reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

I dobrze zrobiłaś. Od razu dostaniesz receptę i będziesz działać ☺️
Pani dr. Powiedziała że na tą chwilę nie daje mi żadnych leków gdyż wyniki tak jak mówiłam świrują przez ciążę... Za dwa tygodnie ponownie muszę zrobić wyniki i kontrola. .. mówi że w grugim trymestrze wszystko się uspoki , żebym się nie martwiła bo maleństwu nic nie zagraża ... Pozostało mi się jej słuchać i ponowić wyniki . Ale za parę dni mam też wizytę stacjonarnie . Zobaczymy co wtedy mi powiedzą .

reklama
Dziewczyny a jaka macie dawkę progesteronu po transferze?

Ja mam tylko luteinę 3x dziennie po tabletce. ( 200mg ) nie za mało?
Ja miałam na początku 1100mg , gdy dostałam plamień jedną tabletkę miałam dołożyć więc miałam łącznie 1200mg . Po tygodniu wróciłam do mniejszej dawki gdyż plamieńa nie wróciły , w 9tc lekarz kazał odstawić jedną tabletkę więc tak na dzień dzisiejszy mam 900mg i zastanawiam się kiedy będę z nich schodzić gdyż następna wizyta u lekarza w 13tc 🙈

Pani dr. Powiedziała że na tą chwilę nie daje mi żadnych leków gdyż wyniki tak jak mówiłam świrują przez ciążę... Za dwa tygodnie ponownie muszę zrobić wyniki i kontrola. .. mówi że w grugim trymestrze wszystko się uspoki , żebym się nie martwiła bo maleństwu nic nie zagraża ... Pozostało mi się jej słuchać i ponowić wyniki . Ale za parę dni mam też wizytę stacjonarnie . Zobaczymy co wtedy mi powiedzą .
Mi lekarz mówił że w pierwszym trymestrze tsf n powinno być większe niż 2.5 . Ja miałam 2.7 od razu dostałam letrox 50 mg, w drugim trymestrze z lakami spadło do 1.8, później do 1, a w 3 trymestrze nie do ogarnięcia, dochodziło do 4.0 ?mimo zwiększonej dawki leków. Taki urok naszych pięknych hormonów ciążowych, wszystko leci na łeb na szyję. Ważne że jesteś pod opieką lekarza.

Ja miałam na początku 1100mg , gdy dostałam plamień jedną tabletkę miałam dołożyć więc miałam łącznie 1200mg . Po tygodniu wróciłam do mniejszej dawki gdyż plamieńa nie wróciły , w 9tc lekarz kazał odstawić jedną tabletkę więc tak na dzień dzisiejszy mam 900mg i zastanawiam się kiedy będę z nich schodzić gdyż następna wizyta u lekarza w 13tc 🙈
Ja miałam 1200 i schodziłam stopniowo od 12 do 16 tc

reklama
Ja miałam 1200 i schodziłam stopniowo od 12 do 16 tc
Ooo czyli jeszcze trochę się pomecze z lekami 🙈🙈🙈🙈 dobrze że chociaż dowcipne mam teraz tylko rano i wieczorem 🙈🙈🙈 no nic jeszcze 6tygodni się pomecze z nimi 🙈🙈 dla dzieciątka zrobię wszystko 😍😍😍

Ja nie mogę w to uwierzyć ... Dopiero co miałam transfer , niedawno siedziałam w szpitalu na przeciw kaplicy, czekając na pobranie krwi i się modliłam aby się udało ... Chwilę później siedząc w domu odbieram wyniki przez internet a tam dodatnia beta 😍😍 a już za chwilę , za dwa dni zaczynam 10tc ❤️❤️❤️ nadal nie mogę w to uwierzyć , na każdym USG jestem w szoku że maluszek już taki duży jest 🙈🙈❤️ teraz, dopiero będę go podglądać w styczniu 😱😱😱🙈🙈🙈🙈 nie wiem jak wytrzymam do tego czasu 🙈🙈🙈 ale też przez te wizyty strasznie się denerwuje , ogromną traumę przechodzę więc nie chce przed świętami jechać ... Za dużo emocji wywołują .. ,reszta te 3 tygodnie szybko miną. Za tydzień idę na imprezę urodzinowa , za dwa święta , później sylwester i mam prenatalne oraz wizytę 😍😍😍

Do góry