reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A ja sobie cały czas czekam, wczoraj wieczorem miałam plamienie a od rana znowu cisza. Jak byłam na wizycie w czwartek lekarz mówił, że miesiączka będzie za chwilę a tu postraszyła i nic więcej. A ja się co raz bardziej stresuje. Miała któraś z was taką sytuację? Boje się, że zacznę brać zastrzyki w nieodpowiednim momencie🥺

Halo halo czy koleżanka @Per Em nadal w dwupaku ???
@Ruda08
Od 13.09 już nie w dwupaku 🙃 sorki, ale nowe życie mnie pochłonęło i zapomniałam zaktualizować Wam sytuację.
W każdym razie Gabryś urodził się 3600 gramów (prognozowane 3900 z czymś) i 58 cm, także podobnie jak przy córce - długie dzieci po prostu i większą wagę szacują przez to.
Niestety z porodem powtórka z rozrywki, próbowałam vbac ale znowu tętno zaczęło spadać i nagłe CC... tym razem na szczęście urodził się 10/10 apgar.
Na razie to bardzo grzeczny chłopak, w porównaniu do pierwszego egzemplarza 🙃

Załączniki

• IMG_20231010_142216.jpg
    IMG_20231010_142216.jpg
    110,2 KB · Wyświetleń: 126
  • IMG_20231010_142230.jpg
    IMG_20231010_142230.jpg
    110,2 KB · Wyświetleń: 135
  • IMG_20231010_141810.jpg
    IMG_20231010_141810.jpg
    164,8 KB · Wyświetleń: 122
@Ruda08 wpisz mnie proszę na 12.10 na podgląd stymulacji 🥹 wczoraj byłam na drugiej wizycie, podczas kolejnej mamy ustalić termin punkcji. Wczoraj estradiol 874, a progesteron 0,29. To był 7 dzień stymulacji… czy te wyniki są dobre to nie wiem.
Lekarz stwierdził, że będą dobre jak dadzą ciążę, odkrywca 😎😅

@Ruda08 wpisz mnie proszę na 12.10 na podgląd stymulacji 🥹 wczoraj byłam na drugiej wizycie, podczas kolejnej mamy ustalić termin punkcji. Wczoraj estradiol 874, a progesteron 0,29. To był 7 dzień stymulacji… czy te wyniki są dobre to nie wiem.
Lekarz stwierdził, że będą dobre jak dadzą ciążę, odkrywca 😎😅
Miałam podobne wyniki przy tej stymulacji. Co prawda uzyskałam tylko 1 komórkę dojrzała, ale ta komórka narazie ma się dobrze :)
Robiłam dziś badania na jutrzejszą wizytę, Beta 3056. Estradiol 2606. Czekam jeszcze na progesteron.

@Ruda08
Od 13.09 już nie w dwupaku 🙃 sorki, ale nowe życie mnie pochłonęło i zapomniałam zaktualizować Wam sytuację.
W każdym razie Gabryś urodził się 3600 gramów (prognozowane 3900 z czymś) i 58 cm, także podobnie jak przy córce - długie dzieci po prostu i większą wagę szacują przez to.
Niestety z porodem powtórka z rozrywki, próbowałam vbac ale znowu tętno zaczęło spadać i nagłe CC... tym razem na szczęście urodził się 10/10 apgar.
Na razie to bardzo grzeczny chłopak, w porównaniu do pierwszego egzemplarza 🙃
Cudowna wiadomość !

Gratulujemy ślicznego i zdrowego chłopaka ♥️

reklama
Hej Dziewczyny, przy jakiej wielkości pęcherzyków Wasz lekarz ustala już punkcję? Żeby minimum ile mm miały? Moje dziś miały 14/12 mm i opcje na punkcję to 13dc (poniedz) lub 15dc (środa), boje się że najlepszy byłby np wtorek i się nie wstrzelimy. Lekarz uważa że +/- 1d nie ma znaczenia. Jak Wasze doświadczenia? Moje kom z 15dc na 7 6 się zaplodnilo, a w 17dc 1 na 5..

Do góry