reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja mam jednak transfer w piątek 17dc. Pik był wczoraj, pękły (bo miałam dwa, lekko stym) dzisiaj i dziś decyzja że jak wczoraj progesteron 1 dziś 1,29 to transfer w poniedziałek może być za późno. Endo 10mm...dziś biorę pierwszy ultrogestan 200 i besins. Stresuje się czy nie za szybko będzie w piątek ale Liczę że okno implantacyjne tam sięgnie.. Jak myślicie?
też miałam 17dc. Zrelaksuj się.
Ja sporo leżałam po transferze, bardzo oszczędny tryb życia 😊
Powodzenia 😊

W 12 i 13 robiłam LH. Wyszło mi, że pik był w 12 dniu. I w 17 dc miałam transfer 5 dniowego zarodka.
Bardzo mi ta wiadomość pomaga. Czyli Twoj lekarz też liczy dzien zero od piku lh i przekroczenia 0.8 progesteronu.
Czy monitorowałas progesteron? Jestem.ciekawa jaki kiedy miałaś..
I kiedy czułaś że masz owulację? Pęknięcie?
Ja lh w 13dc rano miałam 39 mIU/ml. Masz swoje wartości?
I czy badałam może progesteron w dniu transferu? Boję się że będę miała za niski.

U mnie na paskach mega Pik był raniutko 13dc i wtedy też progesteron był 1. W niedziele (12dc) niestety nie badałam progesteronu ale obstawiamy że wieczorem/noc już mogł być skok.
Ja owulację miałam 14dc (wczoraj). Progesteron 1.29 rano.
Biorę ultragestan x3 200mg i raz besins 200mg na noc..ale dopiero od wczoraj wieczora..
Dzięki za odpowiedź!
Muszę się juz wyluzować.
Wszystkiego dobrego na dalszy czas...❤

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, jestem 6 dzień po transferze na cyklu naturalnym (blastka 5 dniowa), myślicie że coś jeszcze z tego będzie ?

Załączniki

• Screenshot_20240214_122601_OfficeSuite.jpg
    Screenshot_20240214_122601_OfficeSuite.jpg
    79,5 KB · Wyświetleń: 139
Cześć wszystkim
Jestem po punkcji.. niestety tylko 4 komórki nadawały się do zapłodnienia. Ostatecznie 3 z nich wcale się nie zapłodnily a jedna przestała się po dobie rozwijać.
Embriolog zaproponował mi przy kolejnym podejściu coś takiego jak cult-activ. Miała któraś z Was coś takiego? Jak to wygląda i jaki jest efekt?

Bardzo mi ta wiadomość pomaga. Czyli Twoj lekarz też liczy dzien zero od piku lh i przekroczenia 0.8 progesteronu.
Czy monitorowałas progesteron? Jestem.ciekawa jaki kiedy miałaś..
I kiedy czułaś że masz owulację? Pęknięcie?
Ja lh w 13dc rano miałam 39 mIU/ml. Masz swoje wartości?
I czy badałam może progesteron w dniu transferu? Boję się że będę miała za niski.

U mnie na paskach mega Pik był raniutko 13dc i wtedy też progesteron był 1. W niedziele (12dc) niestety nie badałam progesteronu ale obstawiamy że wieczorem/noc już mogł być skok.
Ja owulację miałam 14dc (wczoraj). Progesteron 1.29 rano.
Biorę ultragestan x3 200mg i raz besins 200mg na noc..ale dopiero od wczoraj wieczora..
Dzięki za odpowiedź!
Muszę się juz wyluzować.
Wszystkiego dobrego na dalszy czas...❤
progesteronu nie badałam. Dostałaś progesteron w tabletkach i globulkach i to powinno wystarczyć.
Teraz grunt to relaks.
A i pamiętaj, wstrzemięźliwość seksualna wskazana 😜
Po transferze brałam też no-spe 2x1 i magnez 😊
Trzymam kciuki 😊

reklama
Do góry