reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dobra, wstrzymam się z tym smsem.
Wezmę normalnie leki przez najbliższe 2 dni, i zrobię kolejna betę już dla formalności razem z progesteronem. Bo dziś robiłam sama bhcg.

Teraz tak myślę...w lutym doszło u mnie do naturalnej ciazy, beta ponad 2 tysiące, bez leków, bez wiedzy, że w ogóle byłam w tej ciąży. Dziś, beta po transferze <0,100 przy tylu lekach😑
Nie rozumiem tego😑

Co mogę jeszcze zbadać?
Pchać się w immunologię po 1 nieudanym transferze?
Będę chciała na pewno zrobić badanie w kierunku cd138 aby wykluczyć stan zapalny.
Ale co jeszcze mogę zrobić, nie wiem😔

Dobra, wstrzymam się z tym smsem.
Wezmę normalnie leki przez najbliższe 2 dni, i zrobię kolejna betę już dla formalności razem z progesteronem. Bo dziś robiłam sama bhcg.

Teraz tak myślę...w lutym doszło u mnie do naturalnej ciazy, beta ponad 2 tysiące, bez leków, bez wiedzy, że w ogóle byłam w tej ciąży. Dziś, beta po transferze <0,100 przy tylu lekach😑
Nie rozumiem tego😑

Co mogę jeszcze zbadać?
Pchać się w immunologię po 1 nieudanym transferze?
Będę chciała na pewno zrobić badanie w kierunku cd138 aby wykluczyć stan zapalny.
Ale co jeszcze mogę zrobić, nie wiem😔
ja jestem po nieudanych 2 transferach i wlasnie mamy zamiar pojsc w badania immunologiczne moze to nam pomoże uzyskać dzieciątko

Moje największe szczęście , mój synuś dziś o 13.05 przyszedł na świat ❤️ chyba największy 4390 i 64 długi.🙈 Mój ukochany Staś ❤️❤️ dziewczyny walczcie , walczcie do końca bo to się udaje . Nie zawsze za pierwszym czy drugim razem
Nieraz potrzeba więcej ale udaje się
Jak widać ją na moje dziecko czekałam 11 lat , 9 transferów za mną , nie raz miałam.chwile.zwatpienia
Chciałam przestać walczyć ... Na szczęście tego nie zrobiłam i dziś mój książę jest z nami ❤️❤️Zobacz załącznik 1547884
Gratuluję z całego serducha mysza❤️❤️❤️. Doczekałaś się i teraz niech już będą same piękne chwile przed wami ❤️.

Cudownie ❤️❤️ Ja ogólnie jeszcze wyraziłam zgodę na przebadanie zarodkôw i tak zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Nie dość że tylko 3 jajka to boje się że poprzez badania odpadną
Dobrze zrobiłaś. Bez sensu transferować chore zarodki. U mnie w klinice są przeciwni badania zarodków (to temat na osobną dyskusję), ale ja gdybym miała wybór to też bym badała. U mnie przyjął się dopiero 7 zarodek. Ile z tego było chorych, nie wiem. Co zagrało? Lepiej przygotowane endometrium? Wyleczenie stanu zapalnego? odpowiednie narzędzia do transferu? Transfer w znieczuleniu? Badalam immunologię, wyszło całkiem niezle. Dla świętego spokoju docent włączył mi do 2 transferów Accofil - oba nieudane. Udał sie ten bez "wspomagania". Także in vitro to trochę loteria, trochę poukładanie wielu tematów, ale najważniejsze jest to żeby transferować zdrowy zarodek , choć i takie nie zawsze dają ciążę...

a co zamierzasz badać? Ja totalnie nie wiem nic o immunologi. Od czego zacząć w ogóle😔
lekarz nam zlecił badania:
ja: immunofenotyp, KIR, HLA-C, test równowagi cytokin Th1/Th2, CBA
moj: HLA-C, p/c plemnikowe ASA
razem: ALLO MRL i test cytotoksyczności Cross match
gdy zrobimy te badania to nasz lekarz omawia wyniki z doktorem Sydorem i dostajemy plan działania na kolejny transfer

Dziewczyny, a czy któraś z Was zna się na klasyfikacji zarodków?
Ja dopiero niedawno dostałam protokół z hodowli.
Miałam 3 zarodki.
I zarodek - 3 doba 6A a 5 doba 1AA
II zarodek - 3 doba 7A a 5 doba 1AA
III zarodek - 3 doba 8A a 5 doba 2AA

To są dobre zarodki? Nawet nie wiem który mi podano😑
Lekarz mówił że to ładne zarodki. Ale teraz to już sama nie wiem.

reklama
Dziewczyny, a czy któraś z Was zna się na klasyfikacji zarodków?
Ja dopiero niedawno dostałam protokół z hodowli.
Miałam 3 zarodki.
I zarodek - 3 doba 6A a 5 doba 1AA
II zarodek - 3 doba 7A a 5 doba 1AA
III zarodek - 3 doba 8A a 5 doba 2AA

To są dobre zarodki? Nawet nie wiem który mi podano😑
Lekarz mówił że to ładne zarodki. Ale teraz to już sama nie wiem.
Tu masz taką tabelkę o klasyfikacji zarodków, ale to tylko ocena morfologiczna. Są tu Dziewczyny, których dzieci miały oznaczenie 1 AA :) Natomiast 1 AA czy 2 AA są to wczesne blastocysty, potrzebują wiecej dni do zagnieżdżenia. W drugą stronę tak samo - ja miałam 4 AA (czyli niby mercedesa), który ciąży nie dał.

1690279790644.png

Do góry