Salamatka
Fanka BB :)
To Twoja pierwsza punkcja?Lekarz wydając mi kartę, mówił, że przy ovitrelle akurat mam pilnować godziny, więc chyba tak nie do końca jak piszesz.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To Twoja pierwsza punkcja?Lekarz wydając mi kartę, mówił, że przy ovitrelle akurat mam pilnować godziny, więc chyba tak nie do końca jak piszesz.
Tu akurat ważna jest godzina, więc najlepiej jutro zadzwoń i dopytaj. Powodzenia!Lekarz wydając mi kartę, mówił, że przy ovitrelle akurat mam pilnować godziny, więc chyba tak nie do końca jak piszesz.
Przy pierwszej stymulacji miałam cetrotide jeszcze dzień po ovitrelle (w sumie chyba dwa dni), a teraz mam zupełnie inaczej rozpisane i mam 3 zastrzyki orgalutranu, ale ostatni kończy się dziś, czyli dzień przed podaniem ovitrelle.Ovitrelle wchodzi 36-37h przed punkcją. Osobiście za pierwszym razem miałam 36h i niestety ani jedna komórka nie była dojrzała (ale nie wiem czy to przez te godzinę). Kolejny ovitrelle miałam 37h przed i punkcja poszła dobrze.
Pęcherzyki nie pękną bo chroni je zastrzyk typu orgalutran.
Bo za pierwszym razem miałam 36 h, a teraz mam 37 h i nie wiem czy się nie pomylił.No to skoro jednak wiesz, to nie rozumiem... Skoro mówił, żeby pilnować godziny i podał Ci tę godzinę, to...
No to dokładnie tak jak ja. To było celowe ze strony lekarza, rozmawialiśmy o tym, mówił że to ma być 36-37h przed. Orgalutran też ostatni brałam dzień przed ovitrelle. Zadzwoń oczywiście do kliniki, ale myślę że to będzie celowe działanie.Bo za pierwszym razem miałam 36 h, a teraz mam 37 h i nie wiem czy się nie pomylił.
Ja na 12 pęcherzyków 11 miałam dojrzałych i boję, że jak będzie za późno to pękną. Pisałaś wcześniej, że orgalutran chroni przed pęknięciem, więc mnie trochę uspokoiłaś i że też wcześniej zakończyłaś jego branie niż ovitrelle. Oczywiście zadzwonię jutro do kliniki, bo wolę się upewnić, no i będzie mój lekarz. DziękujęNo to dokładnie tak jak ja. To było celowe ze strony lekarza, rozmawialiśmy o tym, mówił że to ma być 36-37h przed. Orgalutran też ostatni brałam dzień przed ovitrelle. Zadzwoń oczywiście do kliniki, ale myślę że to będzie celowe działanie.
Wydłużenie o godzinę podania robi się np jeśli w pierwszej punkcji były niedojrzałe komórki.
Ja też miałam 37h i na 19 po ranych 16 było dojrzałychDziewczyny, pomóżcie. Jestem na końcówce stymulacji. Jutro mam wziąć 2 amp. ovitrelle o godz. 20.30 a punkcja w środę o 9.30. Coś mi się wydaje, że ovitrelle powinnam przyjąć 21.30 i lekarz się pomylił - byłam nie u prowadzącego lekarza. Zadzwonię jutro do kliniki się upewnić, ale myślicie że mam rację, czy to nie ma znaczenia?
Gratuluję i trzymam kciuki!
I bardzo zazdroszczę, bardzo. W swoim życiu zrobiłam z milion takich testów i nigdy nie zobaczyłam drugiej kresk
Trzymam kciuki żebyś i ty zobaczyła dwie kreskiGratuluję i trzymam kciuki!
I bardzo zazdroszczę, bardzo. W swoim życiu zrobiłam z milion takich testów i nigdy nie zobaczyłam drugiej kreski.
Nie, nie ma szansHej dziewczyny. Czy za każdym razem przed transferem miałyście genetycznie badane zarodki?