reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zula płaciłam za Dostinex za jedną tabletkę 30 lub 40 zł.

Darii dzidziulek się pięknie rozwija, najszczersze gratulacje Kochana.
Powiedz jak czuje się Staś?

reklama
zula nawet zapomniałam wziąć wyników, ale co oznaczają to już od dawna wiem. Parę przekartkowanych książek i okazało się, że są to zmiany po luteinie branej podczas ciąży biochemicznej. Histeroskopię miałam właśnie w pierwszym cyklu po poronieniu.

Dziewczynki z tym TSH to jest tak, że optymalnie aby był w miarę niski. Ale nie sztucznie obniżany w przypadku gdy jego poziom jest właśnie do 2,6. Rozmawiałam ze swoim kolegą, który jest ginekologiem endokrynologicznym. Twierdził, że można więcej zaszkodzić biorąc euthyrox niż dobrego zrobić. Wyjaśniał mi, że euthyrox lubi się magazynować w wątrobie i mogą występować okresy nadmiernego uwalnia tego leku z wątroby. Wtedy dochodzi do nadczynności i może to więcej złego zrobić niż dobrego.

Także ja sceptycznie podchodzę do kuracji w stylu, że jak coś jest w normie to może lepiej obniżyć/podwyższyć. Nie ma co zbytnio kombinować, bo dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane. Każda chce jak najbardziej pomóc sobie, ale można też przedobrzyć. Nawet w zastosowaniu suplementów diety. Wszystko w granicach zdrowego rozsądku. Jeżeli FT3, FT4 i anty TPO i antyTG są w normie, to nie ma co się na siłę czepiać tarczycy.

Niedoczynność tarczycy to skutek jednej z chorób takiej jak Hashimoto, zapalenie tarczycy, obrzęk śluzowaty. Jeżeli ma się jakieś zastrzeżenia względem wyników, to wykonuje się USG tarczycy, a nie na ślepo zapisuje lek.

Także nie ma co na siłę leczyć chorób nieistniejących.

Darii piękna beta. Gratuluję.

Miłego dnia dziewczynki.

Agapl, ależ można ;-)

Albumu ciąg dalszy :-) :-)

2013-05-25 20.18.52.jpg2013-05-25 20.19.03.jpg2013-05-25 20.20.57.jpg

Załączniki

• 2013-05-25 20.18.52.jpg
    2013-05-25 20.18.52.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 61
  • 2013-05-25 20.19.03.jpg
    2013-05-25 20.19.03.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 65
  • 2013-05-25 20.20.57.jpg
    2013-05-25 20.20.57.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 69
Darii :-) beta cudna!!! gratulacje!

Buziulek trzymam kciuki, aby Twoja pięknie rosła &&&&

Ikasia - wszystkiego najlepszego - no i aby Twój prezent ślicznie robił "bum bum"

pozdrawiam Was wszystkie i za Was wszystkie trzymam kciuki &&&&&&

Madzialenak bardzo dziękuję :-) Staś czuje się bardzo dobrze, jak by wszystko było dobrze. Co prawda ma troszkę mniejszą klatkę. Moja koleżanka zrobiła mu chyba wszystkie badania genetyczne jakie są możliwe i teraz czekają na wynik. Na takie badania trzeba czekać ok 3 miesięcy.

Darii bardzo się cieszę, że z maluszkiem wszystko dobrze a wyniki badań genetycznych to tylko formalność bo na pewno wszystko będzie w porządku.

Ikasia wszystkiego najlepszego Kochana :-)
a ja tam sobie będę brać euthyrox , bo nie znalazłam naturalnego sposobu na zbicie TSH . A tak na poważnie to znalazłam artykuł jakiegoś tam profesora z Anglii , która uważa,że poziom TSH powinien być w granicach 0,5- 0,8 aby ze spokojną głową zajść w ciążę....Chciałam Wam skopiować , ale nie wiem czemu się nie da :-(
Ale nieważne:-) każda z nas robi co jej sumienie podpowiada....wiadomoo,że każda chcę jak najlepiej :)

Sylwia może i Ci lekarze mają rację, moje TSH wynosiło ponad 5 :szok: więc musiałam je obniżyć. Nie rozumiem tylko dr z Kliniki, który całkowicie zbagatelizował mój wynik przy pierwszym podejściu :-(
Szkoda że za późno dołączyłam do forum bo tak naprawdę dzięki dziewczynom poszłam do endokrynologa.

reklama
Do góry