reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

witajcie kochane,jutro usg mnie czeka o mammamija boje sie ale sobie mowie bedzie dobrze musi byc dobrze pozytywne nastawienie to juz sukces.

reklama
Witaj lopo -> tak bede miala robione IVF, bo niestety inseminacja jak sie okazalo sie nie wchodzi w rachube (lewy jajopwod zamkniety, na prawy jajnik nie dziala zbyt dobrze.-(). Tak wiec od 19 zaczynam brac puregon, i punkcja jest przewidywna na poczatku grudnia. Nie ukrywam, ze bardzo licze na prezent swiateczny:-)
to oczywiście zaciskam mocno za ciebie i resztę staraczek aby pojawiły się bardzo szybko spodziewane gwiazdkowe prezenciki lub nawet mikołajkowe:)

kam35 - nic się nie bój , będzie dobrze :) ...musi byś dobrze , daj znać po wizycie co i jak
cross-mind - czy te leki DHEA są przeznaczone dla kobiet po 35 roku życia lub ze słabą rezerwą jajnikową czy ''niespełniając tych kryteriów'' też można je przyjmować ? Mnie do 35 brakuje 3 lata i jajniki ze swoją rezerwą są chyba ok. ale jestem po dwóch nieudanych podejściach więc może mogę tak sobie odpalić extra doładowanie :))) no i mąż by sie ucieszył ...;) haha . Zapytam lekarza co o tym myśli ale ciekawi mnie tez Twoja opinia.

cross-mind - czy te leki DHEA są przeznaczone dla kobiet po 35 roku życia lub ze słabą rezerwą jajnikową czy ''niespełniając tych kryteriów'' też można je przyjmować ? Mnie do 35 brakuje 3 lata i jajniki ze swoją rezerwą są chyba ok. ale jestem po dwóch nieudanych podejściach więc może mogę tak sobie odpalić extra doładowanie :))) no i mąż by sie ucieszył ...;) haha . Zapytam lekarza co o tym myśli ale ciekawi mnie tez Twoja opinia.

doda no co ty! Ale sie usmialam z twojego pytania hihihihi... Zlituj sie kobito nie mozna sobie tak "odpalić extra doładowania"... hihihihi
W koncu to nie anabolik tylko hormon.
Nie to ze jestem chytra i ci nie daje sprobowac, ale to jest na prawde tylko dla tych, ktore maja problem wyprodukowania czegokolwiek w czasie stymulacji, albo problem jakosci owocytow.
Kuracja wycelowana jest w grupe kobit, ktore juz sa do niczego, takich wrakow jak ja. Az sie wstydze siebie porownywac do ciebie. Matulu, zebym ja tak mogla sie wrocic do moich 35 lat.....

Sama widzisz, ze jeszcze produkujesz jajca i to calkiem niezle jesli chodzi o ilosc i jakosc skoro mialas dosyc mrozakow na pare podejsc.

Jestem pewna, ze twoje nadnercza jeszcze produkuja ten hormon naturalnie. Jeszcze jedna sprawa, ze podali mi ten specyfik, zeby podkrecic kondycje jajnikow i owocytow przed stymulacja.... a nie po to zeby odebrac pagaje z zimowiska.

Jesli chcesz znac moja opinie, to mysle ze powinnas sie spokojnie przygotowac, a wlasciwie twoja macice, do nastepnego transferu. Skoncentrowac sie na jakosci podloza, ktore musisz zagwarantowac maluchowi. Innymi slowy nalezaloby podniesc jakosc endometrium, jezeli twoj problem lezy po tej stronie. Popatrz co pisza na tej stronie adonai.pl/nieplodnosc/?id=21
Znajdziesz tam wszystko to, o czym mowilo sie tu na forum, tylko skondensowane na jednej stronie.

No ale co tam..... ja nie lekarz.... najlepiej spytaj swojego gina czy czytal nowinki w tej sprawie....

Pozdrawiam

C-M

cross_mind
oj a ja tez juz mialam sie pytac gina o ten twoj cudny hormonik ale lipa bo widze ze to nie dla mnie :(((

lopop
mam pytanie a kiedy sa wskzania do tych badan na przeciwciala antykadiolipinowe w klasie IgG IgM ???????
na chlamydie i uroplasme mialam robione badania przed in vitro bo w mojej klinice robi sie je na pierwszym miejscu i wyszly ok

Do Lena31 , ja w sobotę zaczęłam leczenie w Bocianie (Białystok). Lekarz dobrał mi długi protokół . Następną wizyte mam 6 grudnia.Powiedział,że do świąt sie wyrobimy ze wszystkim :) Jak rozumiem juz miałaś jedno podejście? CZy to też miało miejsce w Bocianie??Pozdrawiam Dominika

reklama
Do Lena31 , ja w sobotę zaczęłam leczenie w Bocianie (Białystok). Lekarz dobrał mi długi protokół . Następną wizyte mam 6 grudnia.Powiedział,że do świąt sie wyrobimy ze wszystkim :) Jak rozumiem juz miałaś jedno podejście? CZy to też miało miejsce w Bocianie??Pozdrawiam Dominika

tak, jestem po krotkim protokole w bocianie, mialam swoj "pierwszy raz" w lipcu 2010r, u jakiego gina bylas w bocianie?, dlaczego dopiero jedziesz 6, a jak ci wytlumaczyl dlugi protokol, ja krotki protokol zrobilam w 2 tygodnie ale strasznie sie zle czulam po punkci, zdychalam na zwolnieniu, po 10 dniach od transferu przyszedl @ i rozczarowanie.. w lipcu powiedzieli mi ze w moim przypadku do jak chce dlugi czy krotki, wybralam krotki, teraz mam nadzieje na dlugi, wedlug moich wyliczem do do konca roku powinnam zrobic punkce a po nowym roku transfer... ale to takie moje wyliczenia...wiec z nieba mi spadlas.....

Ostatnia edycja:
Do góry