Lilli2
Fanka BB :)
U nas był też zapis, że płatność za rok z góry bez możliwości zwrotu za wcześniejsze wykorzystanie zarodków.Ja na ostatniego przekroczyłam 2 dni i płaciłam za kolejny rok
Jeśli dobrze pamiętam to płaciłam tyle samo co za 1 razem (później było 500 coś)
Ja nie miałam zmienianych dawek, wszystko szło zgodnie z rozpisaną na pierwszej wizycie stymulacją. Jajeczka ładnie rosły. Aż za ładnie, bo na koniec było ryzyko hiperstymulacji.hej Dziewczyny , ja dzisiaj 4 dzień stymulacji menopurem i gonalem, pierwsze podejście do ivf po 2 latach starań, diagnostyce niepłodności i nieudanym leczeniu.
Mam kilka pytań z ciekawości o wasze doświadczenia:
1) zmieniały wam się dawki leków w czasie stymulacji? Czy rozpoczynałyście i kończyłyście stymulację tymi samymi lekami?
2) miałyście jakieś specjalne zalecenia do spożywania/nie spożywania napojów (szczególnie przy podejrzeniu wystąpienia ohss)?
3) czy dyskomfort/ból pojawił Wam z dnia na dzień? W którym dniu stymulacji mniej więcej zaczęłyście coś czuć?
4) czy dzień przed punkcją stosowałyście dietę płynną i lekkostrawną?
Żadnych szczególnych zaleceń nie miałam, jedynie duuużo pić i dbać o odpowiednią podaż białka w diecie.
Dyskomfort pojawił się kilka dni przed punkcją, ale to normalne przy wyhodowaniu tylu jajeczek na raz.
Nie stosowałam specjalnej diety, jadłam normalnie tak jak na codzień, czyli całkiem zdrowo.
@Motylkowa! powodzenia!