reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dobra, wstrzymam się z tym smsem.
Wezmę normalnie leki przez najbliższe 2 dni, i zrobię kolejna betę już dla formalności razem z progesteronem. Bo dziś robiłam sama bhcg.

Teraz tak myślę...w lutym doszło u mnie do naturalnej ciazy, beta ponad 2 tysiące, bez leków, bez wiedzy, że w ogóle byłam w tej ciąży. Dziś, beta po transferze <0,100 przy tylu lekach😑
Nie rozumiem tego😑

Co mogę jeszcze zbadać?
Pchać się w immunologię po 1 nieudanym transferze?
Będę chciała na pewno zrobić badanie w kierunku cd138 aby wykluczyć stan zapalny.
Ale co jeszcze mogę zrobić, nie wiem😔

Dobra, wstrzymam się z tym smsem.
Wezmę normalnie leki przez najbliższe 2 dni, i zrobię kolejna betę już dla formalności razem z progesteronem. Bo dziś robiłam sama bhcg.

Teraz tak myślę...w lutym doszło u mnie do naturalnej ciazy, beta ponad 2 tysiące, bez leków, bez wiedzy, że w ogóle byłam w tej ciąży. Dziś, beta po transferze <0,100 przy tylu lekach😑
Nie rozumiem tego😑

Co mogę jeszcze zbadać?
Pchać się w immunologię po 1 nieudanym transferze?
Będę chciała na pewno zrobić badanie w kierunku cd138 aby wykluczyć stan zapalny.
Ale co jeszcze mogę zrobić, nie wiem😔
ja jestem po nieudanych 2 transferach i wlasnie mamy zamiar pojsc w badania immunologiczne moze to nam pomoże uzyskać dzieciątko

Moje największe szczęście , mój synuś dziś o 13.05 przyszedł na świat ❤️ chyba największy 4390 i 64 długi.🙈 Mój ukochany Staś ❤️❤️ dziewczyny walczcie , walczcie do końca bo to się udaje . Nie zawsze za pierwszym czy drugim razem
Nieraz potrzeba więcej ale udaje się
Jak widać ją na moje dziecko czekałam 11 lat , 9 transferów za mną , nie raz miałam.chwile.zwatpienia
Chciałam przestać walczyć ... Na szczęście tego nie zrobiłam i dziś mój książę jest z nami ❤️❤️Zobacz załącznik 1547884
Gratuluję z całego serducha mysza❤️❤️❤️. Doczekałaś się i teraz niech już będą same piękne chwile przed wami ❤️.

Cudownie ❤️❤️ Ja ogólnie jeszcze wyraziłam zgodę na przebadanie zarodkôw i tak zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Nie dość że tylko 3 jajka to boje się że poprzez badania odpadną
Dobrze zrobiłaś. Bez sensu transferować chore zarodki. U mnie w klinice są przeciwni badania zarodków (to temat na osobną dyskusję), ale ja gdybym miała wybór to też bym badała. U mnie przyjął się dopiero 7 zarodek. Ile z tego było chorych, nie wiem. Co zagrało? Lepiej przygotowane endometrium? Wyleczenie stanu zapalnego? odpowiednie narzędzia do transferu? Transfer w znieczuleniu? Badalam immunologię, wyszło całkiem niezle. Dla świętego spokoju docent włączył mi do 2 transferów Accofil - oba nieudane. Udał sie ten bez "wspomagania". Także in vitro to trochę loteria, trochę poukładanie wielu tematów, ale najważniejsze jest to żeby transferować zdrowy zarodek , choć i takie nie zawsze dają ciążę...

a co zamierzasz badać? Ja totalnie nie wiem nic o immunologi. Od czego zacząć w ogóle😔
lekarz nam zlecił badania:
ja: immunofenotyp, KIR, HLA-C, test równowagi cytokin Th1/Th2, CBA
moj: HLA-C, p/c plemnikowe ASA
razem: ALLO MRL i test cytotoksyczności Cross match
gdy zrobimy te badania to nasz lekarz omawia wyniki z doktorem Sydorem i dostajemy plan działania na kolejny transfer

Dziewczyny, a czy któraś z Was zna się na klasyfikacji zarodków?
Ja dopiero niedawno dostałam protokół z hodowli.
Miałam 3 zarodki.
I zarodek - 3 doba 6A a 5 doba 1AA
II zarodek - 3 doba 7A a 5 doba 1AA
III zarodek - 3 doba 8A a 5 doba 2AA

To są dobre zarodki? Nawet nie wiem który mi podano😑
Lekarz mówił że to ładne zarodki. Ale teraz to już sama nie wiem.

reklama
Dziewczyny, a czy któraś z Was zna się na klasyfikacji zarodków?
Ja dopiero niedawno dostałam protokół z hodowli.
Miałam 3 zarodki.
I zarodek - 3 doba 6A a 5 doba 1AA
II zarodek - 3 doba 7A a 5 doba 1AA
III zarodek - 3 doba 8A a 5 doba 2AA

To są dobre zarodki? Nawet nie wiem który mi podano😑
Lekarz mówił że to ładne zarodki. Ale teraz to już sama nie wiem.
Tu masz taką tabelkę o klasyfikacji zarodków, ale to tylko ocena morfologiczna. Są tu Dziewczyny, których dzieci miały oznaczenie 1 AA :) Natomiast 1 AA czy 2 AA są to wczesne blastocysty, potrzebują wiecej dni do zagnieżdżenia. W drugą stronę tak samo - ja miałam 4 AA (czyli niby mercedesa), który ciąży nie dał.

1690279790644.png

Do góry