reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Buziulek dobrze że beta rośnie, myślę że przyrost jest dobry, choć beta niska to nadzieje są, wiadomo że z 3 nie urośnie do 100, ale w sobotę już będzie ładny wynik, maluszek jest po prostu leniwy:tak:
Zielone jabłuszko tulę mocno, nie masz sygnaturki więc nie wiem czy to pierwsze podejście i czy masz pingwinki:sorry2: Życzę Ci żebyś po kilku dniach pesymistycznych zebrała siłę i wiarę do dalszej walki cud macierzyństwa:tak:
Zula daj znać jak po podglądaniu pęcherzyków, oby było dużo:tak:napisz co się dowiedziałaś odnośnie dr M i zastępstw.
Pytanie do dziewczyn z Gyncentrum-ja tylko znam trochę z forum dr Cz a pozostałych lekarzy nie znam a jak kogoś nie znam to nie zaufam mu w takiej sytuacji jak teraz jestem:zawstydzona/y:Czy któras z Was miała innego lekarza niż dr M ?
Zdenerwuję się jutro jak się okaże że będą mnie rzucac od lekarza do lekarza, nikt nie podjedzie osobowo, bo bedzie mnie pierwszy raz na oczy widział i poleci schematowo. A ja trochę trudny przypadek jestem:-(

reklama
Zielone jabłuszko- bardzo mi przykro.... Powiedzcie mi dziewczyny jakie wyniki miałyście BHCG bo u mnie narazie w 3dpt-1,8: 6dpt-3,8; 8dpt-10,51 Jejku jak ja się boję soboty, jak dobrze że to już pojutrze, mój mąż wierzy że będzie dobrze i nadal wierzy, że będą to bliźniaki, bo mu się marzy parka:) jaki optymista:) ehhhh marzenie:)

zula- ja miałam estradiol badany chyba 3 dni przed punkcją, ale niestety nie wiem jaki był wynik, bo lekarz nie powiedział, a ja z nadmiaru wszystkich emocji zapomniałam zapytać;-)
gizaS-mi transfer robił dr Polaczek, ale nie potrafię nic powiedzieć, bo tylko umieścił maluszki w macicy prawie nic nie mówiąc. Dr M był w tym czasie w klinice i przyjmował pacjentki. Rozumiem Twoje obawy, bo też mi zależało na wizycie u naszego lekarza, więc umówiłam się na 6.06. Boję się tylko, że już będzie za póżno na scratching, bo to będzie 21dc, ale kazał przyjść przed kolejną @
buziulek-super, że beta rośnie. &&&&& za dalszy dynamiczny wzrost.
zielone jabłuszko-cóż powiedzieć, brak słów, więc przytulam. Jaki macie dalszy plan działania?

Masia nie wiem kiedy powinno się robić dokładnie ten scratching , ale ja będę miała w 25 dniu cyklu , bo miałam teraz usg 18 dnia cyklu i lekarz powiedział,że zdecydowanie za wcześnie, ale to też zależy od długości cykli. Ja mam 29 dniowe

Masia ja miałam scratching właśnie 21 dc, więc tym się nie martw. Natomiast ja się martwię właśnie zmianami lekarz:zawstydzona/y: no i nie mam być jutro wcześniej żeby zrobić estradiol i progesteron:zawstydzona/y: przeciez to chyba powinno się zbadać:crazy: nie wiem czy po prostu nie zbadam tego w lab w klinice po wizycie a po wyniki zadzwonie później, juz sama nie wiem. Myslała ze kontrola estradiolu pzy stymulacji to standard:baffled: moglam dziś zrobić przy okazji kucia ale byłam dopiero po 4 zastrzykach a ostatni wzięłam o 8 rano a o 9 pobieranie krwi więc wynik chyba niebyłby miarodajny:baffled:

a właśnie zapomniałam Was zapytać. Czy Wy też podczas scratchingu miałyście pobierane endo do badań histopatologicznych? Ja myślałam ,że to tylko zdrapywanie i koniec , a lekarz mi mówił wczoraj,że jeszcze musimy czekać na wynik tego badania ...trochę się martwię
A czy mogę brać euthyrox od razu po 50 mg?

GizaS w klinice robiłam estradiol przy każdej wizycie, jednak jak wypadała w weekend to lekarz ustawiał leki wyłącznie na podstawie usg i też sobie radził :-)

reklama
właśnie wyczytałam,że scratching powinno się robić między 22 a 24 dc ...a ja będę mieć 25...po prostu genialnie :-(

Do góry