reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

joasia ja biorę 3x 500, ale ma zwiększyć na 2x850 a po tygodniu na 3 x 850. Mam tylko rano sraczkę , ale specjalnie biorę go na czczo, bo wiem ,że wtedy będzie . Wiem ,że to brzmi idiotycznie ,ale ja mam problemy z wypróżnieniem...kilka lat temu stwierdzono u mnie uchyłkowatość jelit, a to niestety powoduje u mnie zatwardzenia i chodzenie z kupką 2 razy w tyg i to przy dobrych wiatrach :-) Więc cieszę się z tego działania metforminy

reklama
ile schudłam napiszę po południu...na razie widzę po ciuchach:-) u diabetologa byłam powiedziała ,że tragedii nie ma ,przepisała metformax idietę bezcukrową. Powiedziała,że leki te pomóc mogą zajść w ciążę a nie działają teratogennie na płód i co ważne w razie dobrych poziomów cukrów nie obniżają ich jeszcze bardziej

Zabazu - a jak duże były te Twoje pęchole?
Dwa 16 mm, i może 2 mniejsze. W sobotę idę na następne podglądanie, do tego czasu masakruję sobie brzuch rano i wieczorem. Może coś się do tego czasu wykluje :sorry2:. Jak wszystko będzie w miarę ok to w poniedziałek pobranie.
Jakaś ospała jestem i nerwowa jak nie wiem co. Wszystko doprowadza mnie do szału. Mam nadzieję, że to chwilowe.

Zabazu ​a jaki masz estradiol? Podobno na każde 200 estradiolu jest jeden pęcherzyk, ale to pod koniec stymulacji. U mnie się sprawdziło. Dzień przed pobraniem miałam 2000 i 10 pęcherzyków dojrzałych.

zula przy każdej wizycie podglądania pęcherzyków, godzinę przed usg pobierają krew na badania. M.in to właśnie badanie stradiolu.

Asia to różnie bywa. Mój wynik 2 dni przed punkcją to 609 estradiol. A pobrano mi 12 dojrzałych i 20 niedojrzałych komórek. Także różnie to bywa z tym estradiolem i liczbą dojrzałych oocytów.

reklama
Zabazu ​a jaki masz estradiol? Podobno na każde 200 estradiolu jest jeden pęcherzyk, ale to pod koniec stymulacji. U mnie się sprawdziło. Dzień przed pobraniem miałam 2000 i 10 pęcherzyków dojrzałych.

Wczoraj przed podglądaniem miałam 964. W sobotę mam nadzieję na wyższy wynik

Do góry