reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Napiszesz mi ile płaciłeś za jednego zarodka przebadanego w Krakowie ?
Ja będę robić teraz w Gyncentrum ale w Katowicach, cena to coś około 5 tys. zł, nie pamietam dokładnie bo to było we wrześniu tamtego roku. To nie jest tak ze płaci się za zarodek tylko za badanie, embriolog powiedział mi ze dobrze by było gdyby było ich z chociaż 6, bo mniej to nie opłaca się badać. A ja mam narazie tylko z jednego materiał pobrany i zarodek zamrożony bo więcej nie miałam. Aktualnie się stymuluje i szykuje do kolejnej punkcji.

Powiesz orientacyjnie ile płaciłeś za badanie zarodków ? Bo to trzeba na świeżym transferze z mrożonych chyba nie polecają z tego co kojarzę.
Badałam 4 i przechowywaniem wyszło ponad 8 tyś.
Im więcej się bada to taniej wychodzi.
Podobno można rozmrozić pobrać i znowu zamrozić ale raczej się tego nie praktykuje i nie poleca.
A.co lekarz na twoje poronienia mówi??

Super, że wszystko u Was w porządku 😀 Pakuj torbę, nigdy nie wiadomo kiedy Cie coś zaskoczy 😀
Lista zrobiona, muszę tylko wyparzyć parę rzeczy i spakować, więc już naprawdę chwilę mi to zajmie ;)
ciągle Myślę , żeby wszytsko tylko dobrze się skończyło, bo ciągle czytam.ze u kogoś coś się dzieje i serio dużo.rzeczy może się wydarzyć A wraz mam wizytę dopiero za 3 tygodnie 😱 i już schizuje ,że to strasznie długo

Napiszesz mi ile płaciłeś za jednego zarodka przebadanego w Krakowie ?
W gyncentrum ogólnie to wynosi 5900 zł do 6 zarodków, jak masz mniej zarodków to zwracają pieniądze, ale wychodzi to tak, że 1000 biopsja i 2000 zł przebadanie każdego zarodka, także przy 3 nie ma już co zwracać. Ogólnie do dwóch zarodków cena wszędzie jest porównywalna, ale jak jest ich więcej, to tu się najbardziej opłaca. Oczywiście mówię o badaniach pgta, bo innych nie robiłam.

Badałam 4 i przechowywaniem wyszło ponad 8 tyś.
Im więcej się bada to taniej wychodzi.
Podobno można rozmrozić pobrać i znowu zamrozić ale raczej się tego nie praktykuje i nie poleca.
A.co lekarz na twoje poronienia mówi??
Ogólnie kazał mi zrobić jeszcze kariotyp i zobaczymy czy coś tam wyjdzie. Ogólnie wszystkie badania z krwi mam zrobić czy coś może z tsh jest nie tak. Bo poprzednio nikt mi nie zlecił w klinice nawet TSH. Ale tak jak pisałam ja z kliniki zadowolona nie jestem, bo właśnie w dupi...mają już pacjentki. Masówka totalna. Gdyby nie dofinansowanie z miasta to szukałabym czegoś innego.

reklama
Ja chyba oszaleje niedługo !
Jestem w 11 tyg ciąży zasnęłam na kanapie a mój pies 7kg maltańczyk skoczył na mój brzuch 😔
Już sama nie wiem czy coś mnie boli , napłakałam się tylko , na razie nie mam żadnych plamień , czy lepiej pojechać na pogotowie ?

Ostatnia edycja:
Do góry