reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
tak to jest że tak jak mi lekarz powiedział prosto z mostu loteria . Nam się udało za drugim razem pierwsza stymulacja tylko jedna blastocysta niby piękna bo 4.1.1 ale beta nawet nie drgnęła druga stymulacja 6 zarodków z czego jedna ma już rok i leży obok 😜❤️ale serio nie które dziewczyny tu na forum to tyle razy podchodziły bo swoje marzenia że mózg się lasuje w pozytywnym tego słowa znaczeniu bo to mega odwaga i dążenie do upragnionego celu . Niestety u nie których dochodzi jeszcze brak pieniążków na dalsze leczenie a czasy są ciężkie 🥹
Cześć, a mogę wiedzieć co zmieniliście przy drugiej stymulacji? Jakie leki brałaś? Suplementy przed? Jakąś przerwę miałaś? Ja w wieku 37, amh 2.6, 1 stym 6 zapłodnionych, 2 zarodki i oba kriotransfery na sztucznym beta 0. 2 procedura zmiana lekow I klapa. Teraz będziemy do trzeciej podchodzić i zastanawiam się co robicie ze "zaskakuje":). Czy miałam kriotransfer? Na sztucznym czy naturalnym cyklu? Będę Ci wdzięczna za podzielenie się Twoja historią. Pozdrawiam

witam wszystkie Wojowniczki ❤️
czytając Wasze wpisy postanowiłam podzielić się naszą historią
endometria IV stopień - mój największy wróg 😤🤯🤔
po 10 latach starań, po 6 może 8 próbach IUI nawet już nie pamiętam dokładnie, po 2 laparoskopiach, długo dorastałam do decyzji o IVF AMH 1,1 chyba zmotywowało do działania
styczeń 2023- decyzja-start
01.2023 stymulacja 4 komórki - ostatecznie 2 5dn ❄️
powikła po stymulacji dzięki koleżance endo- szpital CRP 130
24.04.2023 I transfer 🥰 beta nawet nie drgnęła🥺
20.06.2023 II transfer 🥰 (druga i jednocześnie nasza ostatnia ❄️)
26.06.2023 hcg 13,49 progesteron 68,6
28.06.2023 hcg 45,37 progesteron 125,3
02.07.2023 cień cienia ale pozytywnie - test
04.07.2023 - wczoraj- jeszcze trudno mi to uwierzyć hcg 21,44 progesteron 41,0
dzisiaj 05.07.2023 powtórzyłam wyniki licząc na błąd laboratorium, ale liczę na to chyba tylko dlatego że bardzo bym chciałam żeby to był tylko zły sen
Ogromne poczucie bezsilności 😞,szczęście trwało tak krótko😰😰😰
dzisiaj 15.07 mam wizytę u lekarza bo kończą się leki ale boję się, że usłyszę jak poprzednio - Proszę odstawić leki 😔

Dziewczyny, która ma transfer w lipcu?
Jak się czujecie?
Ja mam tyle różnych przemyśleń, że głowa mi paruje. Mam mnóstwo pracy, i nawet nie mam chwili poczytać co u Was.
U mnie dziś 4dc, i powróciło znowu to cholerne pieczenie. Ja już mam dość. Nie wiem czy to jakaś infekcja, czy ureaplasmą niewyleczona, czy endometrioza, która zahacza o pęcherz.
Mam wizytę w przyszłym tygodniu, i coś czuję że transferu nie będzie, a moja intulicja mnie nie myli.
Ehhh

Dziewczyny, która ma transfer w lipcu?
Jak się czujecie?
Ja mam tyle różnych przemyśleń, że głowa mi paruje. Mam mnóstwo pracy, i nawet nie mam chwili poczytać co u Was.
U mnie dziś 4dc, i powróciło znowu to cholerne pieczenie. Ja już mam dość. Nie wiem czy to jakaś infekcja, czy ureaplasmą niewyleczona, czy endometrioza, która zahacza o pęcherz.
Mam wizytę w przyszłym tygodniu, i coś czuję że transferu nie będzie, a moja intulicja mnie nie myli.
Ehhh
Ja jaaaa jaaa 🙋🏼 u mnie dzisiaj 7 dc, ale ja czekam na owulacje, która zazwyczaj jest Ok 20-22 dc ☺️.
Szczerze ja trochę o nim myśle, ale bez przesady ;)
To w końcu mój 11 transfer 😂

po 10 latach starań, po 6 może 8 próbach IUI nawet już nie pamiętam dokładnie, po 2 laparoskopiach, długo dorastałam do decyzji o IVF AMH 1,1 chyba zmotywowało do działania
dzisiaj 05.07.2023 powtórzyłam wyniki licząc na błąd laboratorium, ale liczę na to chyba tylko dlatego że bardzo bym chciałam żeby to był tylko zły sen
dzisiaj 15.07 mam wizytę u lekarza bo kończą się leki ale boję się, że usłyszę jak poprzednio - Proszę odstawić leki 😔
Też, mam endometriozę. I jestem po 2 in vitro. Nie przynios
Bardzo mi przykro, że tak się stało. Rozumiem przez co przechodzisz. Ale ciąża biochemiczna to znak, że się coś ruszyło. Też miałam ciążę biochemiczna w październiku po in vitro. Również mam endometrioze.

reklama
Jutro druga wizyta przed procedura.
Wizyta w 3 dniu cyklu. Miałyście USG robione ? Co się można dowiedzieć😉
Ja miałam. Ale to dlatego że w listopadzie miałam zacząć stymulację ale okazało się że pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel. W grudniu lekarz kazał przyjechać w 2dc żeby sprawdzic czy się wchłania i czy możemy zacząć stymulację. Mało komfortowe ale da się przeżyć 😂

Do góry