reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Też chciałam naturalnie, niestety wyszło inaczej 😐 ale moim zdaniem nie ma co się męczyć, jeśli można sobie ulżyć.

Moja okręciła się pępowina i na skurczach traciła tętno... Ale urodziła się w 41 TC, poród wywoływany więc wszystko powinno być gotowe 🤷 dwa razy balonik, raz prostaglandyny...

Tak bardzo Ci współczuję takiego doświadczenia 😭 mogę sobie tylko wyobrazić tą ciszę...

Mi moją sunia meeeeeega pomogła na psychikę, zanim udało się zaciążyć. A serio miałam już w pewnym momencie jadąc samochodem , wjechać w barierki czy coś ... Niestety, przy moim hajnidzie, oddałam ją siostrze bo strasznie ją zaniedbywałam 😭
Dla mnie ta cała cesarka brzmi strasznie. Przecięcie skóry, mięśni, otrzewnej i mięśnia macicy - to nie brzmi dobrze 🤣
Wole chwile pocierpieć niż potem cierpieć tygodniami… chociaż fakt nie zawsze ma się na to wpływ.

reklama
Dziewczyny, pomóżcie. Jestem na końcówce stymulacji. Jutro mam wziąć 2 amp. ovitrelle o godz. 20.30 a punkcja w środę o 9.30. Coś mi się wydaje, że ovitrelle powinnam przyjąć 21.30 i lekarz się pomylił - byłam nie u prowadzącego lekarza. Zadzwonię jutro do kliniki się upewnić, ale myślicie że mam rację, czy to nie ma znaczenia?

Dziewczyny, pomóżcie. Jestem na końcówce stymulacji. Jutro mam wziąć 2 amp. ovitrelle o godz. 20.30 a punkcja w środę o 9.30. Coś mi się wydaje, że ovitrelle powinnam przyjąć 21.30 i lekarz się pomylił - byłam nie u prowadzącego lekarza. Zadzwonię jutro do kliniki się upewnić, ale myślicie że mam rację, czy to nie ma znaczenia?
Chyba jedna godzina nie zrobi aż takiej różnicy... Ta 9:30 to pewnie też nie sam precyzyjny moment wbicia igły tylko godzinaTwojej wizyty?

Ovitrelle wchodzi 36-37h przed punkcją. Osobiście za pierwszym razem miałam 36h i niestety ani jedna komórka nie była dojrzała (ale nie wiem czy to przez te godzinę). Kolejny ovitrelle miałam 37h przed i punkcja poszła dobrze.
Pęcherzyki nie pękną bo chroni je zastrzyk typu orgalutran.

reklama
Do góry