reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Motylki w brzuchu :) Doktorek niknął i dał pozwolenie na przyjecie Naszych Pingwinków :) Transfer w piątek...:) a potem niech się dzieje co ma się dziać.

Kobietki serduchem wciąż przy Was

lawendowy_sen ja miałam kolposkopię, nie boli, uczucie takie jak podczas cytologii, miałam robioną dwa lata temu kiedy miałam bardzo złe wyniki cytologii.Też mnie już straszyli rakiem na szczęście kolposkopia to wykluczyła. Badanie jest niesamowite, lekarz mi w takim zbliżeniu na ekranie (kolorowym ! ) pokazywał moje tkanki że myślałam że tam zemdleje! No i w pewnym momencie zauważył wielką białą plamę która go zaniepokoiła, pobrał z tego wycinek ale też na szczęście to nie było nic groźnego.

Kochana nie bój się będzie wszystko dobrze!

Asia_77 mi tak zle zaczęło się robić już w sobotę, ale powiem Ci że tak strasznie przypomina mi to symptomy zbliżającego się @ że zapominam momentami że ja mogę być w ciąży, dziwne takie. Jeszcze mam jakieś takie dziwne lekko bolesne skurcze w pochwie które mnie niepokoją ale też się czasem przed @ pojawiają.Pielęgniarka kazała mi przyjść już w piątek na Betę, 11 dpt. w sam raz...Eh, ależ to będą emocje aż nie chcę o tym myśleć!!

kwiatuszekq20 ja wiem że Ty we mnie wierzysz, jesteś niesamowita! Ale już tyle niepowodzeń przeszłam w związku z ciążą że człowiek już nawet w takich sytuacjach jak in vitro nie ma pełnej nadziei.

benle trzymam kciuki mocno!!!!!!!!

Witajcie
Podczytuje was od tygodnia ale dziś odwazylam się na opisanie w skrócie mojego przypadku w staraniach o cud. Mam 27 lat i staram się z mężem o dzidzie od roku (ale bez zabezpieczenia od ponad 5 lat). Początek stycznia wizyta w invimed we wroclawiu. Badanie nasienia, wizyta u dr wickiewicz i szok " in vitro" IMSI ponieważ mój mąż miał bardzo słabą armię. Moje wyniki wszystkie były ok tylko musiałam wyleczyć się z bakterii ureoplazma oraz cytologie poprawic. Zalamalam się lecz mój M dodał mi siłę walki. Punkcje miałam 20 maja. Pobranych 27 przyjelo się 17, 8 oddalam do adopcji 9 zapłodniłam. Lekarz mnie zmartwil po punkcji ponieważ przekazał mi że nasienie było bardzo slabe jak to lekarz przekazał nawet z 4 witkami. Kolejną wizytę miałam 22 maja dwa dni ryczalam bo myślałam że nie zapłodnia się. 22 maj wizyta i szok wszystkie 9 zaplodnilo się. Byłam przeszczesliwa. Do końca dotrwalo 6 (4 dwudniowe i 2 pieciodniowe blastocysty klasy 4ab). Transfer przeniesiony został na kolejny cykl ponieważ moglo dojść do hiper... 14 czerwca miałam transfer 1 blastocysty. 1dpt miałam lekkie plamienie wystraszyłamsię ale dr wickiewbicz przekazala mi żebym się niemartwila że będzie ok. 5dp t zaczelam odczuwac klucie w jajnikach oraz mialam zawroty głowy. Noc nieprzespana bo tak mnie kulo w lewym jajniku że aż promieniowalo na nogę i od 6 dnia boli mnie w krzyżu. W 6 dniu zrobiłam test wyszedł negatywny zalamalam się. 9 dnia również zrobiłam i również negatywny i kolejna zalamka i żałuję że je zrobiłam bo tylko mysle że już przesądzone :( dziś poszlam zrobić będę lecz wynik dopiero w środę. Pani dr napisała mi że bete mam 26 zrobić ale oczywiście niewytrzymalam i dziś poszlam. Co myślicie o tych testach? Niepowinno już coś wyjść przy blastocyscię?

Witam wszystkich

Madzialenak - dziekuje za link ciekawa propozycja na taki pakiet badan a nie wiesz ile takie cos kosztyje bo nigdzie nie moge doszukac sie ceny...
Widze w suwaczku ze juz 30 tygodni u ciebie matko ale ten czas leci ani sie nie obejrzymy a pokazesz nam zdjecie twojego maluszka:)

Mazenka - kurcze to niezle tych badan mialas zrobionych. A co do stresowania spoko jeszcze przyjdzie czas na stres, takze narazie just relax:)

MajaSauer - nie dziw sie ze tak to wszystko znosisz i niewytrzymujesz sama ze soba - zobacz ile juz wszystkie musialysmy przejsc to na kazdej zostawia jakis odcisk, ale wierze ze wszystko to zostanie nam wynagrodzone w postaci slicznego rozowego bobaska:)

Lawendowy - no co ci lekarze znowu tam szukaja - ale z jednej strony dobrze ze chca miec pewnosc ze wszystko w porzadku i mozesz w koncu zostac mamusia:) A jak dobrze pojdzie to bedziemy w podobnym czasie podchodzic :)

Benle - o jacie no nareszcie twoja kolej - to w piatek bede myslami z toba a raczej z Wami:)

Ewelajna86 - dziewczyny juz niejednokrotnie tutaj powtarzaly ze testom sikanym mowimy zdecydowane nie! Dziewczynom tutaj bardzo pozno czasem wychodzily dopiero przy wysokiej becie takze mysle ze tez nie powinnas sie tym sugerowac - betka wszystko wyjasni... a 10dpt na blastke to beta juz powinna byc szkoda tylko ze musisz czekac na wyniki do srody ale trzymam kciuki zeby wynik byl pozytywny:)

Ostatnia edycja:
Poziom amh powyżej 1 jest w normie, chodz można stwierdzic że twój jest w granicach dolnej normy . Wraz z wiekiem zmniejszasie. Dla pocieszenia moja kolezanka miała amh 0,4 miała endometrioze i jest teraz w 5 m-cu ciąży ;-)

Zuzia niestety ceny za pakiet badań nie znam, ale wystarczy zadzwonić do jednego z laboratoriów diagnostyki i zapytać się o koszt. Na pewno taki pakiet jest tańszy niż każde badanie osobno robione w innym laboratorium. Za tydzień lub 1,5 będę w diagnostyce zbadać krew i wtedy mogę się dowiedzieć o cenę tego pakietu.
Czas rzeczywiście biegnie :-) już nie mogę się doczekać na przywitanie synka:-)
Pozdrawiam.

Cześć :)
Bardzo proszę jutro kciuki bo mam nadzieję na transfer :D Raczej nie będzie Mrozaczków :(
Kochane jak mam się na jutro przygotować. Tak naprawdę nie wiem nic. Nawet nie wspomnieli mi o wodzie. Czy powinnam rano zaaplkować sobie lutinys, ok 9 mam mieć transfer a lek przyjmuję o 7??

reklama
Drk tak zaaplikuj sobie lutinus. Transfer zazwyczaj jest przy pełnym pęcherzu, ja tak miałam przy wszystkich 3 transferach z tego względu iż doktor ma łatwiejsze dojście do macicy gdyż pełny pęcherz podnosi się. Powodzenia, od jutra będziesz już w ciąży:tak:

Do góry