reklama
Witajcie Kochane
Powiem szczerze ,że to TSH nie dawało mi spokoju i postanowiłam zadzwonić do znajomej z laboratorium w szpitalu. Powiedziała mi tak : normy nie zmieniły się od lat, a przynajmniej nie jakoś znacząco. Miały się zmienić w zeszłym roku , ale w dół....
proponowano uznać za górną granicę TSH ..2,5
. Powiedziała mi ,że nawet teraz przynajmniej u niej w szpitalu ,jeśli kobieta w wieku rozrodczym ma TSH ok 2 to kieruje się ją na dodatkowe badania. Norma TSH do 4 to norma tak na prawdę dla kobiet w okresie klimakterium.
Zadzwoniła jeszcze do endokrynologa w swojej poradni i potwierdził,że do zajścia w ciąże TSH powinno mieć ok 1,2 , nie więcej , bo jego wzrost w ciąży, nawet jeśli do niej dojdzie , może spowodować poronienie .
Przyznałam się jej ,że na własną rekę biore euthyrox 25....powiedziała,że w tej dawce napewno nic nie zaszkodzi , nie zaburzy , a może tylko pomóc....
Wybaczcie,że tak nakręcam ten temat, ale staram się niczego nie przegapić, a przynajmniej tego na co mam wpływ....
Powiem szczerze ,że to TSH nie dawało mi spokoju i postanowiłam zadzwonić do znajomej z laboratorium w szpitalu. Powiedziała mi tak : normy nie zmieniły się od lat, a przynajmniej nie jakoś znacząco. Miały się zmienić w zeszłym roku , ale w dół....
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Zadzwoniła jeszcze do endokrynologa w swojej poradni i potwierdził,że do zajścia w ciąże TSH powinno mieć ok 1,2 , nie więcej , bo jego wzrost w ciąży, nawet jeśli do niej dojdzie , może spowodować poronienie .
Przyznałam się jej ,że na własną rekę biore euthyrox 25....powiedziała,że w tej dawce napewno nic nie zaszkodzi , nie zaburzy , a może tylko pomóc....
Wybaczcie,że tak nakręcam ten temat, ale staram się niczego nie przegapić, a przynajmniej tego na co mam wpływ....
Już jestem wynik to: 498,1 :-)
Buziulek za Ciebie dalej trzymam &&&&
Ikasia masz dzisiaj urodziny :-) Życzę Ci wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń, już jedno Twoje marzenie właśnie się spełnia :-) A na prezent poczekaj do usg
Buziulek za Ciebie dalej trzymam &&&&
Ikasia masz dzisiaj urodziny :-) Życzę Ci wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń, już jedno Twoje marzenie właśnie się spełnia :-) A na prezent poczekaj do usg
I ja się dziewczynki melduję...
Ikasia &&&&&& za serducho:-)
Buziulek i Darii cały czas zaciśnięte kciuki trzymam za Wasze Bety
Lawendowy - zdolniacha z Ciebie. Ja bym taki album sama chciała dostać. Mam nadzieję, że chrześniak doceni bo wiadomo jak to z facetami bywa:-)
Nika u mnie jakoś nijak... wczoraj byłam na wizycie i powiem Wam, że nic się nie dowiedziałam, sama nie pytałam bo już mi się brzydnie ciągnięcie lakarzy za język a Pani dr nic nie powiedziała sama zapytałam tylko czy punkcja w czwartek podtrzymana i usłyszałam, że tak. Widziałam że wpisała w swój kajet 6 pęcherzyków od 14,5 do 19,5 - po trzy w każdym jajniku i nawet nie chciało mi się pytać czy to tylko tyle czy jak? Będzie co ma być... Acha estradiol kazała powtórzyć więc dzisiaj zrobiłam i jeszcze inne badania powtórzyłam dla siebie
m.in TSH:-)
Sylwia, cieszę się że jesteś. Dowiedziałaś się co oznaczają te badania histopatologiczne bo mnie ciekawi?
I jeszcze jak mogę Was zapytać to ile płaciłyście za Cetrotide i Diostinex. Cena tych ostatnich mnie wczoraj powaliła![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Ikasia &&&&&& za serducho:-)
Buziulek i Darii cały czas zaciśnięte kciuki trzymam za Wasze Bety
Lawendowy - zdolniacha z Ciebie. Ja bym taki album sama chciała dostać. Mam nadzieję, że chrześniak doceni bo wiadomo jak to z facetami bywa:-)
Nika u mnie jakoś nijak... wczoraj byłam na wizycie i powiem Wam, że nic się nie dowiedziałam, sama nie pytałam bo już mi się brzydnie ciągnięcie lakarzy za język a Pani dr nic nie powiedziała sama zapytałam tylko czy punkcja w czwartek podtrzymana i usłyszałam, że tak. Widziałam że wpisała w swój kajet 6 pęcherzyków od 14,5 do 19,5 - po trzy w każdym jajniku i nawet nie chciało mi się pytać czy to tylko tyle czy jak? Będzie co ma być... Acha estradiol kazała powtórzyć więc dzisiaj zrobiłam i jeszcze inne badania powtórzyłam dla siebie
Sylwia, cieszę się że jesteś. Dowiedziałaś się co oznaczają te badania histopatologiczne bo mnie ciekawi?
I jeszcze jak mogę Was zapytać to ile płaciłyście za Cetrotide i Diostinex. Cena tych ostatnich mnie wczoraj powaliła
madzialenak
mama na pełen etat
Asia zgadzam się z Twoją opinią i znajomej, zobacz przed transferem udało mi się zbić TSH do 0,7 a jak tylko zarodek się zagnieździł to w moment wzrosło do 2,34 czyli prawie do górnej granicy dla kobiet w ciąży, która wynosi 2,5. Lekarz zwiększył mi dawkę euthyroxu i ładnie spadło a teraz to jeszcze łożysko i hormony ciążowe mi je obniżają i mam śladowe ilości ok.0,05 ale ważne w chwili obecnej, że FT4 mam w normie. Nie wyobrażam sobie podchodzenia do in vitro z TSH 2,5 bo jakby mi miało wzrosnąć na początku ciąży jak to miało miejsce u mnie to nie wiem czy z poziomem 5 lub więcej nie poroniłabym. Mi 2 ginekologów i endokrynolog powiedzieli, że TSH przy staraniach powinno być max 1,5 a najlepiej 1 lub ciut poniżej i tego się trzymam i im ufam.
reklama
lawendowy_sen
Fanka BB :)
Miłego, słodkiego życia :-)
Udanego, majowego dnia...
A teraz maj dokoła się święci
od wonnych bzów, szalonych bzów
wprost w głowie się kręci...
S.D.M.- "Ballada majowa" - YouTube
Udanego, majowego dnia...
A teraz maj dokoła się święci
od wonnych bzów, szalonych bzów
wprost w głowie się kręci...
S.D.M.- "Ballada majowa" - YouTube
![fioletowe-bzy.jpeg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.zdjecia.biz.pl%2Fzdjecia%2Fduze%2Ffioletowe-bzy.jpeg&hash=3d3fc2d3a706314224c8c4a758909011)
Podziel się: