reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

hmmm to ciekawe jak będzie u mnie bo ja mam przyjść na usg na daną godzinę a nikt nie mówił nic o badaniach z krwi...

reklama
zabazu - mnie też od wczoraj jakaś chandra zamęcza. Nic mi się nie chce, jestem smętna i ospała... Taki atak smuteczków, może to ta pogoda, brak słoneczka na mnie źle wpływają.

Zula_5 może tam zadzwoń i się zapytaj, mi kazano przyjść wcześniej i wczoraj i w sobotę.

masia123 chandrę mam okropną :( może to faktycznie brak słońca

Zula pytałam dr M o estradiol i progesteron przed punkcją i progesteron po transferze i powiedział że nie zaleca badac, ale ja i tak zrobię:sorry2: Estradiol zrobię dzień, lub dwa przed punkcją, tak żeby miec wynik przed, a progesteron po transferze ileś tam dni, a ile to się dowiem od naszych dziewczyn-skarbnicy wiedzy. Na razie nic nie czuję, żadnych dolegliwości, ostatnim razem po dawce 400 jm menopuru to miałam cały czas kucie w jajniku, efekt był słaby bo jeden zarodek, więc brak dolegliwości nie uwazam za nic złego, ani dobrego. Będzie co ma być, robię wszystko co w mojej mocy:tak:
zielone jabłuszko, buziulek za Was dziewczyny mocne kciuki;-) beta powinna już być lada moment:tak:
Sylwia wiem że nie bierze się lekow od tak, a szczególnie gdy sa na recepte, ale ja się nauczyła kontrolowac lekarzy i sama wszystko sprawdzać. Przy pierwszym ivf nie miałam żadnego badania poza AMH, ani przed ani po:szok: A TSH było 3, myślałam że w normie ale to nie dla starającyh się kobiet. Poszłam do endo z wynikami hormonów tj TSH, FT3, FT4, PRL, LH i FSH i dostałam właśnie euthyrox 25, o cukrze nic nie wspomniał, pytał czy mam pco, mówię że nie, ale nie wiem bo nikt mnie nie diagnozował. jestem szczupła, mam regularne @ i owu samoistne. Wiec cukier dopiero teraz sprawdziłam może za późno ale chce wiedziec, najwyżej transfer zostanie przelożony za miesiąc:sorry2: Przy okazji sprawdzam dziś TSH i FT4, chce wiedzieć czy wszystko dobrze przed transferem a posostałe wyniki to w sumie tak zrobiłam, liste znalazłam na którejś z klinik, chyba na angeliusie katowickim, szkoda że jak tam chodzilam to nic mi nie zalecili:szok:
Na własne życzenie biorę tylko encorton 5 mg dziennie i jedną tabletke acardu, wiem że na dwa dni przed punkcjią i przed trasferem mam nie brać. Siofor kupiłam bo dostalam receptę i tez dziś wzięłam pół tabletki do obiadu czyl 425 jm. Myśle że sobie nie zaszkodze. Skoro w niektóych klinikach to standard.

witajcie dziewczyny
Dziękuję wszystkim Wam za fluidki i kciuki. robiłam dziś betę tak dla swojego spokojnego sumienia no i mam wynik 10.51 czyli rośnie. Wierzę w swoje maleństwa teraz leże i pachnę. W sobotę mam kolejne badanie bety, 3majcie kciuki za wzrost. Nadrobię Wasze wpisy wieczorkiem i się odezwę. Pozdrawiam

reklama
Do góry