusun, drk, Asia - trzymam za Was bardzo mocno. Mocną ekipę macie więc musi się udać.
Asia - pytałaś o Gyncentrum - na mnie zrobili lepsze wrażenie niż provita jako klinika choć Waszą Panią doktor bardzo lubię. Co do lekarzy to wszyscy zrobili na mnie dobre wrażenie choć przypadek Gizy daje mi trochę do myślenia... A Tobie który lekarz robił ten transfer?
Zuzia - ten pakiet jest całkiem niezły i faktycznie może wyjdzie taniej niż osobno. Ja bym napewno zrobiła z badań ogólnych morfologię, ob lub crp i mocz, glukozę, hormony: w 2-4 LH, FSH, estradiol, obojętnie w którym dniu TSH, ft3, ft4, przeciwciała anty tg i anty TPO, prolaktynę, w 15-20dc progesteron. Z immunologicznych zrobiłabym przeciwciała przeciw kardiolipinie (na ich podstawie można stwierdzić czy trzeba podawać heparynę) oraz ASA i ANA2 ewentualnie (może wskazany będzie encorton - no chyba, że tak czy siak go będziesz brała - choć ja nie jestem za tego typu rozwiązaniem) Aaaa no i oczywiście wymazy: urea, mycoplazma i chlamydia.

A u mnie dalej zbieranie sił. Wczoraj wróciłam do pracy - ciężko było a oprócz tego pochłonęły mnie przygotowania do ślubu - nie mogę uwierzyć, że to już za niecałe 3 tygodnie... Co do crio to jak myślicie - powinnam powtórzyć przed jakieś badania? Kurde może powinnam wymazy zrobić... Nie wiem czy nie przespałam trochę terminu...

Cześć:tak:
Zula ja wracam dopiero do gry za dwa miesiące, a może i dalej:zawstydzona/y: Torbiel się wchłania, miała już 2,7 i niereularny kształt czyli prawdopodobnie całkiem się wchłonie. dr M zaparł się że to nie z winy dupka branego przez pięc dni przed owu, ale widać było że jest mu głupio, powiedział ze to niesamowity pech i że nastepnym razem na pewno zrobi kontrolne usg. I tak bym to wymogła tak samo jak kontrolę estradiolu,LH i progesteronu w czasie stymulacji. Stwierdził że pęklo zapewne jakieś naczynie w jajniku:eek: Teraz zrobię badanie ponowne AMH i FSH, bo liczę na cud i błąd w poprzednim badaniu i że się okaze że mam 0,51 i będę mogła skorzystać z dofinasowanie:sorry2: FSH mam 12, ale dwa lata temu miałam 7. Nie pamiętam czy FSH właśnie ostatnio robiłam w 2-3 dc czy nie przypadkiem w 5:eek: AMH podobno warto zrobić w 2-3 dniu cyklu mimo iz nie zmienia sie jego wartość ale dla mnie różnica 0,1 jest bardzo istotna.
Zula możez zrobić bakteriologię oraz TSH

Hej Kochane moje.

[FONT=&quot]Ewelajna86[/FONT] może faktycznie poczekaj, ja bym się na test sikany nigdy nie zdecydowała tak wcześnie, szkoda nerwów.

[FONT=&quot]drk[/FONT] wczoraj wieczorem już nie zaglądałam więc nie mogłam Ci nic doradzić ale [FONT=&quot]madzialenak[/FONT] powiedziała Ci najważniejsze rzeczy. Swoją drogą dziwne to że nie powiedzieli Ci tak podstawowych rzeczy. Teraz już pewnie po wszystkim i odpoczywasz:)

[FONT=&quot]madzialenak a Tobie się udało za pierwszym razem?[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]GizaS faktycznie, to jakaś masakra…[/FONT]

No a moje emocje sięgają zenitu...W piątek już test, 11 dpt. jakoś chyba szybko co? Nadal czuję się tak samo, dziwnie, nad ranem brzuch bolał mnie jak przed @ ale tylko przez chwilę, piersi nadal bolą bardzo ale skoro to tylko z powodu zażywanych leków to chyba nie ma się z czego cieszyć. No nic, pozostaje czekać...Dziś będę dzwonić do dr żeby się dowiedzieć jak wynik progesteronu, mam nadzieję że tam wszystko ok. Tej hiperki to już chyba nie powinnam się bać prawda?

Maja Sauer nie:no: mi się udało przy trzecim transferze a drugiej stymulacji bo jeden transfer miałam z mrozaczkiem.
U mnie problem to zarośnięte jajowody po ciąży obumarłej i słaba morfologia plemników męża - 2%.

Ewelajna,Maja, benle, Fusun, drk, Asia - trzymam za Was bardzo mocno. Mocną ekipę macie więc musi się udać.
Asia - pytałaś o Gyncentrum - na mnie zrobili lepsze wrażenie niż provita jako klinika choć Waszą Panią doktor bardzo lubię. Co do lekarzy to wszyscy zrobili na mnie dobre wrażenie choć przypadek Gizy daje mi trochę do myślenia... A Tobie który lekarz robił ten transfer?

/QUOTE]

Mi transfer robił dr Cholewa

reklama
Do góry