reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Darii jesli zdecydoujesz sie dzisiaj na bete to kciukasy..na pewno będzie już powyzej 400:):)

Ja dzsiaj dziewczynki mam wizyte u ginki...i mam nadzieje ze zobacze i uslysze serduszko...bylby to najwspanialszy prezent na urodziny:):)

reklama
Witajcie Kochane
Powiem szczerze ,że to TSH nie dawało mi spokoju i postanowiłam zadzwonić do znajomej z laboratorium w szpitalu. Powiedziała mi tak : normy nie zmieniły się od lat, a przynajmniej nie jakoś znacząco. Miały się zmienić w zeszłym roku , ale w dół....:szok: proponowano uznać za górną granicę TSH ..2,5:szok:. Powiedziała mi ,że nawet teraz przynajmniej u niej w szpitalu ,jeśli kobieta w wieku rozrodczym ma TSH ok 2 to kieruje się ją na dodatkowe badania. Norma TSH do 4 to norma tak na prawdę dla kobiet w okresie klimakterium.
Zadzwoniła jeszcze do endokrynologa w swojej poradni i potwierdził,że do zajścia w ciąże TSH powinno mieć ok 1,2 , nie więcej , bo jego wzrost w ciąży, nawet jeśli do niej dojdzie , może spowodować poronienie .
Przyznałam się jej ,że na własną rekę biore euthyrox 25....powiedziała,że w tej dawce napewno nic nie zaszkodzi , nie zaburzy , a może tylko pomóc....
Wybaczcie,że tak nakręcam ten temat, ale staram się niczego nie przegapić, a przynajmniej tego na co mam wpływ....

Już jestem wynik to: 498,1 :-)

Buziulek za Ciebie dalej trzymam &&&&

Ikasia masz dzisiaj urodziny :-) Życzę Ci wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń, już jedno Twoje marzenie właśnie się spełnia :-) A na prezent poczekaj do usg

I ja się dziewczynki melduję...
Ikasia &&&&&& za serducho:-)
Buziulek i Darii cały czas zaciśnięte kciuki trzymam za Wasze Bety
Lawendowy - zdolniacha z Ciebie. Ja bym taki album sama chciała dostać. Mam nadzieję, że chrześniak doceni bo wiadomo jak to z facetami bywa:-)
Nika u mnie jakoś nijak... wczoraj byłam na wizycie i powiem Wam, że nic się nie dowiedziałam, sama nie pytałam bo już mi się brzydnie ciągnięcie lakarzy za język a Pani dr nic nie powiedziała sama zapytałam tylko czy punkcja w czwartek podtrzymana i usłyszałam, że tak. Widziałam że wpisała w swój kajet 6 pęcherzyków od 14,5 do 19,5 - po trzy w każdym jajniku i nawet nie chciało mi się pytać czy to tylko tyle czy jak? Będzie co ma być... Acha estradiol kazała powtórzyć więc dzisiaj zrobiłam i jeszcze inne badania powtórzyłam dla siebie:)m.in TSH:-)
Sylwia, cieszę się że jesteś. Dowiedziałaś się co oznaczają te badania histopatologiczne bo mnie ciekawi?

I jeszcze jak mogę Was zapytać to ile płaciłyście za Cetrotide i Diostinex. Cena tych ostatnich mnie wczoraj powaliła:szok:

Asia no właśnie i bądź tutaj mądry... Co lekarz to inaczej mówi... Ja mam TSH 1, i moja dr mówiła, że właśnie powinno być w okolicach 1.

darii mowilam ze juz bedie ladnie ponad 400:):) a tu prawie 500, wiec przyrost 100%:):) bardzo sie kochana ciesze..kiedy idziesz do lekarza??

Asia zgadzam się z Twoją opinią i znajomej, zobacz przed transferem udało mi się zbić TSH do 0,7 a jak tylko zarodek się zagnieździł to w moment wzrosło do 2,34 czyli prawie do górnej granicy dla kobiet w ciąży, która wynosi 2,5. Lekarz zwiększył mi dawkę euthyroxu i ładnie spadło a teraz to jeszcze łożysko i hormony ciążowe mi je obniżają i mam śladowe ilości ok.0,05 ale ważne w chwili obecnej, że FT4 mam w normie. Nie wyobrażam sobie podchodzenia do in vitro z TSH 2,5 bo jakby mi miało wzrosnąć na początku ciąży jak to miało miejsce u mnie to nie wiem czy z poziomem 5 lub więcej nie poroniłabym. Mi 2 ginekologów i endokrynolog powiedzieli, że TSH przy staraniach powinno być max 1,5 a najlepiej 1 lub ciut poniżej i tego się trzymam i im ufam.

reklama
Miłego, słodkiego życia :-)

Udanego, majowego dnia...

A teraz maj dokoła się święci
od wonnych bzów, szalonych bzów
wprost w głowie się kręci...

S.D.M.- "Ballada majowa" - YouTube

fioletowe-bzy.jpeg

Do góry