reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No i ponawiam swoje pytanie, bo nikt mi na nie nie odpowiedział. O co chodzi z takimi wynikami badań?
Androstendion - 9,42 ng/ml norma niby 18-53 lat 0,75 - 3,89 ng/ml
17-hydroksyprogesteron - 9,32 ng/ml norma faza follikularna 0,2- 1,3 ng/ml, faza lutealna 1,0- 4,5 ng/ml, po menopauzie 0,2- 0,9 ng/ml.

Dzięki z góry za POMOC.

Oba hormony są produkowanie przez korę nadnerczy. Androstendion podwyższony może wskazywać na PCOs, chorobę Cushinga czy przerost nadnerczy. 17-hydroksyprogesteron to produkt rozpadu progesteronu, z którego tworzy się testosteron. Najczęściej występuje jego nadmiar w przeroście nadnerczy.

Coś jest na rzeczy z Twoimi nadnerczami, ale dokładniej co to raczej dobry endokrynolog może Ci powiedzieć.

reklama
31 maja joasia2906 - scratching
03 maja - darii - usg, podglądanie pęcherzyka :)
04 czerwiec 2013 - Kinga_1 - wizyta u diabetologa - przygotowanie do udanego IVF
Czerwiec może joasia2906 - udane crio
05 Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF
06 czerwca masia123 - wizyta kontrolna przed przygotowaniami do crio
lipiec – mazenka- stymulacja pięknych jajeczek
Sierpień/Wrzesień - Kinga_1 - udane IVF - jestem w ciąży
Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków
Wrzesień- 4 podejście do crio Dagnes
Wrzesień (może) Lilia♥ - przygotowania do crio

31 maja joasia2906 - scratching
03 czerwiec - darii - usg, podglądanie pęcherzyka :)
04 czerwiec 2013 - Kinga_1 - wizyta u diabetologa - przygotowanie do udanego IVF
05 Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF
06 czerwca masia123 - wizyta kontrolna przed przygotowaniami do crio
Czerwiec może joasia2906 - udane crio
lipiec – mazenka- stymulacja pięknych jajeczek
Sierpień/Wrzesień - Kinga_1 - udane IVF - jestem w ciąży
Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków
Wrzesień- 4 podejście do crio Dagnes
Wrzesień (może) Lilia♥ - przygotowania do crio

Dziewczyny dzisiaj byłam u gina w związku z tym wielgachnym estradiolem. Na USG nic strasznego się nie dzieje, jajniki powiększone , troche płynu ale powiedział że to nic złego jak na drugi dzień po punkcji i że może trochę boleć. Tym wysokim estradiolem się nie przejął, ale ja zrobiłam dzisiaj powtórkę i estradiol 2800 więc nawet jeśli to nie była pomyłka to na szczęscie tendencja jest zniżkowa.
Czy to możliwe żebym miała estradiol w pt. 2400 w pon. 10 000 a w kolejny pt 2800, chyba jednak to jakiś błąd.

A co do moich maluszków to jak narazie dzielą się wszystkie 4. Trzy troszę wolniej ale za to wszystkie są dobrej jakości. Mam dzwonić jutro a transfer w poniedziałek.

Nika85 - to fakt dziwnie z tym Estradiolem. A może po prostu te 10000 to było w innej jednostce podane? Czasami tak bywa. No, ale najważniejsze, że z tobą ok, no i że Twoje maluszki grzecznie rosną :tak:

reklama
Nika, mi również wydaje się,że jakaś pomyłka była. Ja miałam 19 pęcherzyków i estradiol prawie 6tys. Ale najważniejsze,że dobrze się czujesz i w brzuszku ok - trzymam kciuki za poniedziałkowy transfer &&&&&&

Kinga ja nie znam się na wynikach, ale bardzo mocno trzymam kciuki, abyś dostała dobre wieści od lekarza &&&&&

w ogóle to wszystkie Was pozdrawiam i za Was wszystkie trzymam kciuki &&&&&&

Do góry