reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Melduję wynik bety dziś przyrost niby w normie 🙈 już sama nie wiem co myśleć, ratujcie.
5dpt 27
7dpt 40
9dpt 61
11dni 103,5 czyli prawie 69%

Jak to usłyszałam; leki brać dalej ale się nie nakręcać bo trzeba wyczekać i nie wiadomo co z tego wyjdzie... Oszaleje 🤦
Ja miałam podobnie w grudniu.
W 6dp 26
9dpt 57
11dpt 110.5
14 dpt 364.5
16 dpt 795.9
Później też jeszcze badałam, ale bez rewelacji dalszych.
Puste jajo- łyżeczkowanie. Ale wierzę że w Twoim przypadku skończy się to Lepiej niż u mnie.

reklama
Coś tak kupiłam , coś dostałam ... Na razie z większymi zakupami czekam na połówkowe żeby być na 100% pewną że będzie syn... Dziś doła załapałam i rozkminiam czy to naprawdę się dzieje 🙈🙈🙈🤦‍♀️

Tak bardzo chciała bym mieć już widoczny brzuch ... A owszem mam ale nie taki ciążowy ... 🤦‍♀️

I rozkminiam czy to normalne że on tylko minimalne urósł ... Czy to nie wróży niczego złego 🥺
Wiesz co Ty może sobie jakieś zajęcie znajdź .
Brzuch już byś chciała🤣. Dziecko ma parę centymetrów 🤣. U mnie może w połowie było coś widać i spokojnie mogłabym to bluza zakryć.

Właśnie tak sobie myślałam, ze to jakoś kosmicznie leci, bo ja niby jestem w 8tc, a jeszcze nawet nie mówię tego głośno, jeszcslze nie potrafię sie cieszyć. Kolejna wizytę mam 1.02, zanim uwierzę w tonco się dzieje to skończę pierwszy trymestr 🤦‍♀️a Ty to już taki etap wyczekiwania! A dopiero co dawałaś znać o ciąży. Bądź dzielna <3
Ja dopiero też powiedziałam po pierwszych prenatalnych A i tak miałam opory aby mówić, bo ciągle myślałam że coś się stanie. I niestety to zostaje cały czas tylko trzeba sobie jakoś z tym wszystkim radzić pomimo złych myśli i jednak cieszyć się tą ciąża bo szybko leci ;)

Melduję wynik bety dziś przyrost niby w normie 🙈 już sama nie wiem co myśleć, ratujcie.
5dpt 27
7dpt 40
9dpt 61
11dni 103,5 czyli prawie 69%

Jak to usłyszałam; leki brać dalej ale się nie nakręcać bo trzeba wyczekać i nie wiadomo co z tego wyjdzie... Oszaleje 🤦
No ale niestety tylko na tą chwilę taka diagnozę można postawić. Umów się koło 20 dpt i zobaczysz czy jest pecherzyk w macicy. No i niestety trzeba cierpliwości.

Immunolog mi przepisał właśnie te badania które wypisałam. Badanie zarodków spoko ale słyszałam że to meeega drogie. A jak wiadome in vitro samo w sobie tanie też nie jest.
Wiem , ale ja przeszłam też całą immunologię, łącznie ze szczepieniami i przy 4 stymulacji zrobiłam w końcu badania zarodków by wykluczyć też ten czynnik. Podeszłam w obstawie immunologicznej z przebadanym zarodkiem i zaskoczyło.
A wcześniej 6 transferów, z 8 zarodków i w tym 2.poronienia i cb.

Cześć dziewczyny, to znowu ja. Przed świętami miałam łyżeczkowanie ( puste jajo) w wcześniejsze łyżeczkowanie w lipcu ( serduszko przestało bić w 10 TC) pytanie do osób które leczyły poronienia nawracające. Co najlepiej przebadać jakie badania ogarnąć ? Dodam im kir, trombofilia,Ana, przeciwciała przeciw kardiolipinie,Ana 2,ocena cytokin, allo mlr. Te badania zrobione nic nie wykazały. Do ostatniego transferu dali accofil i heparynę i lipa i tak. Będę chciała zrobić kariotyp, celiakię co jeszcze można zrobić ?
Ja bym zrobiła kariotyp na pewno, badanie zarodka i gdzieś czytałam o kir od partnerki jednocześnie z hla-C partnera (to z pakietu nawracających poronień). Ja tego ostatniego jeszcze nie robiłam, ale będę robić.

Ostatnia edycja:
Coś tak kupiłam , coś dostałam ... Na razie z większymi zakupami czekam na połówkowe żeby być na 100% pewną że będzie syn... Dziś doła załapałam i rozkminiam czy to naprawdę się dzieje 🙈🙈🙈🤦‍♀️

Tak bardzo chciała bym mieć już widoczny brzuch ... A owszem mam ale nie taki ciążowy ... 🤦‍♀️

I rozkminiam czy to normalne że on tylko minimalne urósł ... Czy to nie wróży niczego złego 🥺
Nie przejmuj się, przy pierwszej ciąży brzuch tak szybko nie rośnie :)

Immunolog mi przepisał właśnie te badania które wypisałam. Badanie zarodków spoko ale słyszałam że to meeega drogie. A jak wiadome in vitro samo w sobie tanie też nie jest.
Ja ze względu na koszt badania zarodków wybrałam gyncentrum krk. Popatrz sobie na różne kliniki i porównaj ceny.

Wiem , ale ja przeszłam też całą immunologię, łącznie ze szczepieniami i przy 4 stymulacji zrobiłam w końcu badania zarodków by wykluczyć też ten czynnik. Podeszłam w obstawie immunologicznej z przebadanym zarodkiem i zaskoczyło.
A wcześniej 6 transferów, z 8 zarodków i w tym 2.poronienia i cb.
Powiesz orientacyjnie ile płaciłeś za badanie zarodków ? Bo to trzeba na świeżym transferze z mrożonych chyba nie polecają z tego co kojarzę.

reklama
Do góry