reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny.Jestem zrozpaczona...Wydaje mi się że nie będę umiała ustalić 2 dc. aby podać sobie zastrzyk! Od trzech miesięcy plamię, począwszy od owulacji aż do samego @. Pierwszy dzień określałam sobie zawsze jako ten któremu towarzyszył największy ból i kiedy to plamienie zamienia się w krwawienie. W zeszłym miesiącu to krwawienie pojawiło się troszkę szybciej ale nie towarzyszył temu żaden ból więc uznałam że to nie @ i któregoś dnia kiedy pojawił się specyficzny, potężny w moim przypadku ból uznałam że to @ Ale to loteria!!!!!!! Mogłam się tak bawić teraz nie ma nawet takiej opcji!!! Powiedziałam o tym lekarzowi powiedział że to może być niedomoga lateralna ale że może to być również spowodowane zapaleniem szyjki macicy na co przepisał mi antybiotyk. Leki się skończyły, wymaz zrobiłam ponownie ale cóż, krwawienie nie ustało! Dr. robiąc mi wymaz i widząc krwawienie powiedział pod nosem:"Dlaczego pani tak plami przed tym okresem..." I tyle...Dziś jest już dość obfite ale to nie jest @!!!!!!! Mimo że lekko boli mnie brzuch to dopiero 27dc. powinnam dostać dopiero za 4 dni, no chyba że przyśpieszył się ów proces z powodu stresu jaki ostatnio przeszłam...Boże a jeśli to naprawdę 1 dc? I jutro powinnam wziąć zastrzyk...a może to dopiero jutro będzie pierwszy? Zapłaciłam 4.500 zł za zastrzyki i co jeśli podam sobie w złym momencie!!! Dlaczego ja zawsze muszę mieć pod górkę!!!:-(

reklama
Maja spokojnie. Ja sie pomylilam o 3 dni z moim cyklem... No i o 3 dni dluzej bralam menopur. To jest sztuczny cykl, jak sie pomylisz to lekarz jest w stanie to naprawic. Tez myslalam ze nic z tego nie bedzie ze zawalilam. A tu bach wszystko sie udalo!

Sylwia pomocy :-) Byłam dzisiaj na badaniu krzywej cukrowej i nie potrafię zinterpretować wyników tzn. co oznacza ten pierwszy parametr Glukoza? Jest ona mega wysoka :no: Miałam zrobić glukozę na czczo + obciążenie po 2 godz. i te parametry są chyba ok? Z góry dziękuję za interpretację.

GlukozaGlukoza126mg/dl70,00105,00H
Test obciążenia glukozą (75g)Glukoza na czczo98mg/dl70,00105,00N
Glukoza po 2 godz.134mg/dl
Eksport danych

Ostatnia edycja:
Madzielenak - ja obecnie jestem w tym temacie, bo mam skierowanie do diabetologa właśnie. Wyszła mi nie taka krzywa cukrowa. Powiedz mi jak miałaś robione pobieranie po obciążeniu? Godzinę po i 2 godziny po? Czy tylko raz? Generalnie na czczo powinno być do 100 wynik. Wynik między 100 a 125 to jest poza normą, ale nie świadczy o cukrzycy. Powyżej 126 trzeba brać leki jakieś. Godzinę po obciążeniu wynik powinien być do 160. Dwie godziny po do 140.
A to Glukoza 126 to czego się dotyczy? Nie jest to po 1 godzinie może? Lub nie miałaś badanego może moczu w tym kierunku też?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wróciłam do Was na dobre!!
dzisiaj wizyta u lekarza, zrobiłam tsh po wizycie i wyszedł wynik 3,5 :/ a ja juz w domu, kliniki 120 km od domu
a mieliśmy podchodzić do crio już w najblizszym cyklu ( cykl za niecałe 2 tygodnie)
jestem umówiona na konsultacje telefoniczną z lekarzem na poniedziałek
a juz tak sie cieszyłam że crio blisko...

Sham nie znam się na tym ale może jeszcze nie wszystko stracone, a nawet jeśli to chyba lepiej poczekać i żebyś czuła że jestes na 100% przygotowana, najważniejsze że maluszek czeka.

Dziewczyny czy wiecie coś o embio glue, lekarz zaproponował mi to przed transferem, co o tym myślicie?

Kinga nie moczu nie miałam badanego pod względem cukru. Miałam pobraną krew na czczo przed wypiciem glukozy 75 i po 2 godzinach po wypiciu. Po godzinie mi nic nie pobierali bo lekarz nie kazał. Na czczo i po 2 godzinach wynik mam ok a ten pierwszy to nie wiem co to jest?:crazy:

Sham - to koniecznie musisz zbić tsh. Poziom za duży jak na ciąże. Mój lekarz endokrynolog stwierdził, że powinno być na poziomie około 1. No, a ja mu wierzę. Mam dobre zdanie o nim ( a propo przeprowadza też konsultacje przez internet wyników).

Nika85 - ja nie miałam stosowanego, ale czytałam ciut i wiem, że dziewczyny niektóre miały. Podobno zwiększa szansę na udane IVF.

Madzialenak - mi w zasadzie dwukrotnie mierzyli poziom glukozy przed podaniem glukozy - z tej samej próbki ( oprócz tego co po 1 godzinie i 2 godzinach), ale podali jeden wynik. Może u Ciebie też tak było? Tylko czemu dwa różne wyniki? Jak dla mnie bez sensu. Może zadzwoń do laboratorium i po prostu zapytaj czego dotyczy pierwszy wynik?

reklama
Do góry