reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

nie wie od czego to zalezy ale u mojej znajomej w 8dpt byla juz ladnie widoczna kreska na tescie, no nic pozostaje czekać do wyniku bety chociaż ja już na 90% jestem nastawiona na kolejna porażkę... :(
tez nie wiem od czego zależy. Może od tego jak u danej kobiety hormon przechodzi do moczu. Ja miałam pozytywu już od 8dpt. Bhcg nie zbadałam ani razu bo nie mogłam

reklama
ostatnio koleżanka pojechała w 9dpt na bhcg i było 69, wróciła do domu i nasilała na patyk a tam biel. Pozytyw wyszed dopiero w 11dpt jak bhcg była ponad 120
Ja robiłam o Godz 16 bete. Wynik o 8 rano 59. Następnego dnia rano zrobiłam test I była biel.... poszłam na betę a tam normalny przyrost (już nie pamiętam ile). Później zrobiłam znowu test I też negatyw. Dlatego nie mam pamiątki w postaci testu, dzisiaj córka ma prawie 5 miesięcy 😁

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, które były / są w ciąży, napiszcie proszę jak radziłyście sobie z mdłościami 🙏🏻 ja już ledwo daje radę, przez cały dzień jest mi niedobrze, a wszystko nasila się jak tylko dopuszczę to choćby minimalnego uczucia głodu. I jeszcze do tego to początek ciąży, nadal czekam na wizytę serduszkową, więc nie chce ryzykować ze zwolnieniem ciążowym w pracy, tym bardziej, że mam już za sobą jedno poronienie w zeszłym roku.

Dziewczyny, które były / są w ciąży, napiszcie proszę jak radziłyście sobie z mdłościami 🙏🏻 ja już ledwo daje radę, przez cały dzień jest mi niedobrze, a wszystko nasila się jak tylko dopuszczę to choćby minimalnego uczucia głodu. I jeszcze do tego to początek ciąży, nadal czekam na wizytę serduszkową, więc nie chce ryzykować ze zwolnieniem ciążowym w pracy, tym bardziej, że mam już za sobą jedno poronienie w zeszłym roku.
Ja właśnie nie mogłam dopuścić uczucia głodu a jak już mnie nudności złapały to żyłam gumy imbirowe (mnie pomagały, możesz w aptece kupić). Jest tez taki mocniejszy preparat dla ciężarnych na wymioty i nazywa się Xonvea. Ja nie brałam na mdłości bo nigdy się nie kończyły wymiotami. Ale jak złapałam jelitowke i zwymiotowałem 20 razy w jedna noc to mi to lekarz przepisał i brałam przez 3 dni. No i napary z cytryny i imbiru, tez pomagaja. Ogólnie imbir pomaga

Teraz jest nowy lek, który można brać na wymioty, ale na receptę. Zapytaj lekarza na wizycie. Dziewczyny pisały u mnie na mamowym lokalnym forum i zwróciłam uwagę, bo się okrutnie z tym męczyłam, u mnie niestety wymioty były do samego końca ciąży. Lek się nazywa Xonvea, może pomoże. Mi akurat żadne domowe sposoby nie pomogły, nie byłam w stanie pracować🤷 miałam kupiona pregna vomi, ale tylko łagodziła mi chwilowo niesmak w ustach i nie pomagała więcej. Mimo wszystko doceniałam choćby te kilka minut bez niesmaku, może akurat zadziała, jeśli wymioty nie są bardzo nasilone.

W moim przypadku test pokazał prawdę 😭😭😭

Załączniki

• FA6C6DB7-2ADB-48DB-B056-580C2E1853ED.jpeg
    FA6C6DB7-2ADB-48DB-B056-580C2E1853ED.jpeg
    68,1 KB · Wyświetleń: 101
reklama
Do góry