reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

zula-ja jeszcze czekam na potwierdzenie skuteczności dr M, dziś dopiero 3dpt. W tej klinice to nasze pierwsze podejście. Większość pancjentek dr M zmieniła to forum na "ciężarówki po in vitro" :-):-D:-)

reklama
Sylwia tak myslalam zeby sobie jeszcze zrobic posiew jutro z szyjki ale nie wiem czy po biopsjie endometrium ma to sens skoro biopsja ma wywolac stan zapalny?
a czy badanie cholesteroru tez jest wazne? juz sama nie wiem co tu jeszcze zbadac

Stan zapalny ma wywołać ale w obrębie macicy. W szyjce sprawdza się czy nie ma zakażeń czy patologicznych szczepów bakterii które mogą wywołać zakażenie. Ogólnie powinno się pilnować posiewów, a koszt badania to ok 50-60 zł. Także nie jest to jakiś wielki wydatek.
Z tym cholesterolem to nie pomogę, nikt mi go dawno nie mierzył ;-)

Gotadora witaj w klubie, właśnie wróciłam z kwitkiem z apteki. Otóż jako stomatolog mam prawo sobie wypisać leki innych specjalizacji, ale tylko na 100%. :eek::eek::eek::eek:, do jasnej anielki prawie 600 zł płacę samego zdrowotnego co miesiąc i kuźwa nawet to mi się nie należy?!? Nie wypada nic innego jak luteinę, którą zaleciła mi dr (16 tabl) będę wykupywać na ryczałt, a 12 tabl nadliczbowych pójdzie na 100%.

Litości - co za poje..... NFZ

Sylwia dziwna sprawa, moja teściowa też jest stomatologiem, ale już na emeryturze z tymże może wypisywać recepty bo ma umowę z NFZ i powiem Ci, że i dla siebie, i dla swojego męża i dla mojego męża przepisuje leki innych specjalizacji z refundacją i nigdy nikt w aptece się nie przyczepił. Wiem bo często ja chodzę z tymi receptami do różnych aptek. Może pójdź do innej apteki.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki zbadałam ten progesteron...wiec tak...dzisiaj jest 5dpt I wynosi 37,32...nie mam pojecia co to oznacza...to dobrze czy malo czy o co chodzi??

reklama
Do góry