reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Melduję wynik bety dziś przyrost niby w normie 🙈 już sama nie wiem co myśleć, ratujcie.
5dpt 27
7dpt 40
9dpt 61
11dni 103,5 czyli prawie 69%

Jak to usłyszałam; leki brać dalej ale się nie nakręcać bo trzeba wyczekać i nie wiadomo co z tego wyjdzie... Oszaleje 🤦
Ja miałam podobnie w grudniu.
W 6dp 26
9dpt 57
11dpt 110.5
14 dpt 364.5
16 dpt 795.9
Później też jeszcze badałam, ale bez rewelacji dalszych.
Puste jajo- łyżeczkowanie. Ale wierzę że w Twoim przypadku skończy się to Lepiej niż u mnie.

reklama
Coś tak kupiłam , coś dostałam ... Na razie z większymi zakupami czekam na połówkowe żeby być na 100% pewną że będzie syn... Dziś doła załapałam i rozkminiam czy to naprawdę się dzieje 🙈🙈🙈🤦‍♀️

Tak bardzo chciała bym mieć już widoczny brzuch ... A owszem mam ale nie taki ciążowy ... 🤦‍♀️

I rozkminiam czy to normalne że on tylko minimalne urósł ... Czy to nie wróży niczego złego 🥺
Wiesz co Ty może sobie jakieś zajęcie znajdź .
Brzuch już byś chciała🤣. Dziecko ma parę centymetrów 🤣. U mnie może w połowie było coś widać i spokojnie mogłabym to bluza zakryć.

Właśnie tak sobie myślałam, ze to jakoś kosmicznie leci, bo ja niby jestem w 8tc, a jeszcze nawet nie mówię tego głośno, jeszcslze nie potrafię sie cieszyć. Kolejna wizytę mam 1.02, zanim uwierzę w tonco się dzieje to skończę pierwszy trymestr 🤦‍♀️a Ty to już taki etap wyczekiwania! A dopiero co dawałaś znać o ciąży. Bądź dzielna <3
Ja dopiero też powiedziałam po pierwszych prenatalnych A i tak miałam opory aby mówić, bo ciągle myślałam że coś się stanie. I niestety to zostaje cały czas tylko trzeba sobie jakoś z tym wszystkim radzić pomimo złych myśli i jednak cieszyć się tą ciąża bo szybko leci ;)

Melduję wynik bety dziś przyrost niby w normie 🙈 już sama nie wiem co myśleć, ratujcie.
5dpt 27
7dpt 40
9dpt 61
11dni 103,5 czyli prawie 69%

Jak to usłyszałam; leki brać dalej ale się nie nakręcać bo trzeba wyczekać i nie wiadomo co z tego wyjdzie... Oszaleje 🤦
No ale niestety tylko na tą chwilę taka diagnozę można postawić. Umów się koło 20 dpt i zobaczysz czy jest pecherzyk w macicy. No i niestety trzeba cierpliwości.

Immunolog mi przepisał właśnie te badania które wypisałam. Badanie zarodków spoko ale słyszałam że to meeega drogie. A jak wiadome in vitro samo w sobie tanie też nie jest.
Wiem , ale ja przeszłam też całą immunologię, łącznie ze szczepieniami i przy 4 stymulacji zrobiłam w końcu badania zarodków by wykluczyć też ten czynnik. Podeszłam w obstawie immunologicznej z przebadanym zarodkiem i zaskoczyło.
A wcześniej 6 transferów, z 8 zarodków i w tym 2.poronienia i cb.

Cześć dziewczyny, to znowu ja. Przed świętami miałam łyżeczkowanie ( puste jajo) w wcześniejsze łyżeczkowanie w lipcu ( serduszko przestało bić w 10 TC) pytanie do osób które leczyły poronienia nawracające. Co najlepiej przebadać jakie badania ogarnąć ? Dodam im kir, trombofilia,Ana, przeciwciała przeciw kardiolipinie,Ana 2,ocena cytokin, allo mlr. Te badania zrobione nic nie wykazały. Do ostatniego transferu dali accofil i heparynę i lipa i tak. Będę chciała zrobić kariotyp, celiakię co jeszcze można zrobić ?
Ja bym zrobiła kariotyp na pewno, badanie zarodka i gdzieś czytałam o kir od partnerki jednocześnie z hla-C partnera (to z pakietu nawracających poronień). Ja tego ostatniego jeszcze nie robiłam, ale będę robić.

Ostatnia edycja:
Coś tak kupiłam , coś dostałam ... Na razie z większymi zakupami czekam na połówkowe żeby być na 100% pewną że będzie syn... Dziś doła załapałam i rozkminiam czy to naprawdę się dzieje 🙈🙈🙈🤦‍♀️

Tak bardzo chciała bym mieć już widoczny brzuch ... A owszem mam ale nie taki ciążowy ... 🤦‍♀️

I rozkminiam czy to normalne że on tylko minimalne urósł ... Czy to nie wróży niczego złego 🥺
Nie przejmuj się, przy pierwszej ciąży brzuch tak szybko nie rośnie :)

Immunolog mi przepisał właśnie te badania które wypisałam. Badanie zarodków spoko ale słyszałam że to meeega drogie. A jak wiadome in vitro samo w sobie tanie też nie jest.
Ja ze względu na koszt badania zarodków wybrałam gyncentrum krk. Popatrz sobie na różne kliniki i porównaj ceny.

Wiem , ale ja przeszłam też całą immunologię, łącznie ze szczepieniami i przy 4 stymulacji zrobiłam w końcu badania zarodków by wykluczyć też ten czynnik. Podeszłam w obstawie immunologicznej z przebadanym zarodkiem i zaskoczyło.
A wcześniej 6 transferów, z 8 zarodków i w tym 2.poronienia i cb.
Powiesz orientacyjnie ile płaciłeś za badanie zarodków ? Bo to trzeba na świeżym transferze z mrożonych chyba nie polecają z tego co kojarzę.

reklama
Do góry