reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jpdl Powtórka z rozrywki ... Znów to samo 😢😢😢 zaczęłam plamić ... Dziś równo 21 dpt ... Rano na papierze brązowa wydzielina 😢😢😢 w sobotę beta prawie 9 tysięcy 😢😢😢 zaraz dzwonię do lekarza zmienić wizytę na dziś bądź jutro ... Tak bardzo się boje😭😭😭😭😭
Za szybko się cieszyłam i ufałam.ze wszystko będzie dobrze 😭😭😭
Trzymam kciuki żeby to była jakaś pierdoła. U wielu dziewczyn zdarzały się plamienia w ciąży, z tego co czytałam to żywa krew jest niebezpieczna a ciemnawa czy brązowa to jakieś " stare zaległości". Ale lepiej sprawdzić

Trzymam kciuki żeby to była jakaś pierdoła. U wielu dziewczyn zdarzały się plamienia w ciąży, z tego co czytałam to żywa krew jest niebezpieczna a ciemnawa czy brązowa to jakieś " stare zaległości". Ale lepiej sprawdzić
Dokładnie też tak czytałam więc jestem ciut spokojniejsza ... Na razie leże i się nie ruszam ... Po 12 idę się myć i przed 14 wychodzę ... Blagam żeby to nie było nic groźnego 🙏🙏🙏🙏🙏

Drugi raz się udało , pierwszy raz mam tak wysoka betę ... I znów to samo ... Znów plamienia 😔😔😔😔

Mam nadzieję że tym razem też nie będą niczym groźnym ... Chciała. Iść na krew zbadać proga ... Ale boje się ruszyć ... Pójdę po Wrocławiu ...

Dokładnie też tak czytałam więc jestem ciut spokojniejsza ... Na razie leże i się nie ruszam ... Po 12 idę się myć i przed 14 wychodzę ... Blagam żeby to nie było nic groźnego 🙏🙏🙏🙏🙏

Drugi raz się udało , pierwszy raz mam tak wysoka betę ... I znów to samo ... Znów plamienia 😔😔😔😔

Mam nadzieję że tym razem też nie będą niczym groźnym ... Chciała. Iść na krew zbadać proga ... Ale boje się ruszyć ... Pójdę po Wrocławiu ...
Będzie dobrze ❤️

Dziewczyny czy są jakieś widełki poziomu odnośnie estradiolu do transferu na cyklu sztucznym dopytuje bo jutro idę na wizytę a od niego ciężko coś wyciągnąć no chyba że konkretne zapytasz wolałabym się przygotować z pytaniami żeby znowu o czymś nie zapomniec

Dziewczyny czy są jakieś widełki poziomu odnośnie estradiolu do transferu na cyklu sztucznym dopytuje bo jutro idę na wizytę a od niego ciężko coś wyciągnąć no chyba że konkretne zapytasz wolałabym się przygotować z pytaniami żeby znowu o czymś nie zapomniec
Ja nie mam pojęcia bo ostatni raz estradiol i progesteron miałam badany tydzień przed transferem

Ja dzisiaj pojadę popołudniu na betę, tak dla potwierdzenia porażki...
A następnie będę kontaktować się z lekarzem co dalej. Mamy zamrożone dwa zarodki 6-dniowe o klasyfikacji 3BB (nawet nie wiem czy to dobrze) więc pewnie będziemy je transferować... Choć aktualnie jestem tak zrezygnowana, że nawet mi się nie chce o tym myśleć...

Poziomem estradiolu bardzo bym się nie sugerowała - bardziej skupiłabym się na grubości endometrium aby to było odpowiednie przed transferem .

Dla przykładu u mnie estradiol był nisko bo leciutko ponad 100 przy drugim monitoringu a endo trojlinijne 8mm i transfer udany a tez dziewczyny pisały ze bardzo niski estradiol, ze one w setkach ,tysiącach miały 😉

reklama

To nie musi być nic niepokojącego, ja plamiłam do 8-9tygodnia ciąży, w większości w wyników zażywanych leków, raz nawet w 8tc miałam kilka kropel żywej krwi, musiałam podrażnić jakieś naczynko bo ciąża była żywa, a synek urodził się zdrowy, ale wiem jak bardzo to stresujące. Jeśli nie masz bólu brzucha to dobry znak.

Do góry